Projeksiyon Sorunu?!?

Kodla Büyü

btformatör

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Windows 7 kurulu bir laptop bugüne kadar NEC marka projeksiyona sorunsuz bağlanıyormuş bugün ne olduysa bağlantı sağlanmıyor.
Başka bilgisayar bağlayınca projeksiyon çalışıyor (Projeksiyonda ve kabloda sorun yok) Sorunlu laptopu da başka bir projeksiyona bağlayınca görüntü geliyor! Laptopun ekran kartı Ati HD 3400 ama driveri ayrıca kurulmamış windows 7'ın otomatik tanıma özelliği sayesinde çalışıyor. Bu zamana kadarda bu şekilde projeksiyona görüntü veriyormuş...

Sizce ne olmuş olabilir? Acaba ekran kartının sürücüsünü kendi sitesinden indirip kursam sorun çözülür mü???

pythagorean' Alıntı:
çözünürlük ayarlarını bi değiştir öyle dene hocam..

Laptopun çözünürlüğünü değiştirerek denedim hocam ama laptopda ikinci ekran olarak projeksiyon görünmüyor, Projeksiyonda "kaynak bulunamadı" diyor başka birşey demiyor...

Dizüstü bilgisayarlarda görüntüyü hem monitöre hemde projeksiyona yansıtma tuşu bulunuyor mesela benim bilgisayarımda F4 tuşu ile bunu yapabiliyorum öncelikle bunu deneyin o da olmazsa görüntü çoğaltma işlemini ekran kartı ayarlarından yapmalısınız...

win+p veya Fn tuşuyla birlikte fonksiyon tuşlarından bir tanesinde ekran geçişi vardır onu deneyin. Bilgisayarın ekran kartının driverını otomatik netten yükleyin o da olmaz sa sistem geri yükleyin pc nin...

Normalde FN+F4 tuşu ile ikincil monitöre geçiyor. Öylede denedim "Görüntü Ayarları"ndanda denedim ama şimdi olmuyor projeksiyonda kaynak bulunamadı diyor. Fakat bilgisayarı ve projeksiyonu başka yerlerde denediğim zaman ikiside çalışıyor...
Anlamadığım bugüne kadar birbirine bağlı çalışan laptop ve projeksiyon şuan sadece birbirlerinyle çalışmıyor başka yerde ayrı ayrı çalışıyor... :?
Yarın ekran kartı sürücüsünü kuracağım bakalım çalışacak mı?

evet güncel sürücüleri kurarsanız büyük ihtimalle düzelir. birde win 7 olduğu için söylüyorum görüntü ayarlarından projeksiyona bağlan diye bir seçenek var onu deneyin buna benszer bir sorunu ben böyle halletmiştim.

BTFormator' Alıntı:
Normalde FN+F4 tuşu ile ikincil monitöre geçiyor. Öylede denedim "Görüntü Ayarları"ndanda denedim ama şimdi olmuyor projeksiyonda kaynak bulunamadı diyor. Fakat bilgisayarı ve projeksiyonu başka yerlerde denediğim zaman ikiside çalışıyor...
Anlamadığım bugüne kadar birbirine bağlı çalışan laptop ve projeksiyon şuan sadece birbirlerinyle çalışmıyor başka yerde ayrı ayrı çalışıyor... :?
Yarın ekran kartı sürücüsünü kuracağım bakalım çalışacak mı?

hocam ne yaptınız sorunu? bugun aynısı benim okulumda da meydana geldi. Sosyal bilgiler sınıfında projeksiyon var. Hoca, ilk dönemden beri laptobunu getirip derste sunum yapıyordu. Bugun, bilgisayarını projeksiyona bağladığında mavi ekran gelip no signal diyordu. Acaba sorun ekran kartıyla ilişkili birşeymi?

Geri