projeksiyon ekranı monitörün devamı oldu

Kodla Büyü

hatshepsutpoca

Aktif Üye
arkadaşlar exper marka monitör var.eskiden projeksiyonu açınca no signal yazıyordu.bugün ekranda görüntü özelliklerinden ayarlardan 2.monitörü seçtim bu sefer projeksiyon açılınca masaüstümdeki sadece arka plan gözüktü projeksiyonun ekranı monitörün devamı oluyor.nasıl masaüstümü projeksiyonda görüntüleyebilirim?başka arkadaşların yazılarında okudum clone falan seçiyomuşuz o seçeneği nerden bulcam? yardım edermisiniz ders anlatamıyorum :(

vestel bilgisayarlarda masaüstüne sağ tıklayıp nvdia display de clone seçiyorsun ama experde aynımıdır bilmem :(

hocam büyük ihtimalle monitörü genişletmişssin.Yani senin masaüstün görünmüyor.İstediklerini göstermek için senin bilgisayarında penceleri masaüstü dışına sürüklersen projeksiyonda görünür.Eğer bunu iptal etmek istiyorsan ekran kartının özelliklerine girip oradan çoklu ekran ayarlarını yapman lazım...kolay gelsin

hatshepsutpoca' Alıntı:
hayır zannaz experde vesteldeki gibi değil.clone seçeneğini bir türlü bulamıyorum:(
1.sorun bilgisayarın exper yada vestel olmasında değil.
2. şayet ekran kartını nVidia ise;(fare sağtuş-özelikler) ya da Denetim Masası->Görüntü->Gelişmiş->nvidia (sizdeki modele göre değişir) grafik kartı (ingilizcesi de yazabilir..->Grafik özellikleri yada nvidia gelişmiş ayarlar ...->açılan pencerede görüntü optimasyonu birden fazla ekran kur var..clone (klon) yani aynı anda aynı görüntüyü bilgisayara ve projeksiyona veren ayarı seçin..
NOT: ekran kartınız nvidia ise bu ayarlar aynen geçerli, İntel ise aynı işlemler, Grafik özelliklerine kadar, grafik özelliklerini seçince de ilk açılan ekranda birden çok monitör ayarı yapabilirsiniz..

NOT2: daha iyi yardım alabilmek için lütfen açtığınız konuda bilgisyar modeli değil sorun olan donanım ya da yazılımın adını yazınız..

iyi çalışmalar..

Geri