projeksiyon görüntü problemleri vol3

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan halox
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

halox

Aktif Üye
arkadaşlar yine bir sorunla daha karşınızdayız, elimde bir adet benq mp620 xga projeksiyon, bir adet nvidia geforce 210 ekran kartlı kasa ve bir adet s-link vga splitter mevcut,malumunuz görüntüyü hem monitöre hemde projeksiyona vermeye çalıştım ve projeksiyona görüntüyü aktarmıyor,projeksiyon kablosunu takınca görüntü alıyorum,splitter neden dağıtmıyor olabilir?geçen Y vga kablosu almıştım onunla çoklayayım dedim,oldu ama hem projeksiyon monitördeki görüntü bozuldu,splitter aldım bu seferde görüntüyü çoklayamıyorum,40 lira para verdim bide :cry:

ayrıca aklıma gelmişken ekran kartı üzerinde bir vga birde dvı girişi var,acaba diyorum,monitörü vga girişine,projeksiyon kablosunu dvi kısmına ara materyalle bağlasam sonuç alırmıyım?ya da terside olabilir?

hocam ben şöyle çözmüştüm

ekran çözünürlüğünü 1024*768 yaptım, birde ekran yenileme hızını 60 hertz e indirdim oldu, neden böyle yaptı anlamadım ama şu anda öyle kullanıyorum.

serkanaytekin01' Alıntı:
hocam ben şöyle çözmüştüm

ekran çözünürlüğünü 1024*768 yaptım, birde ekran yenileme hızını 60 hertz e indirdim oldu, neden böyle yaptı anlamadım ama şu anda öyle kullanıyorum.
çözünürlüğü düşürdüm zaten öteki türlü projeksiyonu kasaya bağlayınca hiç görüntü gitmiyordu,acaba splitter çözünürlüğü mü yükseltiyor?? hakikaten hala bir çözüm bulamadım :(

hocam dediğim gibi, ben çözünürlüğü 1024*768 yapmama rağmen görüntü alamadım, karıştırırken tevafuken ekran yenileme hızını 75 ten 60 a indirdim oldu :) mantığını anlamadım ama.

serkanaytekin01' Alıntı:
hocam dediğim gibi, ben çözünürlüğü 1024*768 yapmama rağmen görüntü alamadım, karıştırırken tevafuken ekran yenileme hızını 75 ten 60 a indirdim oldu :) mantığını anlamadım ama.

hocam yaptım ama bir netice alamadım,

dün gittim bir vga dönüştürücüsü aldım ekran kartına,vga girişine takılan -ister projeksiyon ister monitör- çalışıyor ama dvi to vga aparatına taktığım hiç bir eleman çalışmıyor,ekran kartı yeni bu arada bozuk olma riski yok fakat dvi girişini ayrıca aktifleştirmek mi gerekiyor?bir yardım etseniz arkadaşlar

Geri