Projeksiyon Cihazının Ampülünü Değiştirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan boss2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

boss2

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ARkadaşlar okulumuzda Hitachi Marka eski tiplerden projeksiyon cihazı var ve yedek ampülümüzde var. Projeksiyon cihazının ampülü eskidi ve yenisiyle değiştirmek istiyoruz. Sizin tecrübelerinizden faydalanarak ne yapmamız gerektiğini soruyorum. Acaba biz değiştirebilirmiyiz yoksa servise mi göndermek gerekiyor. Ben ön tarafını açtım ama pek basit bir işe benzemiyor. Ne Dersiniz?

hocam, ben değiştirdim. fakat bizim lamba bozuk olduğu için çalışmadı. eskisiyle devam ediyoruz. gözünü karart, orasını burasını kıracam diye korkma. ön paneli açmışsın üst kapağı da çıkartabilirsen. lambanın bulunduğu alanı tamamen görebilirsin. zor bi tarafı yok, elektrik bağlantılarının olduğu soketleri çıkart lambanın üzerinden yeni lambanı tak. kolay gelsin

Hocam bana detaylı anlatabilirmisin? Ben baktımda sökülecek soket falan göremedim. Acab bütük kapaklarını mı açsaydım? Görüntü netliğini ayarlayan kısımın kenarlarında 3 tane küçük vida vardı. 2 tanesini söktüm ama 3. için sökemedim çünki tornavida çalışmıyordu. Diğer kısımlar engelliyordu. Gerçi onu söksem ampul takılır mı? onuda bilmiyorum. o yüzden risk alamadım. Ben internetten baktım ama herhangi bir kaynak bulamadım...

hocam vardır bir kullanım kılavuzu, ben değiştirdim, gayet kolay. Bir vida söküyorsunuz, lamba modül olarak çıkıyor, yeni modülü yerleştirip vidayı tekrar sıkıyorsunuz. Vardır biryerlerde değiştirme yönergesi. Çok kolay.

ben de aynı markanın lambasını değiştirdim.öyle zor ve tehlikeli bir iş değil.arka tarafta lambanın bulunduğu kısmın vidalarını söküyorsunuz,mandallı bir sistem eskiyi çıkarıp aynı şekilde yuvaya oturtuyorsunuz.yani bu kadar basit ben de ilk başta çekinmiştim yapmaktan fakat kolay yapılacak bir iş.idarecilere sorumluluk kabul etmeyeceğimi söylemiş öyle yapmıştım.

Bu modellerde lamba fiyatlarını biliyorsunuzdur. Sıfır projeksiyonla aynı fiyata satılıyor. O yüzden bende çekiniyorum. Servise göndermeyi düşünüyoruz ama dur bakalım...

Arkadaşlar sorun halledildi. Şanlıurfadayım burdaki BiTefo arkadaşlar hallettiler. getirin değiştirelim dediler sağolsnlar götürdüm değiştirdiler

bizim yedek ampulumuz yok garantisi henüz bitmedi ama lamba zayıfladı garantiden değiştiremiyoruzda lambayı napmamız lazım?her yeni kurulan bt sınıfına yedek ampul vermeleri gerekmiyormu

ARkadaşlar Projeksiyon çok eski Hani koç sistemin kurduğu HiTachi projeksiyonları o zamanlar gelen projeksiyonlara yedek ampilde ekleniyordu. Bizim projeksiyonda uyarı işareti çıkıyordu idareye sordum var dedi öyle değiştirdik.

Fiyatlara gelince ben bi ara bakmıştım 1000 TL'nin üstündeydi...

Geri