işte bu çok önemli.puana göre mi atama olacak, kıstas nedir ?
hocam 8 yılı tamamlayanlar ne olacakVar olanların %90ı devam edecek, okula uyum sorunu veya idareyle sorun yaşayanların yerine atama yapılacak. O kücük kısım atamalarda el altından yapılacak.
8 yılı tamamlayan yok hocam ülkede. 2020 yılında sıfırlandı süreler. İllerin listelerine bakabilirsiniz.hocam 8 yılı tamamlayanlar ne olacak
sağolun hocam8 yılı tamamlayan yok hocam ülkede. 2020 yılında sıfırlandı süreler. İllerin listelerine bakabilirsiniz.
Varsayalım ki 30 yıldır aynı okulda biri var, bu okul 2016 yılında proje okulu oldu. Bu adamın bile süresi 2020'de sıfırlandı.
Hocam kesin bilgi mi? Kılavuzda net bir şey yok deniyor. Okulundaki öğretmen tercihlerinde kendi okulunu da yazarsa istediği yer gelmediğinde öncelikli olarak kendi okulunda kalabilecek mi? Yoksa puan üstünlüğüne göre bakanlık mı belirleyecek?Var olanların %90ı devam edecek, okula uyum sorunu veya idareyle sorun yaşayanların yerine atama yapılacak. O kücük kısım atamalarda el altından yapılacak.
8 yılı tamamlayan yok hocam ülkede. 2020 yılında sıfırlandı süreler. İllerin listelerine bakabilirsiniz.
Varsayalım ki 30 yıldır aynı okulda biri var, bu okul 2016 yılında proje okulu oldu. Bu adamın bile süresi 2020'de sıfırlandı.
tek tercih kendi okulumuzu yazsak gönderebilirler mi acaba?
Tek tercih eden siz olursanız kalırsınız. Eğer çok talep gören bir okulsa komisyon sendika temsilciliklerinde kurulur.Bildiğim kadarıyla, başvuranların içerisinden komisyon (ki komisyon bizleri tanımadığı için, bu seçim işini, müdüre bırakacaklardır) puana veya herhangi bir kıstasa bakmaksızın, istediği kişileri seçecek. Okulunuzu tercih eden olmazsa, belki kalabilirsiniz ama; okul merkezi bir yerdeyse, herkes tercih edebilir.
Klavuzda hangi kritere göre yapılacağı yazar normalde. Bunun kılavuzunda ktiter yazmadığı için puana göre yapılmıyor maalesef. Geçen yıl da yapıldı kritersizPuana göre yapılmayacak bir atama için neden mebbis modülünden tercih alsınlar ki? Ben puan üstünlüğüne göre yapılacağını düşünüyorum.
Atamalar yapılır hocam. Mahkemeye verilse bile birşey çıkacağını zannetmiyorum. Bakanlık ben böyle uygun gördüm dedikten sonra kriter olmadığı için mahmekemeninde eli kolu bağlı. Adeletsiz bir düzen mi!.. Yoruma açık bir konu torpil olmadıktan sonra puan bence proje okulları için bir sıralama kriteri olamaz. En mantıklısı branş bazlı sınav yapmak ve başvuranların yaptığı çalışmalara göre alınmalı ama bu dediğim olunca da istediklerini alamıyorlar.12 Şubatta başvurmuştum, 13 Şubat günü onaylamışlar. Hiç bir değerlendirme kriterinin olmadığı, birilerinin keyfine kalmış, bu atamalar gerçekleşir mi acaba? Yoksa 2 sene önceki gibi, yine ertelenir mi? Atamalar yapılırsa; mahkemeye verilip, iptal olur mu acaba?
Kamuda her işlemin bir dayanak noktası vardır, keyfiyete yer yoktur. Olaki keyfiyete göre yapıldı idare mahkemleri veya sendikalar aracılığıyladanıştaydan dönme durumu kuvvetle muhtemel. Ben seni atadım keyfiyeti olmaz.Atamalar yapılır hocam. Mahkemeye verilse bile birşey çıkacağını zannetmiyorum. Bakanlık ben böyle uygun gördüm dedikten sonra kriter olmadığı için mahmekemeninde eli kolu bağlı. Adeletsiz bir düzen mi!.. Yoruma açık bir konu torpil olmadıktan sonra puan bence proje okulları için bir sıralama kriteri olamaz. En mantıklısı branş bazlı sınav yapmak ve başvuranların yaptığı çalışmalara göre alınmalı ama bu dediğim olunca da istediklerini alamıyorlar.
İlçelerdeki proje okulları il merkezine mi bağlı arkadaşlar ? Boşta kalınca il merkezinde mi norm fazlası olunur?
İlçede sıfır ihtyaç varsa yada tüm okul normları doluysa il emrine kalıyor yani o zamanİhtiyaç fazlası öğretmenleri, öncelikle aynı ilçedeki okullara görevlendiriyorlar.
Protokoldeki son cümlede, "ilgili mevzuata göre yürütülür" dediğine göre; muhtemelen atama işlemleri, "Hizmet Puanı" esas alınarak yapılacak.