Proje okulu tercihi

Kodla Büyü

katafalk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
0. Soru: Benim zamanımda (yaklaşık 5 yıl önce) elden/manuel başvuru vardı ama il dışı da tercih ediliyordu Mebbis sadece görev ilini seçebiliyoruz, il dışı yok mu artık?
1. Soru: Fen lisesi nasıldır? Bulunduğum ilde taban puanlar felaket, öğrenci profilini bilmiyorum. Ders yükü anlamında bazı yerlerde öğrenci ve veliler dersi gereksiz görüyorlarmış.
2. Anadolu lisesi için de aynı sorularım geçerli.
3. Bir tane MTAL var, norm açığı çok. Şu an bulunduğum yerde de öyle. Maddi açıdan şu anki okulumla aynı. Olumlu yanları idarecilerden 2 meslekçi bilişimci var. (Şu anki okulumda idarecilerin hiçbiri meslekçi olmadığı gibi öğrenmeye de hevesli değil) Pansiyon var (hizmet puanı). Olumsuz yanı konumu (il merkezi ama ilçeden bir tık daha kötü), lablar ve bilgisayarlar eski.

Proje deneyimim 15 günde erasmus deneyiminden ibaret. Müdür ve ben müdür yardımcısı iken çalıp çırpıp yazmıştık, 70 almıştık. TÜBİTAK, teknofest, robot vb. yok.

Ben başlayalı 10 gün oldu resen atadılar kasım döneminde. 2. hafta oldu müdür teknofeste bütün zümreler katılacak diye zorunlu tuttu. Yapmış olmak için başvuru yapacağım. Böyle durumlar varmış bende yeni yeni öğreniyorum.

0. Soru: Benim zamanımda (yaklaşık 5 yıl önce) elden/manuel başvuru vardı ama il dışı da tercih ediliyordu Mebbis sadece görev ilini seçebiliyoruz, il dışı yok mu artık?
1. Soru: Fen lisesi nasıldır? Bulunduğum ilde taban puanlar felaket, öğrenci profilini bilmiyorum. Ders yükü anlamında bazı yerlerde öğrenci ve veliler dersi gereksiz görüyorlarmış.
2. Anadolu lisesi için de aynı sorularım geçerli.
3. Bir tane MTAL var, norm açığı çok. Şu an bulunduğum yerde de öyle. Maddi açıdan şu anki okulumla aynı. Olumlu yanları idarecilerden 2 meslekçi bilişimci var. (Şu anki okulumda idarecilerin hiçbiri meslekçi olmadığı gibi öğrenmeye de hevesli değil) Pansiyon var (hizmet puanı). Olumsuz yanı konumu (il merkezi ama ilçeden bir tık daha kötü), lablar ve bilgisayarlar eski.

Proje deneyimim 15 günde erasmus deneyiminden ibaret. Müdür ve ben müdür yardımcısı iken çalıp çırpıp yazmıştık, 70 almıştık. TÜBİTAK, teknofest, robot vb. yok.
0. Cevap : o zaman da il dışı yoktu. Ben memlekete gitmek için araştırdım. Okul müdürü hocam il içine girersen ancak o zaman başvurusunu okula dedi. İlçe mem müdürü de aynısını dedi. Gelirsen ile gerekeni yaparız okulda kadro var dediler

1. Cevap.: Sadece bilişim dersini değil edebiyatı ve hatta matematiği bile gereksiz gören var. Özel ders ile kazanmış yine özel ders ile hallederim diye veli ve öğrencilerimiz var. Biz önemsiz algısını tınlamıyoruz açıkçası. Çocuklar coğrafyadan, bilişimden, edebiyattan yüksek alsın diyen velilere matematikten, hele hele kimyadan neden düşük aldı diye sorunca kalıyor öylece.

2. Cevap : Anadolu'daki arkadaşlarım da aynı veli ve öğrenciden şikayetçi. Normal anadoludaki öğrencilerde o yok. Biz özeliz algısı yok ama başarı da ona göre.

3. Cevap: meslek lisesinden geçtim olumsuz veli ve öğrenciye rağmen Tübitak, teknofest başvurularıher sene oluyor. Ciddi manada çok yok ama olan yetiyor. 2 kez teknofeste gittik. Nasipse gideriz inşallah.

Deneyim olmasa da il yıl öğreniyor insan yeterli istesin. Proje benim işim mi diyen arkadaşlar olacaktır. Okulumda bile diyen oluyor. Çocuk yapmak isterse ben engel olmam destek olurum. Raporunu yazar kontol ederiz. Kendisine hangi başlıkta ne olacak kağıda yazar veririm ona göre düzenler, son şeklini yükleriz. Yaparken de yardımcı oluyorum.

Ben başlayalı 10 gün oldu resen atadılar kasım döneminde. 2. hafta oldu müdür teknofeste bütün zümreler katılacak diye zorunlu tuttu. Yapmış olmak için başvuru yapacağım. Böyle durumlar varmış bende yeni yeni öğreniyorum.
Zorunluluk şöyle öğrenci gelirse bana yardımcı olurum. Mesela geçen sene kimya ile ilgili idi konuları. Dedim ben kimyadan anlamam. Kimya öğretmenize söyleyin tamam danışman olurum derse her türlü yardım ederim dedim. Kabul etmiş. Raporu yazdılar. Eksiklere, düzenlemeye baktık başvurduk. Kendi adıma kasmıyorum zaten. Çocuklar illa bir konu buluyor onu da başvurmak için değil sonuna kadar gitmek için başvuruyorum. İdare de asla baskı kurmadı şükür.

Son düzenleme:
BBNET
Geri