Programlama Temelleri Dersinde Konsol kullanmak zorunlu mu?

Kodla Büyü

ochtopus

Üye
Programlama temelleri dersinde konsol uygulamaları yapmak zorunlu mu?
Onun yerine windows uygulamaları yapsak olur mu, yapan da var mı?

Hocam ben geçen sene WinForm'da anlattım ama çoğu konuyu kavratmak konsolda daha kolay. Bu sene konsolda anlatıyorum.

Dediğin gibi bazı konuları kavratmak konsolda daha kolay, ama bazılarını da windows formlarında yapmak kolay. bir de bizim okulda 11. sınıfa geçince web programcılığı dalı seçiliyor sadece. ona daha uygun olduğu için ben windows uygulaması yaptırıyorum.

sorun olur mu?
konsol zorunlu gibi bi durum var mı??

Valla windows form uygulamaları aslında çocuklarda evet ben bi şeyler programlıyorum düşüncesi oluşturur mutlaka fakat modül ve yıllık planlar hep konsol olduğu için mecburen konsol anlatıyorum eğer böyle bir şey yapılacaksada en azından zümrede belirtmek gerekir diye düşünüyorum..

Aslında konsolda yapılan her işlem windows form da da yapılıyor. Biz de console da yapıyoruz ancak hep içimden Windows Form mu yapsak acaba diye geçirmiyor değilim. Console derleme hızı vs. açısından daha iyi ama aslında öğrencileri güdülemek açısından Windows Form daha etkili olur. Modülleri bence Windows Form' a göre güncelleseler güzel olur.

1.si konsol uygulaması derleme açısından daha hızlı
2.si formda elemanların yerleşimini sürükle bırak ile yaptıktan sonra, console.write komutuyle formun en tepesine yazıyı yamınzdırınca öğrencilerde devreler karışıyor :)
3.sü formdaki form alanı ve kod alanının ayrımını anlatmakta zorluk çekebilirsiniz.
4.sü form uygulamalarında metot (fonksiyon) yapısı üzerine kurulu olduğu için öğrencilere metotları anlatmadan bu yapıyı göstermekte sıkıntı yaratabilir
...

Geri