proje okulu tercih yardım

Kodla Büyü

losar

Seçkin Üye
Seçkin Üye
a) Okul/kurumlarda 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (A) ve
(B) bentleri kapsamında öğretmen olarak görev yapıyor olmak.

proje okulunda çalışmıyorum, bende proje okuluna başvurabilir miyim ?

Beni daha yeni proje okuluna (fen lisesi) resen atadılar. Engel çıkacak bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Var olanların %90ı devam edecek, okula uyum sorunu veya idareyle sorun yaşayanların yerine atama yapılacak. O kücük kısım atamalarda el altından yapılacak.

hocam 8 yılı tamamlayanlar ne olacak
8 yılı tamamlayan yok hocam ülkede. 2020 yılında sıfırlandı süreler. İllerin listelerine bakabilirsiniz.

Varsayalım ki 30 yıldır aynı okulda biri var, bu okul 2016 yılında proje okulu oldu. Bu adamın bile süresi 2020'de sıfırlandı.

Var olanların %90ı devam edecek, okula uyum sorunu veya idareyle sorun yaşayanların yerine atama yapılacak. O kücük kısım atamalarda el altından yapılacak.
Hocam kesin bilgi mi? Kılavuzda net bir şey yok deniyor. Okulundaki öğretmen tercihlerinde kendi okulunu da yazarsa istediği yer gelmediğinde öncelikli olarak kendi okulunda kalabilecek mi? Yoksa puan üstünlüğüne göre bakanlık mı belirleyecek?

8 yılı tamamlayan yok hocam ülkede. 2020 yılında sıfırlandı süreler. İllerin listelerine bakabilirsiniz.

Varsayalım ki 30 yıldır aynı okulda biri var, bu okul 2016 yılında proje okulu oldu. Bu adamın bile süresi 2020'de sıfırlandı.

Evet aynen dediğin gibi, herkesin süre başlangıcını 07.06.2020'den itibaren almışlar. Ama idarecilerden 8 yılı dolduranlar var. O da Proje Okulu ile ilgili değil sanırım. Aynı okulda 8 yılı dolduranları listeye almışlar.

Ekli dosyalar

• Öğretmen_Süre.webp
    Öğretmen_Süre.webp
    37.6 KB · Görüntüleme: 310
  • İdareci_Süre.webp
    İdareci_Süre.webp
    45 KB · Görüntüleme: 311
2020 de herkesin sıfırlanmadı hocam. 2023te deprem nedeniyle herkesin süresine 2 yıl ilave (ertemele) yapıldı. Ankara listesine baktım şimdi bir okulda 12 bilişimcinin hepsi 8 yılı doldurmuş 12 açık var. Yine başka bir okul (gazi mtal) 9 norm var 7 net açık var. Yani 8i (erteleme ile 10 yıl)dolduranların okulları NET açık ilan edilmiş. Okulların proje okulu olduğu tarihler farklı. Bu tarihe 2 yıl ekleyince toplam süre hesaplanıyor.

***2023 yılında Proje okullarına öğretmen atama ile ilgili olarak tercihler de alındığı halde 2 yıllık erteleme yapılmış ve 4 yılını dolduran öğretmenler (ki bu kurumlarda şu anda görev yapanların neredeyse tamamı) 2023 ve 2024'de de okullarında kalmışlardı.***

Son düzenleme:
Proje okullarında da norm kadro fazla olduğumuzda diğer okullarda aynı şekilde mi işliyor süreç? yoksa 4 yıl boyunca normdan düşme olmuyor mu acaba?

liste böyle şimdi 8 i tamamlamışlar mı anlaşılmıyor ki

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250212_152051_WPS Office.webp
    Screenshot_20250212_152051_WPS Office.webp
    64.5 KB · Görüntüleme: 296
tek tercih kendi okulumuzu yazsak gönderebilirler mi acaba?

Bildiğim kadarıyla, başvuranların içerisinden komisyon (ki komisyon bizleri tanımadığı için, bu seçim işini, müdüre bırakacaklardır) puana veya herhangi bir kıstasa bakmaksızın, istediği kişileri seçecek. Okulunuzu tercih eden olmazsa, belki kalabilirsiniz ama; okul merkezi bir yerdeyse, herkes tercih edebilir.

Bildiğim kadarıyla, başvuranların içerisinden komisyon (ki komisyon bizleri tanımadığı için, bu seçim işini, müdüre bırakacaklardır) puana veya herhangi bir kıstasa bakmaksızın, istediği kişileri seçecek. Okulunuzu tercih eden olmazsa, belki kalabilirsiniz ama; okul merkezi bir yerdeyse, herkes tercih edebilir.
Tek tercih eden siz olursanız kalırsınız. Eğer çok talep gören bir okulsa komisyon sendika temsilciliklerinde kurulur.

Puana göre yapılmayacak bir atama için neden mebbis modülünden tercih alsınlar ki? Ben puan üstünlüğüne göre yapılacağını düşünüyorum.

Puana göre yapılmayacak bir atama için neden mebbis modülünden tercih alsınlar ki? Ben puan üstünlüğüne göre yapılacağını düşünüyorum.
Klavuzda hangi kritere göre yapılacağı yazar normalde. Bunun kılavuzunda ktiter yazmadığı için puana göre yapılmıyor maalesef. Geçen yıl da yapıldı kritersiz

12 Şubatta başvurmuştum, 13 Şubat günü onaylamışlar. Hiç bir değerlendirme kriterinin olmadığı, birilerinin keyfine kalmış, bu atamalar gerçekleşir mi acaba? Yoksa 2 sene önceki gibi, yine ertelenir mi? Atamalar yapılırsa; mahkemeye verilip, iptal olur mu acaba?

12 Şubatta başvurmuştum, 13 Şubat günü onaylamışlar. Hiç bir değerlendirme kriterinin olmadığı, birilerinin keyfine kalmış, bu atamalar gerçekleşir mi acaba? Yoksa 2 sene önceki gibi, yine ertelenir mi? Atamalar yapılırsa; mahkemeye verilip, iptal olur mu acaba?
Atamalar yapılır hocam. Mahkemeye verilse bile birşey çıkacağını zannetmiyorum. Bakanlık ben böyle uygun gördüm dedikten sonra kriter olmadığı için mahmekemeninde eli kolu bağlı. Adeletsiz bir düzen mi!.. Yoruma açık bir konu torpil olmadıktan sonra puan bence proje okulları için bir sıralama kriteri olamaz. En mantıklısı branş bazlı sınav yapmak ve başvuranların yaptığı çalışmalara göre alınmalı ama bu dediğim olunca da istediklerini alamıyorlar.

Geçen sene okulda görevlendirme birisi varsa ona öncelik verdiler, görevlendirme birisi yoksa puana göre atama yaptılar.

Şu anda 4 yılını doldurmuş olanların yeri tercihe açık görünüyor. Olacak olan şu, bu durumdakiler bir 4 yıl için tekrar kendi yerine atanacak. Olaki boş kadro varsa ona da başvuranlar arasından puana göre atama yaparlar.

Başvuru ekranında norm fazlası seçeneğini seçtikten sonra kaydet diyorum. Sonrasında işaret (tik) kalkıyor. Farklı tarayıcı denedim. Yine aynı. Başına gelen var mı?

Atamalar yapılır hocam. Mahkemeye verilse bile birşey çıkacağını zannetmiyorum. Bakanlık ben böyle uygun gördüm dedikten sonra kriter olmadığı için mahmekemeninde eli kolu bağlı. Adeletsiz bir düzen mi!.. Yoruma açık bir konu torpil olmadıktan sonra puan bence proje okulları için bir sıralama kriteri olamaz. En mantıklısı branş bazlı sınav yapmak ve başvuranların yaptığı çalışmalara göre alınmalı ama bu dediğim olunca da istediklerini alamıyorlar.
Kamuda her işlemin bir dayanak noktası vardır, keyfiyete yer yoktur. Olaki keyfiyete göre yapıldı idare mahkemleri veya sendikalar aracılığıyladanıştaydan dönme durumu kuvvetle muhtemel. Ben seni atadım keyfiyeti olmaz.
ç. Bakanlığımız ile sektör (kamu ve özel kurum/kuruluşlar) arasında imzalanan protokollerle ilişkilendirilen ve protokollerinde, “Protokol Yürütme Kurulu (PYK)” vemerkezde “Protokol Danışma Kurulu (PDK)” oluşturulması hüküm altına alınmış proje okullarına öğretmen atamaları ulusal ve uluslararası protokol ve projede yer alan özel hükümler doğrultusunda gerçekleştirilecektir. (Özel hükümler ilan edilmedi)

c. Duyurulan kontenjanlar; atama aşamasında yargı kararı uygulamalarına, okulnormlarının değişmesine bağlı olarak Bakanlıkça güncellenebilecektir.
Maddesinde belirtilen yargı kararı uygulamalarında ; MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN NORM KADROLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK hükümlerine uymayan tamalarla ilgili farklı emsal kararları bulunmaktadır.
Kısaca herhalde riske girmeden ilgili yönetmeliğe aykırı olmayan özel hükümler koyacaklarıdır.

Son düzenleme:
İlçelerdeki proje okulları il merkezine mi bağlı arkadaşlar ? Boşta kalınca il merkezinde mi norm fazlası olunur?

İlçelerdeki proje okulları il merkezine mi bağlı arkadaşlar ? Boşta kalınca il merkezinde mi norm fazlası olunur?

İhtiyaç fazlası öğretmenleri, öncelikle aynı ilçedeki okullara görevlendiriyorlar.

Protokoldeki son cümlede, "ilgili mevzuata göre yürütülür" dediğine göre; muhtemelen atama işlemleri, "Hizmet Puanı" esas alınarak yapılacak.

Ekli dosyalar

• Resmi_Gazete_32098.webp
    Resmi_Gazete_32098.webp
    20.9 KB · Görüntüleme: 59
  • TOBBB-MEB Protokol.webp
    TOBBB-MEB Protokol.webp
    64 KB · Görüntüleme: 57
İhtiyaç fazlası öğretmenleri, öncelikle aynı ilçedeki okullara görevlendiriyorlar.

Protokoldeki son cümlede, "ilgili mevzuata göre yürütülür" dediğine göre; muhtemelen atama işlemleri, "Hizmet Puanı" esas alınarak yapılacak.
İlçede sıfır ihtyaç varsa yada tüm okul normları doluysa il emrine kalıyor yani o zaman

Geri