projeksiyon bilgisayar

Kodla Büyü

asli_1185

Aktif Üye
arkadaşlar okula yeni projeksiyon aldık. boş sınıflardan birine taktık. öğretmenler laptopları ile kullanacak. şimdi bir öğretmenimizde sorun yaşıyoruz. diğer öğretmenlerin laptobunu görüyor normal çalışıyor. sorun yok. ama onun bilgisayarını bağlıyoruz. kaynak bilgisayar sinyal yok diyor. mavi ekranda kalıyor. o bilgisayarı önceki projelsiyonda kullanıyorduk sorun yoktu. ben anlamadım. laptop bir projeksiyonla çalışıyor diğeriyle çalışmıyor. ama diğer laptoplar çalışıyor. projeksiyonun markası epson. bilgisayar toshiba. işletim sistemi vista. tüm görüntü ayarlarını deniyorum. değişen bişey yok. sizce ne olabilir.

Projeksiyon kablosu kaç metre hocam ?

kablo çok uzunsa ondan yapıyor olabilir. Benim sınıfta da 20 m kablo kullanıyorum kasaya bağladığımda sorun yok, ama laptopuma bağladığımda sinyali bile görmuyor. kıas kablo ve aynı laptopu deneyin muhtemelen çalışacaktır.

asli_1185' Alıntı:
arkadaşlar okula yeni projeksiyon aldık. boş sınıflardan birine taktık. öğretmenler laptopları ile kullanacak. şimdi bir öğretmenimizde sorun yaşıyoruz. diğer öğretmenlerin laptobunu görüyor normal çalışıyor. sorun yok. ama onun bilgisayarını bağlıyoruz. kaynak bilgisayar sinyal yok diyor. mavi ekranda kalıyor. o bilgisayarı önceki projelsiyonda kullanıyorduk sorun yoktu. ben anlamadım. laptop bir projeksiyonla çalışıyor diğeriyle çalışmıyor. ama diğer laptoplar çalışıyor. projeksiyonun markası epson. bilgisayar toshiba. işletim sistemi vista. tüm görüntü ayarlarını deniyorum. değişen bişey yok. sizce ne olabilir.

diğerlerinde çalışıyorsa, görüntü ayarlarını biraz daha kurcala hocam..

hmm :)

Genişletilmiş ekran kullanabiliyor musunuz hocam. Yani görüntüyü vga çıkışına aktarMadan, görüntü özellikleri>ayarlar'dan 2. ekranı seçin. Aynı sayfada windows masaüstünü bu monitöre genişlet tikini seçin ve masaüstünüzdeki pencereleri ekranın sağına taşıyın(ekrandan dışırı çıkana dek)

Eğer genişletilmiş ekran çalışıyor ise kablo uzunluğundan değildir.

Ekran kartının ilgili programı ile deneyin görüntüyü vga çıkışına aktarmayı, o da olmadı vista zaten bu imkanı sunuyor vista ile deneyin.

O da olmadı bir sürücü güncellmesi varsa bu konuyla ilgili onu deneyin.

FN + F5 tuşunu bir dene. Bazen FN + F7 veya FN + F8 de olabiliyor, modele göre değişiklik gösterebiliyor. Bu tuş kombinasyonu notebooklarda kendi monitörünüz ile harici görüntüleme cihazları arasında görüntü aktarımı için seçim yapmanızı sağlar. Windows 7 de Win + P görüntü aktarım seçenekleri için kullanılabiliyor. Vistada durum nedir bilemiyorum. Denetim masası işlemlerini arkadaşlar anlatmışlar zaten. Kolay gelsin...

(FN : Notebooklarda bulunan fonksiyon tuşu, genelde diğer tuş yazılarından farklı renkte yazılır)

denetim masasında dediğiniz ayarları çok denedim ama olmuyor.
kablo da o kadar uzun değil.6-8 metre en fazla. fn tuşunu da deneyelim bakalım.
hoca bilgisayarı getirsinde tekrar.

hocam sorununuz düzeldi mi. benim de çok yaşadığım sorundu bu. bir kaç sınıfta oluyordu. Bu hafta 9lara da projeksiyon takıldı okuldaki laptların çok azını tanır oldular. Her sınıf projeksiyonun tanıdığını laptoplar farklı olmaya başladı. Nedir dertleri anlamadım. 9ların kabloları da tam tersine kısa. Ne ayarı yapmam lazım bulamıyorum doğru yolu bir türlü.

arkadaşlar dün aynı sorun bendede oldu. bir sınıfa projeksiyon taktık. kablo 20 mt... arkadaşın laptopuna takınca sinyal yok diyor. kabloyu bt sınıfındaki masaüsü pc de denedim sorun yok. sonna yeni takılan projeksiyona 20 mt aynı kabloyla başka laptopla deneyince çalıştı. son olarakta uzun kabloyla görmeyen laptopu kısa vga kablosu ile denedik bu sefer oldu. ben bu işin içinden çıkamadım. sorunu olupta çözen bi arkadaşım yokmu :cry:

Fn ile grafik ayarlarından yaptığınız ekran çoğaltma işlemleri aynı zaten. aynı bilgisayar başka bir projeksiyonla ve daha kısa bir kabloyla çıkış veriyormu? Vermiyorsa vga çıkışı sorunlu olabilir.
Labtop prize takılımı? batarya gücü düşük geliyo olabilir.
Zannetmiyorum ama ekran çözünürlüğü çok yüksekse projeksiyon algılayamıyo olabilir.
Sitelerde nin dediği gibi ekran kartı güncellemesi deneyebilirsin.

Geri