PROJEKSİYONDA SES VAR GÖRÜNTÜ YOK

Kodla Büyü

melobady

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar video görüntüsünü projeksiyona aktardığım zaman video bilgisayarda normal olarak ilerliyor, ancak projeksiyonda ses geliyor görüntü gelmiyor. video oynatırken video haricindeki herşey projeksiyona yansıyor. ancak media playerın içi siyah olarak görünüyor. Çözünürlüğü felan oynadım ama sorun çözülmedi. neden olabilir acaba. dizüstü kullanıyorum bu arada

Hocam bilgisayardaki görüntüyü tamamen alıp projeksiyonu atmanız lazım. Bazı ekran kartları (sizinki ve benimki gibi) iki yerde video yu oynatamıyor. Projeksiyonu 1. ekran yapın video projeksiyonda oynayacaktır :wink:

sedo' Alıntı:
Hocam bilgisayardaki görüntüyü tamamen alıp projeksiyonu atmanız lazım. Bazı ekran kartları (sizinki ve benimki gibi) iki yerde video yu oynatamıyor. Projeksiyonu 1. ekran yapın video projeksiyonda oynayacaktır :wink:
deneyeyim bi hocam :++:

Ekran kartı ayarlarında clonlama diye bişey var ondan da olabilir yani clone yi seçmek gerekir. Bunada bi bakın

melobady' Alıntı:
sedo' Alıntı:

denemediniz mi daha hocam? aynı sorunu ben de yaşamıştım o nedenle merak ettim sonucu :)

arkadaşlar daha önce projeksiyon bilgisayara bağlanınca görüntü veriyorduu. fakat format atıp yeniden kurduktan sonra görüntü yok.başka kasa ilae denedim onda görüntü var .yani projeksiyonda sorun yok ne olduysa formattan sonra oldu.Çözüm için önerileriniz lütfen

astronom' Alıntı:
arkadaşlar daha önce projeksiyon bilgisayara bağlanınca görüntü veriyorduu. fakat format atıp yeniden kurduktan sonra görüntü yok.başka kasa ilae denedim onda görüntü var .yani projeksiyonda sorun yok ne olduysa formattan sonra oldu.Çözüm için önerileriniz lütfen

Ekran kartının driverını yükledikten sonra ayarlarında klonlama diye bir şey var. Oradan görüntüyü ikisine de çoğaltmanız lazım. Başka açıklaması yoktur projeksiyon da sorun yoksa 8)

Türkiye58' Alıntı:
Ekran kartı ayarlarında clonlama diye bişey var ondan da olabilir yani clone yi seçmek gerekir. Bunada bi bakın

Zaten klonalamayı seçmiş fakat projeksiyondaki görüntü de video alanı siyahmış. O zaman tek çözüm sadece görüntüyü projeksiyona vermek. Benimde başıma çok geliyor. Eğitim cd lerinin falan hiçbirini iki yerde oynatamıyor ben de sadece projeksiyonu kullanıyorum monitörü devre dışı bırakıyorum.

Görüntü Özellikleri-Ayarlar-Gelişmiş Ayarlar-Sorun gider-Donanım İvmesi ni düşürün.
Tabi bu xp için geçerli. Win7 yi bilmiyorum kullanmadığım için.
Normalde hem bilgisayara hem projeksiyona görüntü geliyorsa sadece video larda sorun varsa çözümü bu büyük ihtimalle.
Ancak hiç bir şekilde projeksiyona gelyiorsa, sadece monitöre geliyorsa Ekran Kartı görüntü ayarlarından Clonlama(Çoğaltma) yapmanız gerekir ki bunu da arkadaşlar belirtmiş.

Bendende bir öneri Mediaplayer 10 kullanıyorsan projeksiyondan görüntü almakta sorun olabilir. media playeri güncelle yada başka bir program kullan. Media player ilk yüklemesinde böyle bir sorun vardı.

alpozturk2002' Alıntı:
Görüntü Özellikleri-Ayarlar-Gelişmiş Ayarlar-Sorun gider-Donanım İvmesi ni düşürün.
Tabi bu xp için geçerli. Win7 yi bilmiyorum kullanmadığım için.
Normalde hem bilgisayara hem projeksiyona görüntü geliyorsa sadece video larda sorun varsa çözümü bu büyük ihtimalle.
Ancak hiç bir şekilde projeksiyona gelyiorsa, sadece monitöre geliyorsa Ekran Kartı görüntü ayarlarından Clonlama(Çoğaltma) yapmanız gerekir ki bunu da arkadaşlar belirtmiş.

Bunu bilmiyordum teşekkür ederim :+1:

masaüstü sağ tıklayarak ekran kartı ayarları(nividia,ati... vs) ile oyna.raları karıştır.sihirbaz diye bi buton varsa ekran ayarları penceresinde ona tıkla sihirbazı çalıştır.

cancoban' Alıntı:
melobady' Alıntı:
sedo' Alıntı:

denemediniz mi daha hocam? aynı sorunu ben de yaşamıştım o nedenle merak ettim sonucu :)
sorunlu pc yanımda değil hocam. yarın deneyeceğim inşallah..

Geri