projeksiyon + monitör

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan misskinn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

misskinn

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar lab da aidata bilgisayarlar mevcut, öğretmen bilg daki ekran kartı radeon x550. ekran kartında 2 çıkış var fakat sadece biri çalışıyor. monitör ve projeksiyonu aynı anda çalıştıramadım. projeksiyon ve monitör aynı çıkış da çalışıyor. projeksiyon ve monitörü nasıl aynı anda çalıştıra blirim. işletim sisteni vista business, denetim masasındai ayarlardan yapamadım. bios ile alakalı birşey olabilir mi ya da ayrıca bir program kurmam gerekiyormu... iyi çalışmalar...

Görüntü ayarları veya ekran kartı ayarlarından multi screen özeliğini bulmaya çalış.

Görüntü artık projeksiyon cihazınızdan geliyor ama bilgisayarınızın monitöründen de aynı anda seyretmek istiyorsanız, monitörünüzü (varsa) projeksiyonun arkasında yer alan VGA OUT konnektörüne bağlayın. böyle bir yazı buldum. projeksiyonda vga aut konnektörü varda orada bilgisayara nereden bulayım o kadar uzun kablo... bu ekran kartına ne diye 2 çıkış koyuyorlar çalışmayacaksa...

hocam ekran kartındaki diğer çıkıştan görüntü alman zor..bence sen bir vga çoğaltıcı al hiç sorunun kalmaz...

denetim masasında NVDIA Denetim masası gibi bişey olması lazım. orada ekran ayarlarında ekran çoklama (clon) olmalı.
bu işlemi yaparken projeksiyon açık ve takılı olsun.

seyyar' Alıntı:
hocam ekran kartındaki diğer çıkıştan görüntü alman zor..bence sen bir vga çoğaltıcı al hiç sorunun kalmaz...
:+1:
eski okulumda projeksiyon dvi çıkışına, monitör vga çıkışına bağlı idi.
şimdiki okulumda ise vga çoklayıcı ile iki görüntü de vgadan paylaştırılıyor.

Geri