PROGRAMLARIN GÜNCELLEMELERİ NEREYE KAYDEDİLİR?

Kodla Büyü

hastasıyız dede

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaşlar, dondurma programı olarak time freeze kullanıyorum ve özelliği gereği klasör dışlana biliyor yani dışlanmış klasörler dondurulmuyor, bende antivirüs, java, adobe reader vb sürekli güncellenen programların güncellemelerinin engellenmesini istemiyorum, antivirüs için kaspersky kullanıyorum, kaspersky lab klasörünü dışladım güncelleme yaptım ama yeniden açılışta kaspersky güncellenmiyor, yani güncellemeleri kaspersky lab klasörüne atmıyor, diğer programlarda aynımıdır bilmiyorum, bilen varsa güncellemelerin hangi klasöre kaydedildiğini söyleyebilir mi?
lütfen!

Windows XP: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Kaspersky Lab\AVP12\Data\Updater\Temporary Files\temporaryFolder
Windows Vista/7: C:\ProgramData\Kaspersky Lab\AVP12\Data\Updater\Temporary Files

Bir forumda böyle olduğunu yazmışlar yolun. Yalnız Windows 7 de tahminim Kullanıcılar klasörü içerisindeki Appdata içerisinde de olabilir. Deneyip bilgi verirseniz bizede bilgi vermiş olursunuz sayın hocam.

Sadece klasöre değil, aynı zamanda registry'e de kaydediliyordur, o yüzden sadece klasörlerin korumasını kaldırmak işe yaramayabilir.
Şu an hatırlamıyorum ama bir program ile sabit diskteki dosya değişimlerini takip edebiliyorsunuz. O programı bulabilirseniz, güncellemeden sonra virüs tanımları dosyalarının nereye kaydedildiğini bulabilirsiniz.

cepola' Alıntı:
Windows XP: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Kaspersky Lab\AVP12\Data\Updater\Temporary Files\temporaryFolder
Windows Vista/7: C:\ProgramData\Kaspersky Lab\AVP12\Data\Updater\Temporary Files

Bir forumda böyle olduğunu yazmışlar yolun. Yalnız Windows 7 de tahminim Kullanıcılar klasörü içerisindeki Appdata içerisinde de olabilir. Deneyip bilgi verirseniz bizede bilgi vermiş olursunuz sayın hocam.
ikiside olmadı hocam.

yakuphan' Alıntı:
Sadece klasöre değil, aynı zamanda registry'e de kaydediliyordur, o yüzden sadece klasörlerin korumasını kaldırmak işe yaramayabilir.
Şu an hatırlamıyorum ama bir program ile sabit diskteki dosya değişimlerini takip edebiliyorsunuz. O programı bulabilirseniz, güncellemeden sonra virüs tanımları dosyalarının nereye kaydedildiğini bulabilirsiniz.
olabilir bir bakayım.

Geri