Programlama Üzerine Beyin Fırtınası

Kodla Büyü

tomreader2010

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Mesajlar
2,540
arkadaşlar malum durumumuzdan dolayı kafayı yemek üzereyim. bende sıkıntımı programlama yaparak atmak istiyorum ne tarz programlar yazmalı ki iş yapsın (iş derken = manevi tatmin , maddide olursa fena olmazya neyse zzamanla belki) bir beyin fırtanası yapıp belki programlama yarışmamlarına felan katılabiliriz.
 
Hocam Visual Studio.NET , derim, platformda asp.net kullanımı kolay oluyor biraz. Hem çok etkin programlar yaızyorsun. dil için C# tavsiye ederim. Kaynak epey fazla.
Ben VB kullanıyorum ama C# tavsiye ederim.
 
Hocam aklıma gelen projeler

1-e-ticaret sitesi yapabilirsin.
2-online oyun/program/ödev arşiv sitesi ve reklam geliri
3-stok takip programı
4-gelir-gider takip programı
5-barkod yazma programı
6-etiket yazdırma programı
7-ajanda programı
8-fatura yazdırma programı
9-ufak oyun programları (örneğin yılan, adam asmaca, satranç vb.)
10-eğer bir konuda yeterince bilgin varsa kitap bile yazabilirsin.
 
RoboTek' Alıntı:
hangi program hangi alana yönelik bir de bunu yazar mısınız?Mesela şu interaktif eğitim yazılımları.Vitamin,bambam matematik,kidsplus serisi gibi.bunlar ne ile yapılıyor
işte hocam alanı beyin fırtanası yaparak bulalalım dedim genelde web programlamada java kullanılıyor
 
hepinize cevaplanırınız için teşekkür ederim yüksek lisansdaki hocam delphi kullandığı için bende delphi kullanıyorum mecburen şuanda. ünide gözüme çarpıyo programlama yarışmaları felan güzel bir projeyle katılmak istiyorum ama bu tarz yarışmalarda hangi programlar iş yapar bilmiyorum
 
hocam kelin ilacı olsa kendi başına sürer :) Şaka bir yana okullar için ücretsiz programlar(kütüphane, zil vb) yazıyordum. Bitirme aşamasına geldim ancak geçen haftalarda bedava programlara kendi isimlerini yazıp dağıtma hevesinde olan arkadaşlara rastlayınca vazgeçtim. Dil olarak c# kullanıyorum.
 
:=) anladım hocam aklıma program gelmiyo gelen programlardan piyasada dediğiniz gibi sürüyle var farkındalık yaratmak lazım haz açısından bence ama ilacım yok :=)
 
Programcılık işinden ekmek yemek zor fakat kendi işimize yarayacak küçük programlar bizi mutlu eder inancındayım. BT labaratuvarında kullanabileceğimiz programlar olabilir ama aklımdaki öncelikli proje "Aile Gelir-Gider Takip" programı. Ee malum ekonominin belimizi büktüğü bu dönemde öncelik bu olmalı :?
 
semantic hocam haklısınız programcılıkta ekmek yemek zor ama diğerlerinden farklı olmak lazım ekmek için ki bende bu yüzden beyin fırtınası yapalım dedim çünkü basit otomasyon programlarıyla fark yaratılacağını düşünmüyorum işin aslı
 
glassic' Alıntı:
Hocam aklıma gelen projeler

1-e-ticaret sitesi yapabilirsin.
2-online oyun/program/ödev arşiv sitesi ve reklam geliri
3-stok takip programı
4-gelir-gider takip programı
5-barkod yazma programı
6-etiket yazdırma programı
7-ajanda programı
8-fatura yazdırma programı
9-ufak oyun programları (örneğin yılan, adam asmaca, satranç vb.)
10-eğer bir konuda yeterince bilgin varsa kitap bile yazabilirsin.

aynen katılıyorum süper fikir :) ama yapmak zor... uğraşmak gerek...
 
hocamızın fikirleri tabii güzel ama daha spesifik bişey olsa diyorum orjinal
 
ALGORİTMA OLUŞTURMA VE AKIŞ DİYAGRAMI ÇİZME ( YARDIM )

Alttaki Özelliklere Uygun Algoritma Oluşturmam ve Akış Diyagramı Çizmem Gerekiyor. Yardımlarınızı Bekliyorum.
( Konuyla Alakalı Değil Ama Çok Acil Olduğundan Yazmak Zorundayım Herkesten Çok Özür Dilerim Yardımlarınızı Bekliyorum.)

Bir derse ait not hesaplaması yapılacaktır.
Dersin 1.yazılısı 2.yazılısı ve sözlüsü vardır.
1.yazılı , 2.yazılı ve sözlü notları klavyeden girilecektir.
1.yazılının %35i
2.yazılının %35i
Sözlü notunun %30u alınacaktır.
Bu üç puan toplanarak dönem notunu oluşturacaktır. Bulunan not 45'den büyükse ekrana "Notu:" "GEÇTİ" Küçükse "Notu:" "KALDI yazdıran programı yapınız ve akış diyagramını çiziniz.
 
Dikkat çeksin istiyorsanız kesinlikle HTML şablonu joomla veya wp ye çeviren bir program. Çünkü benim gördüğüm joomla-wp ile uğraşan herkesin derdi bu. Fikir var ama malesef teknik bilgi yok.
 
uzun yıllardır yazılım sektöründe para kazanan biri olarak,tavsiyem öğrenci yurtları için fatura programı şu an ganiyle gidiyor. web application işin içine girince otomatik olarak olay web otomasyonlarına kayıyor.öyle sanıldığı gibi piyasada pat diye yer edinmek de inanınki çok zor.Çünkü Pro çalışan çok firma var. yaptığınız iş de fark yaratmak zorundasınız.Bir de bu işler can sıkıntısı ile değilde piyasa ihtiyaçlarına göre ürün ortaya çıkardığınızda somutlaşan bir çalışma olacaktır.
Kafanıza takılan birşey olursa her konuda yardımcı olmaya çalışırım hocam.
başarılar
saygılar
 

Ekli dosyalar

  • Not Hesaplama.rar
    8.4 KB · Görüntüleme: 25
Merhabalar. Flash tabanlı web uygulamaları bu ara revaçta. Mesela page flip dergi ve katalog için bir template yapıp satabilirsiniz. Bu konuda türkçe çalışma yok sanırım. Olanlar da çok pahalı.
 
ben yibolara belletici öğretmenler için nöbet dağılımı programı yapmayı düşünüyodum , aslında hala düşünüyorum ) ama üşeniyorum :) türkiyede yaklaşık 500 tane yibo var programı 10 Tl den satsan 5000 Tl eder.

swanp hangi programlama dilini kullanıyosun?
 
arkadaşlar yazılımı yaparken orjinal studio kullanmıyoruz. bir aspx site yapsak bunu yayınlasak ne gibi yasal sıkıntılarla karşılaşabiliriz? konuyla biraz alakasız oldu ama araştırdım tam cevap bulamadım. bilen arkadaşlardan yorum alırsam sevinirim.
 
kendi içerik yönetim sisteminizi kodlayın hocam.
zamanla ortaya güzel şeyler çıkacaktır.
diyeceksin bir sürü ücretsiz varken niye yapayım belki ama. amaç öğrenmek ve uğraşmak içinse iyi bir başlangıç olabilir.
neden siz daha iyisini yapmayasınız. hem ileride önünüze gelecek iş ve projeler içinde kaynak kütüphaneniz oluşur.
 
Hocam hep aklımda olan bir uygulama ama boş vakit olmuyor. Biliyorsunuz rehber öğretmenlerinin bir sürü test teknikleri var, ve bunları oturup tek tek incelemeleri ve bir istatistik çıkarmaları gerekiyor.

Uygulamaya gelince basamak basamak aşağıdaki gibi çıkarsak;
1. Rehber öğretmenlerinin uygulaması gereken anketler, testler vs.. sistemde hazır bulunacak.
2. Tüm okuldaki öğrenciler sistemde kayıtlı olacak, tüm öğrencilere kimlik no su kullanıcı adı, şifresi otomatik oluşacak şekilde şifreler verilse.
3. Rehber öğretmeni listeden anket veya testi seçse, hangi sınıfların bunu cevaplayacağını seçse, duyurusunu yapsa, tüm öğrenciler kimlik no ve şifreleri ile girip bu testi cevaplasalar, ve test sonucu otomatik olarak istatistik çıkarsa.
4. Rehber öğretmen öğrenci formlarını tek tek raporlasa, istatistik sonuçlarını da raporlasa ve bir dosya ile dolabına kaldırsa vs..

Daha da geliştirilebilir, rehber öğretmenlerin çalışma sistemini bilmediğim için bu kadar yazdım. Bence iş yapar..
 
Geri
Üst