Projeksiyon Tamiri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan murtace
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

murtace

Aktif Üye
Öncelikle merhaba...
Okulumuzda biri hiç çalışmayan ikisi de lamba parlaklığı düştüğü için kullanamadığımız 3 projeksiyon cihazı var. Garantileri devam etmiyor, ama yinede acer marka için aradığım servisinden lamba için 75€+Kdv fiyat aldım...(işçilik hariç)
İnternette araştırma yaparken muadillamba.com diye bir siteye rastladım ve teknik servisi ile görüştüm. İstanbul kargo ücreti (ben Hatay'dayım) dahil cihaz başı 200TL ücret ile yapabileceklerini ve 1 yılda lamba garantisi verdiklerini söylüyorlar.
Şimdi sorum şu. Daha önce bu veya başka bir şirkette cihaz tamir yaptıran arkadaşlar bana neyi önerirler.
Vazgeçmeden okuduğunuz için -üstüne bir de cevap yazdıysanız iki kez- teşekkürler...

Ben hep garantilerinden yolladım Allah'ın belası Acer x110 ları, o kadar okulda, o kadar marka model projeksiyon gördüm x110 lar kadar lanetini görmedim :verymad: Sizinkilerde X serisi falan mı yoksa ?

Yeni projeksiyon alacak gücünüz yoksa muadil...com sitesi ile yada bu işi yapan yerlerle sıkı pazarlık yapın bence. Diğer iş gereksiz masraf.

Selamlar

cevap için teşekkürler önce,
evet biri x 110 serisi projeksiyonların. şuan kdv hariç 700 tl fiyatı var.3 cihazı 600 tl ye kullanılabilir hale getirebilirsek daha iyi olacak gibi...

x110 daha bugün hava kompresörü ile komle (lamba mercek fanlar anakart cpu) tozunu üflettim çalışmaya başladı. Projeksiyonlar genelde tozdan çalışmamazlık yapar. The İmam.

http://projeksiyonsehri.ticiz.com/ kargo bedava ankarada yaptırdık tam 5 tane cihazı adamlarda sıkıntı çıkmadı senın fıyatın ucuk hocam bız daha ucuza yaptırdık sorumlusu emrah bey diye biri gayet ilgililer ordudan gonderdık 3 gune gerı gonderdıler bı ınceleyın ıstersenız bizede bı mufettıs tavsıye etmıstı gayet memnun kaldık

kalelibilişim' Alıntı:
x110 daha bugün hava kompresörü ile komle (lamba mercek fanlar anakart cpu) tozunu üflettim çalışmaya başladı. Projeksiyonlar genelde tozdan çalışmamazlık yapar. The İmam.

Bir de bunu düzenli yapmak gerekiyor :verymad:

Aslında çok detaylı yapmasanız bile yani sadece lambayı sökseniz ve projeksiyonun üst kapağını sökseniz hava tutsanız çalışacaktır. Deneemesi bedava... Deneyen beri gelsin...

projeksiyon cihazlarına kompresör basılması cok sakıncalı
benim bir arkadaşım var cok uygun fiyatlara yaptırabilirim
isterseniz adres gönderin hemen yaptıralım

@ ozcanikli
Hava kompresörü derken kastettiğimiz şey altta resmini gördüğünüz salyangoz tipi el komresörü veya hava üfleme makinası olrak bilinen, bilgisayar kasalarındaki tozları üflemek için kullanılan alettir. Hem ne zamandan beri elektronik bir aletin tozunu üflemek sakıncalı oldu!

bilgisayar-temizleme-korugu-hava-ufleme500WATT__97889147_0.jpg

hocam bende çalışmayan 3 projeksiyon vardı. 1 tanesi iyiydi(benq) diğerleri çok eskilerdi. ben internetten bulduğum bir firmaya gönderdim. benQ tamir edilip, lambası değişti. 2 bozuk projeksiyonu da onlara verdim. :) ücretsiz bir şekilde hallettim. zaten fatih projeksiyonu kapsamında sınıflara tahta takılacağı için projeksiyona gerek kalmayacak.

bu firma hangisi acaba kardeşim. bizde de 3 tane çalışmayan var ve her biri için 200 tl istiyorlar. 3 taneden bir tane çıksa bize de yeter. bilgi bekliyorum. teşekkürler...

hocalarım
sivasta net bilgisayar

Yakından tanıdığım bir insandır. eğer göndermek isterseniz adresini vereyim

Net bilgisayar
Uluanak mah. hoca ahmet yesevi cad. Bayrak Sitesi altı
( osmanpaşa cami yanı)
Sivas merkez
0 346 224 13 49

kalelibilişim' Alıntı:
@ ozcanikli
Hava kompresörü derken kastettiğimiz şey altta resmini gördüğünüz salyangoz tipi el komresörü veya hava üfleme makinası olrak bilinen, bilgisayar kasalarındaki tozları üflemek için kullanılan alettir. Hem ne zamandan beri elektronik bir aletin tozunu üflemek sakıncalı oldu!

bilgisayar-temizleme-korugu-hava-ufleme500WATT__97889147_0.jpg

Hocalarımı yanıltmazsanız sevinirim. Bu cihazın içerisinde Renk çarkı ayna mercek sistemleri gibi sistemler var
yüksek hızda hava verdiğiniz zaman bu cihazların mercek ayarları bozuluyor renk çarklarında sorunlar oluyor
ve bir sürü sıkıntı oluyor.

Siz 1 kere temizlemişsiniz ben 100 kere temizledim istersen denemesi bedava.

Tozunu üflemenin ne sakıncası olabilir ki?
Mesajı yazdığım gün üç adet projeksiyon tozu üflenerek hayata döndürüldü.
Temizleme için video eklememe renk çarkını falan göstermeme gerek var mı?
Benim milleti yanılttığım hususunda niye bu kadar ısrar ediyorsunuz?

Geri