Projeksiyon lambası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ares24
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ares24

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulumuzda bir projeksiyonun görüntüsü baya silik oldu ayarlardan değil eminim. Büyük ihtimal lamba ömrü bittti. Bunu nasıl değiştiririz. Ucuz bir yolu varmı araştırdım 800 tl'ye değiştiriyorlar yenisini alsam daha iyi valla.
Bana yol gösterriseniz sevinirim.

aynı durum benim okulda da var fakat tamiri mümkün değil dediler...

Bizde yedek ampul de vardı, değiştirdim ama benimki düzelmedi. Lab kurulduğunda yedek ampul de bırakmışlar, belki size de bırakmışlardır, lab siz atanmadan önce kuruldu ise bir idareye sorun, labı deşin, araştırın. :)

benimkide silik gösteriyor ,kırmızıık var ayarlarına bakdım bir şey yok gibi ne yapmalıyım

yeni alacaksanız çok ucuza kaçmayın ortalama 4000 saatte ömrü bitiyor aynı parayı lambaya ödüyorüz, bizim okulda hp var yanında yedek lambası hediye

Benim de okulda toshiba t-80 var bi tane çok silik gösteriyor,ben gecen sene geldim bu okula lambasında problem ve araştırdım 800-900 arasında lamba fiyatı tabii ki vazgeçtim %100 sonuç alma şansı da yok zaten..Araştırdım Benq mp512 var fiyatı çok uygun TRT'de falan da studyolarda kullanılıyormuş benq bizim okulda bi çok sınıfta var çok memnun herkes,kullanan varsa bu modeli onların da fikirlerini almak isterim.

hocam aynı sorun bende de var .Görüntü çok silik öğrenciler okuyamıyorlar.Yedek lamba da vardı onu denedik yine de olmadı. :(

ares24' Alıntı:
.........araştırdım 800 tl'ye değiştiriyorlar yenisini alsam daha iyi valla.Bana yol gösterriseniz sevinirim.

:o :o :o
800 mü? ek iş arıodum buldum sanırım...bundan sonra bozuk projeksiyonlarınıza ben bakabilirim arkadaşlar ..iyi paraymış.. :lol:

ben değiştirdim hocam...öle ahım şahım bişey değil...elinizde yedek lamba varsa açın projeksiyonu alt taraftan... açarken dikkatli davranın.. neyi nasıl takılmış baka baka sökerseniz takarken zorlanmazsınız..Tornavidayı tutabilen herkes yapar...Hatta içindeki ayna sistemini görünce "haaaaaa! demek bu böle yansıtılıyo .Mekanizmaya bak!" felan demiştim :D

Geri