proje ödevi

Kodla Büyü

ishak87demir

Site Gezgini
arkadaşlar labsız bi okulda görev yapıyorum. sınıf öğretmenleri diğer öğretmenlere çok yük biniyor diye bilişim tek. dersinden de proje verdiler. proje olara<k öğrencilere ne verebiliriz. fikri olan var mı

hocam tuhaf gelecek ama ben yazayım kısadan.
Önce bir kaç araştırma konusu vermeyi düşündüm, sonra bunlar okumadan getirecek, yalandan annesi babası yorulacak diye vazgeçtim.
çok da güzel ödev konuları buldum bu sitede bazı arkadaşlar iyi emek verip paylaşmış.
sonra ertesi gün hangisi versem diye düşünürken birden aklıma nasılsa zamanında gelecek ben az buz okuyacağım, onlarda 100 bekliyor geldi, ve eğlenecekleri bir konu üzerinde durdum.

İstenilen materyalin kullanılabileceği karton, tahta, plastik...vb bir bilgisayar maketi geldi aklıma. iyi de oldu, çocuklar çok sevindi. (kasa-ekran-klayve-fare.)Değerlendirme kısmına da bir madde koydum; tamamen özgün, hayal ürünü veya gelecekte böyle olur diye düşündüğünüz bir tasarım olsun. dedim.
bir tanesi akvaryum şeklinde bir kasa yapmayı düşünüyorum dedi. sonra internete baktım, sonra çocuklardan bir kaç tanesi neredeyse ev aksesuarı gibi fikirler üretti çok hoşuma gitti. hem eğlenceli olsun, proje ödevi diye verilenlerin çoğunu ben performans ödevi olarak veriyorum(aylık)

ben I. dönem bilgisayar parçalarının maketini performans görevi olarak vermiştim. Proje ödevini klasik dosya kağıdına istedim. Bir de konuyla ilgili bir sunu hazırlatıyorum. İkisini birden değerlendireceğim. Verdiğim konular arasında "dünden bugüne arama motorları", "Nanoteknoloji", "Tarihteki 5 önemli teknolojik icat", "Robotlar", "window 7-8 işletim sistemlerinin tanıtımı", "bilgisayarların tarihi gelişimi"

guldenmy' Alıntı:
ben I. dönem bilgisayar parçalarının maketini performans görevi olarak vermiştim. Proje ödevini klasik dosya kağıdına istedim. Bir de konuyla ilgili bir sunu hazırlatıyorum. İkisini birden değerlendireceğim. Verdiğim konular arasında "dünden bugüne arama motorları", "Nanoteknoloji", "Tarihteki 5 önemli teknolojik icat", "Robotlar", "window 7-8 işletim sistemlerinin tanıtımı", "bilgisayarların tarihi gelişimi"

HOCAM SİZ BUNLARI KAÇINCI SINIF ÖĞRENCİLERİNE YAPTIRIYORSUNUZ?

bende bilişim ile ilgili görsel resimleri(klavye tuşlarının görevleri, kes yapıştır ödevdeğildir vb.) büyük kağıtlara bastırıp getirmelerini yada el işi, görsel sanatlar kullanarak panoya asabileceğim şekilde hazırlamalarını istedim, pano hazırlayıp panoya asabilirim, belkide cam çerçeve içine koyup duvarada asabilirim.
başka dersten proje ödevi alıp, bilişimden almayıp, ek olarak bilişimden proje isteyenler artık istemiyor. :mrgreen:

vgozdev' Alıntı:
guldenmy' Alıntı:

HOCAM SİZ BUNLARI KAÇINCI SINIF ÖĞRENCİLERİNE YAPTIRIYORSUNUZ?

hocam 5 ve 6. sınıflara verdim.

Çok basit düzeyde, bunları bile bulamayacaklarına eminim, kaynakları elimde olan ödevleri verdim köy yerinde mecburen.

Ekli dosyalar

Geri