Programlama Temelleri için C# console kullanacağım ama?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan horozerk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

horozerk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Programlama Temelleri dersi için C# console kullanmaya karar verdim fakat bu programı hep vs .net üzerinden kullandım. Arkadaşlar öğrencilere evde kendi pclerine kolay kurabilecekleri ve kullanabilecekleri bir console yazılımı var mı? Sonuçta 10. sınıf öğrencileri bazı şeyler yeni yeni yerleşiyor .net programı ağır gelecek hem programın temini hem de kurulumu açısından, şöyle küçük bir console programı var mı acaba c# için?

Teşekkürler...

arkadaşlar benim anladığım kadarıyla dil öğretmeyecez sadece mantığını anlatacağımız için fark olmaz yani..

Evet temel mantığını anlatacağız ama çocuklara algoritmalarını yazdıkları programları yazdırmak hem onları heveslendiriyor hem de dersi daha anlaşılır hale getiriyor. Ben bu ders BTT nin içindeyken qbasic de yaptırıyordum çünkü onun kodları çok basitti print, input vb gibi kısa ve kolay ama hem şimdi labımda var qbasic de vista ortamında çalışmıyor ondan c# console düşündüm yoksa programcığın mantığını vermek için qbasic kodları çok kolaydı...

horozerk' Alıntı:
Evet temel mantığını anlatacağız ama çocuklara algoritmalarını yazdıkları programları yazdırmak hem onları heveslendiriyor hem de dersi daha anlaşılır hale getiriyor. Ben bu ders BTT nin içindeyken qbasic de yaptırıyordum çünkü onun kodları çok basitti print, input vb gibi kısa ve kolay ama hem şimdi labımda var qbasic de vista ortamında çalışmıyor ondan c# console düşündüm yoksa programcığın mantığını vermek için qbasic kodları çok kolaydı...

Hocam eğer qbasic düşünüyorsan dosbox programı var onunla dos programlarını çok rahat çalıştırabilirsin. ben dosbox ile win7 64 bit te dyna oynadım :)

Turbo C, Ansi C üzerinden anlatmayı düşünüyorum. İleride nesne tabanlı dersinde zaten C# görecekler. .NET e gerek yok. Bizim vermemiz gereken mantık. BASIC üzerinden verecek arkadaşlar bence consol C ler üzerinden vermeleri daha uygun.

Bu derste konsolda C# anlatılması lazım. Nedeni burada. Müfredat dışına çıkıp ileride başınızı ağrıtmayın.

11 Web programcılığında da C dili kullanılacaksa C# console kullanalım ama dezavantajalrını aşmak biraz sıkıntılı olacak.

Dezavantajlar:
- VS.Net programının öğrencilerin hepsine dağıtımı ve kurulumu konusu
- C# console kodlarının yeni öğrenen kişiler için karmaşık olması (qbasic hatta C#.NET diline göre)
Bu dezavantajlar için çözüm öneriniz varsa burada belirtelim lütfen özellikle ilk dezavantaj için.

Bir de arkadaşlar ben kendim C#.Net'i çok kullandım kodlarını biliyorum, C#.Net için elimde kaynak da çok ama C# console komutarı hakkında kaynağım çok yok sizde varsa burada paylaşırsanız çok sevinirim :)

Teşekkürler...

hocam ben şuan flow chart ile akış şeması çizdiriyorum çok hoşlarına gitti. Bir çok program yaptılar bir ay daha bunu iyice ısındırmayı düşünüyorum. Tavsiye ederim çok güzel. Bir çok şey öğrendiler kafaları basmaya başladı programcılığa şimdiden içlerinden harika programcılar çıkıyor. Ben yaparım bunu diyor ve kurcalıyor yapıyor. Başka çözümler bulup yapanlar bile oluyor :D

Bu arada yanlış anlaşılmasın sadece şema çizdirmiyorum bu bir program aynen işliyor bilgi girişi çıktı şart döngü herşeyi yapabiliyorsunuz yani normal program yazıyorlar

c sharp çok ağır gelir, vb6 ile yapmıştım ben çok kolay anlıyorlar. Delphi de güzel ama anlamadılar delphi ile.

vlk4n' Alıntı:
hocam ben şuan flow chart ile akış şeması çizdiriyorum çok hoşlarına gitti. Bir çok program yaptılar bir ay daha bunu iyice ısındırmayı düşünüyorum. Tavsiye ederim çok güzel. Bir çok şey öğrendiler kafaları basmaya başladı programcılığa şimdiden içlerinden harika programcılar çıkıyor. Ben yaparım bunu diyor ve kurcalıyor yapıyor. Başka çözümler bulup yapanlar bile oluyor :D

Bu arada yanlış anlaşılmasın sadece şema çizdirmiyorum bu bir program aynen işliyor bilgi girişi çıktı şart döngü herşeyi yapabiliyorsunuz yani normal program yazıyorlar
:+1:

İlkönce Flowchart ile prgr mantığı
Sonra DevC++ veya Ansi C, Turbo C ile kod mantığı takip edilmeli.
Bu sayede C# terminolojisine zemin hazırlanır.

C# dili, kodlamaya ilk başlayan öğrenciler için ağır kaçar. Turbo C den C# a geçiş hem yumuşak olur hem de adaptasyon sürecine gerek olmaz.

joombal' Alıntı:
vlk4n' Alıntı:

:+1:

İlkönce Flowchart ile prgr mantığı
Sonra DevC++ veya Ansi C, Turbo C ile kod mantığı takip edilmeli.
Bu sayede C# terminolojisine zemin hazırlanır.

C# dili, kodlamaya ilk başlayan öğrenciler için ağır kaçar. Turbo C den C# a geçiş hem yumuşak olur hem de adaptasyon sürecine gerek olmaz.

Aynen hocam bende sizin söylemiş olduğunuz yolu tercih edeceğim. Bir ay daha biraz flow chart çalışalım sonra c ye giriş yapacağım.
Aslında bu dersin modülü olmaması bir nevi iyi oldu en azından istediğimizi anlatabileceğiz. meb belkide qbasic felan anlattırdı belli mi olur :D

Web tasarım modüllerinde 11.sınıfta VB.NET anlatılıyor.
Visual Basic anlatsak doğru olmaz mı ?
C anlatmak doğru mu sizce ?
Yoksa 11.sınıfta da Visual C# mi anlatılacak ?

muratti32' Alıntı:
hocam sorunuzun cevabını sharpDevelop programında bulabilirsiniz. çalışması için .net framework gerekiyor kendiside sadece 15 mb ayrıca program açık kaynak ve türkçe bağlantıda burada

http://www.icsharpcode.net/OpenSource/SD/Download/

Teşekkürler hocam denedim hoşuma gitti. Şimdi sadece öğrencilere ağır gelip gelemeyeceği konusu kaldı onu da yaşayarak göreceğiz. Gerçi bilgi formunda bir programda yaptırılması bile geçmiyor bizler kendi çabalarımızla öğrencilerimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bu arada Dev c++ kullanacak arkadaşların labında bendeki gibi vista yüklü pcler varsa bir takım ayar yapmaları gerekiyor haberleri olsun. Ben yapmadım ama netten okudum. :)

@horozerk hocam galiba aynı fakülteden mezunuz.eymen mert varsa sende doğrudur :)

ben de önce flowchart sonra C sonra C# olacak inş.

Programlama temelleri dersinde C# kullanmak bana çok mantıklı gelmiyor. Çünkü 11. sınıf görsel programlama dersinde Vb.net, 12. sınıf nesne tabanlı programlam dersinde ise C# anlatmaktayız. 10. sınıfta vb.net konsol uygulamalrı gösterirsek en azından 11. sınıfa hazırlık olur. Hem de zaten 12. sınıfta C# göstermekteyiz.

Geri