PROGRAMLAMA ÇOCUK OYUNCAĞI

Kodla Büyü

dijitalyerli

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
667
Nedir?

"Bilgisayar Programlama Çocuk Oyuncağı Haftası"

Türkiye Bilişim Derneği olarak 2014 yılının Mayıs ayında bir hafta sürecek “Bilgisayar Programlama Çocuk Oyuncağı” adlı bir etkinlik düzenleyeceğiz.
“Bilgisayar Programlama Çocuk Oyuncağı”, ilk, orta ve lise öğrencilerinin, her gün büyük keyifle oyun oynadıkları ve sosyalleştikleri bilgisayar ve internet teknolojileriyle aslında kendi programlarını da yazabileceklerini ve bunun çok basit bir şey olduğunu fark etmelerine yönelik bir etkinliktir.
“Bilgisayar Programlama Çocuk Oyuncağı” etkinlikleriyle genç nesillerin yoğun bir biçimde kullandıkları bilgisayar ve türevi cihazlarla internet teknolojilerinin sadece bir tüketim değil, aslında bir değer yaratma aracı olduğu algısını erken yıllarda kazanmalarını sağlamak üzere ilkokul, ortaokul ve liselerde çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.
2014 yılının Mayıs ayında ilkokul 1. sınıf dışında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi en az 100.000 çocuğumuzun ilk bilgisayar programlarını yazmasını ve web sitelerini tasarlamalarını hedefliyoruz!

Çocuklarımız O Hafta Neler Yapacaklar?

Programlama Çocuk Oyuncağı Haftası’nda ilkokul, ortaokul ve liseli gençlerimiz kendi okullarında:

Scratch,
Microsoft Small Basic,
HTML/DHTML
teknolojilerini kullanarak bilgisayara ne yapması gerektiğini söyleyecekler ve ilk sayısal ürünlerini geliştirecekler.

Öğrenciler öğretmenlerinin rehberliğinde küçük programlar yazacaklar ve web sayfaları tasarlayacaklar.
Yine o hafta içerisinde çocuklarımız, bilgisayar ve internet dünyasının en önemli şirketlerinde genç yaşlarında önemli işlere imza atan ağabey ve ablaları ile video konferans aracılığıyla sohbet edecekler.


‘Bilgisayar Programlama Çocuk Oyuncağı’ etkinliği, Türkiye Bilişim Derneği çatısı altında bulunan ‘Çocuk ve Bilişim’ uzmanlık grubu ve ‘TBD Genç’ tarafından organize edilmektedir.
‘Çocuk ve Bilişim Grubu’, bir çok üniversite, kamu ve özek sektör kuruluşunda yer alan uzmanlardan meydana gelmektedir.
‘TBD Genç’ ise, derneğimizin Ankara şubesinde kayıtlı bulunan ve ağırlıklı olarak Ankara’daki lise ve üniversitelerde eğitimlerine devam etmekte olan genç arkadaşlarımız tarafından meydana gelmektedir.

Ayrıntılı Bilgi : http://programlamacocukoyuncagi.org/

Sizde Başvurun : http://programlamacocukoyuncagi.org/SizdeBasvurun.aspx
 

Ekli dosyalar

  • programlama cocuk oyuncağı.PNG
    programlama cocuk oyuncağı.PNG
    43.4 KB · Görüntüleme: 3,050
Kişisel fikrim, tabii ki dernek yöneticileri daha doğru karar verecektir ama BTE Derneği'nin de destekleyenler arasında olması veya bu konuda bir şekilde adının ve öğretmenlerin desteğinin geçmesi.
 
2014 Mayıs ayının ilk haftası içinde gerçekleştirilecek olan ‘Bilgisayar Programlama Çocuk Oyuncağı’ etkinlikleri 5 gün sürecek.
Etkinliklere tüm ilkokul, ortaokul ve liselerimiz katılabilecektir.
'Bilgisayar Programlama Çocuk Oyuncağı' etkinliklerinde bir okulun yer alması için, bir öğretmenin okulu sisteme kaydetmesi yeterli olacaktır.
Etkinlik öncesi en az iki ay önceden başlayarak, öğretmenlerimiz etkinlik eğitim içeriklerine erişebilecekler. Böylece, öğretmenlerimiz sınıflarında uygulayacakları etkinlikleri belirleme şansına sahip olacaklar.
Okullara asmak ve öğrencilere dağıtmak üzere poster ve broşür gibi görsel materyaller de etkinliğin iki ay öncesinden web sitesi üzerinden erişilebilecek. Okulların kendi çıktılarını çoğaltması gerekmektedir.
Etkinlik haftası boyunca ünlü ve başarılı bilişimcilerimizle her gün yapılacak olan canlı video konferanslara okullar kendi planlamalarına göre katılabilecekler. Okullar, video konferansa, kendi alt yapılarını kullanarak katılacaklar.
Etkinlik haftası boyunca, katılımcı okulların öğrencileri, kendi sınıflarında ve laboratuvarlarında öğretmenleri rehberliğinde 1-2 saat süresince programlama ve web tasarımı çalışmaları yapacaklar. Gerçekleştirecekleri etkinlik sayısına öğretmenlerimiz kendileri karar verecekler.
Etkinlik içerikleri Scratch, Small Basic ve HTML/DHTML kapsamında hazırlanmaktadır.
Etkinlik içerikleri, hem sadece bir bilgisayar ve projeksiyon olan sınıflarda hem öğrencilerin kullanımında olan bilgisayarların da bulunduğu laboratuvarlarda gerçekleştirilebilecek şekilde hazırlanmaktadır.
Böylece, öğretmenlerimiz yapacakları basit ön hazırlıklarla internet bağlantısı olmayan sınıflarda da etkinlikleri gerçekleştirebilecekler.
Öğrenciler, geliştirdikleri uygulamaları etkinlik web sitesine yükleyerek tüm ülkeyle paylaşabilecekler.


http://programlamacocukoyuncagi.org/BizeYazin.aspx
 
Ben katılmak istiyorum ama soru işaretlerim var. Normalde 2. dönem 6. sınıfım ile scratch işleyeceğim. Burdaki etkinlikler ders saati içinde yapılacak herhalde. Benim kendi planımın dışına çıkmam gerekecek mi? 6. sınıfımda 11 öğrenci var ve sınıfın yarısının başarılı olacağını zannetmiyorum. Yani 5-6 kişiyle bu iş yürür mü? Yoksa 7. sınıfları mı katsam? Açıkçası 7. sınıflarla biraz sıkıcı ders işliyoruz. Malum haftada 1 ders saati ve office etrafında dolanıyoruz. Onlarla katılacak olsam haftada 1 saat yeterli olur mu? Yoksa tüm katılımcıların aynı sınıftan olması şartı yok mu? Bir de katılmayan öğrencilere farklı görevler mi vereceğiz?
 
bende 2.dönem 6.sınıflarla scratch işleyeceğim. başvuru yapalım bakalım nasıl bir sonuç ortaya çıkacak
 
Bu etkinliğe kayıt olup geri dönüt alan var mı? Etkinlik eğitim içerikleri paylaşılacak diye yazıyor ama henüz hiçbişey yok. Web sitesi üzerinden sordum ben ama cevap gelmedi.
 
Evet ben de afiş vs benzeri özellikle bilgilendirici afişler istedim herhangi dönüş olmadı. Katılım sertifikası veya başka bir belgelendirme uygulanacak mı diye sordum. Sitede yaprak kımıldamıyor.
 
hocam buraya kayıt olmak için okul idaresine herhangi bir bilgi vermemiz gerekiyor mu? :) okul tel.i okul adı gibi bilgiler var da
 
boteci87' Alıntı:
hocam buraya kayıt olmak için okul idaresine herhangi bir bilgi vermemiz gerekiyor mu? :) okul tel.i okul adı gibi bilgiler var da

Bilgilendirmekte fayda var hocam.

TBD'ni aradım azönce. Sitemizi takip edin, içerikler yayınlanacak dediler.
 
İlk video konferans gerçekleştirildi. Güzel bir hafta geçeceğe benziyor. Keşke herkes katılabilse.
 
Biz de kaydolamadık, bilgilendirme sıfıra yakındı. Gönderdiğimiz maillerin hiçbirine cevap gelmedi, sorularımızın yanıtını alamadık, dolayısıyla biz de kimseyi net bir şekilde bilgilendiremedik. Güzel ama kötü planlanmış bir etkinlik olarak hayırlı olsun.
 
dijitalyerli' Alıntı:
Kişisel fikrim, tabii ki dernek yöneticileri daha doğru karar verecektir ama BTE Derneği'nin de destekleyenler arasında olması veya bu konuda bir şekilde adının ve öğretmenlerin desteğinin geçmesi.

Selçuk Hocamızla Burcu Hocamız sene başında bu konuyu görüşmüşlerdi bildiğimiz kadarıyla. Burcu Hocamızın böyle bir etkinliği desteklemek için üyeler arası grupta bir fikir alışverişinde bulundu fakat çalışmanın büyüklüğüne uygun bir çalışma grubu oluşmayınca geri planda kalındı. Umarız ileri ki günlerde...
 
Geri
Üst