projeksiyon cihazı haklkında

Kodla Büyü
Arkadaslar yaklasık 20 dakika zamanım var umarım birazn once cevaplarsınız. moniyore goruntu geliyor ama projeksşiyon cihazı yansıtırken sadece mavi ekran yansıtıyor.markası epson. Yardımcı olursanız sevinirim menu ayarından mı ne yapmam lazım??

Re: Acele Yardım!!!projeksiyon cihazı haklkında

hocam tam yolunu hatıtlamıyorum ama masüstüne sağ tıklayınca grafik seçenekleri gibi bişey çıkıyordu. Oradan projeksiyonu 1 monitör olarak tanımlarsanız görüntünün projeksiyona düzgün yansıması lazım ama monitöre gelmeyebilir. Ben bu kadar biliyorum.

ekran kartını devre dışı bırakıp yeniden başlatın görüntü gelir büyük bi ihtimalle ama asıl çözüm yesim hocamın söylediği gibi ama bende tam yolu hatırlayamıyorum

Cevaplar için sağolun.Dediğim gibi 1-2 seçeneği malesef yok. her bilgisayarda olmuyor:( Sorunun nasıl çözüldüğüne gelince, spliterdaki kabloları söküp tekrar taktık, aynı şekilde projeksiyon cihazındakileride. Ve görüntü geldi. Bu teknolojik araçlar bazen çok sinir bozucu oluyor...

hocam sanirsam ikili bağlantı kullanıyorsunuz. ekran kartinin dvi vga çikişlarini kullanıyorsunuz galiba. yada laptop.
masaüstü >> özellikler>> ayarlar seçeneğinden bir iki. monitör işaretlerini tıklayıp masaüstümü uzat seçeneğini iptal etmelisiniz.

Bu gibi sorunla karsilasan arkadaslar Projeksiyon INPUT'unun (giris) dogru olarak baglanmis olduguna dikkat etmeliler.
Yani arkadaki INPUT1-2 yada VGA1-2 diye yazar,o girislere bagladiktan sonra Projeksiyon üzerinde INPUT dügmesine basarak o girise baglantinin yapildigini tanitmak zorundalar. Bu 1,
ikincisi Görüntü ayaralarından "Masaüstümü bu monitöre genişlet" seçilmeli. yalniz dikkat edilmesi gereken;ayarlanan çözünürlüğün projeksiyonun görüntüleyebileceği bir renk derinliği ve çözünürlüğüne(endüşükten başlayarak 640X480 16bit gibi) ayarlamalidir.
Son olarak bu da çare olmazsa bilgisayari yeniden başlatmalı(bağladıktan sonra), eğer windows yükleme ekranı geliyor ve görüntü tekrar kayboluyorsa LAPTOP üzerinde Monitör1/2 (Mavi ve Beyaz Ekran simgesi yanyana/Fn tuşu ile birlikte bu tuş çalışır. Fn+MaviMonitörSimgesi) basılmalı. (bazı laptoplarda bu düğme CRT/LCD olarak da geçiyor.)
Kolay gelsin..

Geri