programlama temelleri dersi

Kodla Büyü

theArcher

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bu derste neler yapmamı önerirsiniz. Okulum Çok programlı lise. Açıkcası öğrencilerin durumlarıda pek içaçıcı değil. Bu dersin Modülleride yok bu yılda o modüllerin yetişeceğini zannetmiyorum. Bu dersle ilgili önerileriniz nelerdir? Hangi programlama dilini anlattınız? Yaşadığınız sıkıntılar var mı? yardımlarınızı bekliyorum.

yardımcı olacak arkadaş yokmu? geçen yıl 10.sınıflarla dersim olmadığından dolayı yaşanılan sıkıntılar hakkında pek bilgim yok. forumu takip ettiğimde bazı arkadaşlar C# anlatmış bazı arkadaşlar C,pascal anlatmış galiba.

hocam ben c++ gösterdim iyi bildiğim bir dildi VB de gösterebilirsin

ben meslek lisesindeyim bizimi çocuklarında durumu aynı maksat zaten programlama mantığını kavrasınlar yeter.uzman programcı yetiştiremeyiz zaten.....

parssan hocam görüşlerin için teşekkürler.Bende C# göstermeyi düşünüyorum.Biraz ağır olacak çocuklar için ama dediğin gibi mantıgını kavrasınlar yeter;)

Selamlar hocam.Ben ilk dönemin ilk birkaç ayında sözel kısmı bitirmiştim.(Algoritma , akış diyagramı ...) sonra ilk dönem c++ gösterdim.Çünkü bence öğrenci değişken değer atama döngüler gibi temel konuları zor anlıyorlar.Bu bağlamda c++ mantıklı diye düşündüm.2.dönem ise c# gösterdim.Çalar saat gibi , faiz hesaplama gibi basit temel windows uygulamaları yapmıştım.
Saygılar...

Arkadaşlar bu derse ait tüm modüller yazılmış ve baskıya gitmiştir. İnş. bi aksilik çıkmazsa dönem başında tüm öğrencilere bakanlık tarafından basılmış şekilde ücretsiz olarak dağıtılacaktır.

Ders içeriğinde resmi olarak şu dil bu dil diye bir şey yok ama örnek kodlar ve programlar C# sytanx'ında yazılmıştır.

rtyucel' Alıntı:
Arkadaşlar bu derse ait tüm modüller yazılmış ve baskıya gitmiştir. İnş. bi aksilik çıkmazsa dönem başında tüm öğrencilere bakanlık tarafından basılmış şekilde ücretsiz olarak dağıtılacaktır.

Ders içeriğinde resmi olarak şu dil bu dil diye bir şey yok ama örnek kodlar ve programlar C# sytanx'ında yazılmıştır.
..
hocam megepbilişim şuan için çökmüş durumda. tüm yeni modülleri burda bizle paylaşırsanız yada kendi sitenizde yayınlarsanız ders yılı başlamadan indirip bakmak isterim(z)

merhaba...
iki yıl önce bilişim teknolojilerinin temelleri dersininin programlama kısmında excel de script programlama anlatmıştım. öğrencilerimin çok ilgisini çekmişti. sonuçta hemen her bilgisayarda bulabilecekleri bir platform ve vb nin de temeli sayılır... bu sene 10. sınıf derslerine gireceklere önerilir.
sizin içinse c# daha uygun olacaktır bence...

arkadaşlar c# için visual studioyu kurmak gerekli değilmi modüllerde visual studio menüleri gösterilmiş.başka çaresi yok değilmi?

acill labaratuvarım çok eski visual studio 2008 kaldırmıyor 2005 versiyonnu olan varsa yada c# 2005 olan varsa lütfen gönderebilirmi tşkr ederim

Geri