projeksiyon acil yardım!!!!

Kodla Büyü

böteci

Site Gezgini
arkadaşlar ilk defa bir projeksiyon bağlıyorum yardımcı olurmusunuz? :oops: projeksiyon bilgisayara usb kablosuyla bağladım ama görüntü yok. için farklı bişey yapmam gerekiyomu bilmiyorum. Ayrıca bide iki ucu vga olan bi kablo daha var ama onuda takmak için monitörü devre dışı bırakmam gerekiyo bunu istemiyorum. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?

Hocam eğer ekran kartınızın çift monitör desteği yoksa, projeksiyonu taktığınızda monitörünüz devre dışı kalacaktır. Eğer varsa, yani ekran kartınızın arkasında iki monitör girişi varsa, hem projeksiyondan gelen kabloyu, hem de monitörün kendi kablosunu takabilirsiniz(Tabi bunun için de bir ara aparat gerekli). Gene ekrana görüntü gelmezse bilgisayarınızın görüntü ayarlarından iki monitöre de aynı anda görüntü gelmesi için ayar yapabilirsiniz.

1. siyah güç kablosunun bir ucunu projeksiyona, diğer tarafını elektriğe tak. açma düğmesine bastığında elektrik makinaya gelmiş olmalı. yanlış yere takamasın, tek giriş vardır.

2. projeksiyonun çevresine bak, VGA yazan girişler olmalı 2-4 tane. diğer görüntü kablosunu ilk baştakine tak. diğer ucunu da kasanın arkasındaki görüntü girişine tak.
( monitörden kasaya gelen görüntü kablosunu çıkar, aynı yere görüntü kablosunu tak)

3. ekran görüntüsünü çoklayıcı elinde olmadığına göre bir süre monitör görüntüsü alamazsın. sen de duvara bakarak takip edersin. yani şimdilik monitöre gerek yok.

4. ekrana görüntü gelmiyorsa, input1-input2,vcd vs. ayarlarını değiştir.

umarım işine yarar...

Projeksiyon eğer monitöre yakınsa (tavana sabit değilse) VGA çoklayıcıya ihtiyaç yok.
Projeksiyonlarda input ve output çıkışlarından kasadan geleni inputa, monitörden geleni de outputa taktığında her ikisi de çalışacaktır.

Edit: Yazım yanlışı

Geri