program kullanmadan site engelleme

Kodla Büyü

yesil_turuncu

Site Gezgini
Arkaşlar filitre programı kullanmadan bir site engellenebilir mi? engellediğim sitenin engelini benden başkası kaldıramasın istiyorum. yardımcı arkadaşlar için şimdiden teşekkürler.

Tüm windows işletim sistemlerinde bir hosts dosyası bulunmaktadır.

Değişik işletim sistemlerine göre bu dosyayı aşağıdaki dizinlerde bulabilirsiniz.

Windows Vista = C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC
Windows XP = C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC
Windows 2K = C:\WINNT\SYSTEM32\DRIVERS\ETC
Win 98/ME = C:\WINDOWS

Bulduğunuz hosts dosyasını not defeteri ile açın lütfen. (Eğer host dosyasını bulamıyorsanız Türkçe çevirisini yakın zamanda tamamladığımız ve sizlerede tanıtacağımız ücretsiz winpatrol programını kullanarak Ayarlar -> Host Dosyasını göster bu dosyaya ulaşabilirsiniz.)

Bu dosyanın en alt satırında

127.0.0.1 localhost

şeklinde bir metin göreceksiniz.

Şimdi diyelimki engellemek istediğimiz site www.youtube.com o zaman bu host dosyasına “127.0.0.1 localhost” satırının hemen altına

127.0.0.1 www.youtube.com
127.0.0.1 youtube.com

bu satırları ekleyip dosyayı bu şekilde kaydedeceğiz.

Evet artık sisteminizde bulunan hiçbir tarayıcı ile bu siteye girilemez, hemen deneyin ya da denemeniz sonuç vermezse işletim sisteminizi yeniden başlattıktan sonra deneyin.

Kolay Gelsin

alıntıdır...

hocalarım teşekkür ederim. pegasus777 hocam dediğiniz gibi yapmıştım. local host olayına dikkat etmemişim, birde belki yeniden başlatmadığım için işe yaramamış olabilir. Allah (c.c) razı olsun.

Geri