Projeksiyon Lamb Uyarısı Veriyor..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pehepe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

pehepe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar dün Tek.tas. da bulunan projeksiyonda filtre temizliği ile uyarı verip kapanıyordu. bende söktüm filtreyi temizledim hatta ampülü yerinden söküp etrafını iyice temizledim. fakat hiçbir bağlantı kablosunu söküp takmadım zarar verdiğimide zannetmiyorum. sonra parçaları takıp çalıştırdığımda projeksiyon hiç açılmıyor malesef yeşil ışık yanmıyor + Lamp uyarı ışığı yanıyor.. Lamba bitmiş diyecem ama daha önce kullanılıyorlardı (gerçi ne kadar kullandılar görüntü kalitesi neydi bilmiyorum ) Şimdi lambanın ömrü dolmadı ise lamba uyarısı vermesinin nedeni ne olabilir acaba?

hocam bende de öyle olmuştu bir kaç defasında.. açık bırakın uzun bir süre yani elektrik bağlı şekilde.. düzeleceğini umuyorum..

Fanları tozlanmıştır. Ben projeksiyonu hiç açmadan kompresörle hava tutuyorum, içindeki bütün tozları çıkıyor ve projeksiyon kendine geliyor.

impetus23' Alıntı:
hocam bende de öyle olmuştu bir kaç defasında.. açık bırakın uzun bir süre yani elektrik bağlı şekilde.. düzeleceğini umuyorum..

yarın deneyeceğim inş dediğiniz gibidir..

mystreous' Alıntı:
Fanları tozlanmıştır. Ben projeksiyonu hiç açmadan kompresörle hava tutuyorum, içindeki bütün tozları çıkıyor ve projeksiyon kendine geliyor.

hocam fanıda söktüm temizledim.. fanda sıkıntı yok

impetus23' Alıntı:

Hocam yarım saattir açık herhangi bir değişiklik olmadı malesef...

hasari' Alıntı:
Cihaz sıcakken sökmüşsen lamba telleri kopmuş olabilir.

yok hocam cihaz soğuktu. ayrıca benim şaşırdığım olay şu zaten herhangi bir tel felan kopuk değil iyice kontrol ettim. Peki lambanın ömrü bitmiş ise cihaz "filtre temizleyin" uyarısı verip kapanır mı acaba? bunu merak ediyorum eğer böyle bir durum olursa en son ihtimal lambanın ömrü bitmiştir diyeceğim

pehepe' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Cihaz sıcakken sökmüşsen lamba telleri kopmuş olabilir.

yok hocam cihaz soğuktu. ayrıca benim şaşırdığım olay şu zaten herhangi bir tel felan kopuk değil iyice kontrol ettim. Peki lambanın ömrü bitmiş ise cihaz "filtre temizleyin" uyarısı verip kapanır mı acaba? bunu merak ediyorum eğer böyle bir durum olursa en son ihtimal lambanın ömrü bitmiştir diyeceğim
Lamba ömrü bitmişse lamba parlaklığını kaybeder diğer türlü uyarı çıkacağını sanmıyorum. Eğer filtre temizle uyarısı çıkıyorsa sonrasında kapanıyorsa menü arayüzünden lamba süresini sıfırla seçeneği varsa bu menüyü kullanarak süreyi sıfırla. Cihazın markası ne ise eğer Türkiyede müşteri hizmetleri varsa onları arayıp bir danışın derim.

Geri