Projeksiyon Tavsiye

Kodla Büyü

designbote

Üye
Malum bu ara herkesin canı sıkılmış vaziyette formatörlük?, norm fazlası?, idare ile problemler? vs. Kafaları dağıtmak için 2 soru sorayım. Umarım yardım edersiniz. Ben bunları ne için mi yapıyorum? (Söz vermiştim, sözümü tutmak için.)

1)arkadaşlar 1,2 ve 3. sınıflarda kullanılacak projeksiyon arıyoruz. Fiyat aralığımız 800-1000
birde projeskiyon cihazında DLP mi LCD mi?

2)Access Point alacağız. 3 katlı bir bina ve L şeklinde tek katlı bir binamız var? kaç adet accees point işimizi görür. Bu konuda tecrübeli olanlar tavsiyelerini iletirlerse sevinirim. Maliyet ne kadar olur?

Hocam projeksiyon olarak Sony VPL-DX120 HDMI portlu güzel cihaz... Parayı biraz daha arttırabilirsen SONY VPL-EX225 al derim.

AP olarak Power on Ethernet özellikli "Ubiquiti UAP-LR" öneririm. Bir sistem odası yaparsın switch koyarsın. Switch den çıkarak her kata bu cihazdan birer tane koydunmu tamamdır. Elektrik ethernet üzerinden taşınıyor. Kendi yazılımı ile profesyonelce yönetebilirsin.
İncele derim ;

http://www.ubnt.com/unifi

Bulabileceğin en ucuz ve güvenilir yer ;
http://www.wirelessdestek.com/ubiquiti- ... word=unifi

Hocam bizim bütçemiz 600-700 aralığıydı, Benq MS500+ aldık, çözünürlük 800x600 ama konstrat ve parlaklık fena değil. Vatan indirimlerinden 680'e geldi.

Access point için ise; airties 4310 almıştık (tekrarlayıcı olarak kullanmak için), fakat tplink modemimiz eski olduğu için frekansları bir türlü uyduramadık. Modem ve access pointlerde (eğer tekrarlayıcı olarak kullanılacaksa) aynı markalar uyum ve kullanım açısından daha iyi diye biliyorum. Ama kablo ile access point kullanacaksanız marka fark etmez diye düşünüyorum.

bizim okulda da lazım bir iki arkadaş fiyat bakar mısın dedi 800 900 fyiyat aralığında benq ms500 lere bakıyorum. Panasonic te gayet iyi fiyat ve özellik olarak. %18 kdv indirimi uyguluyorlar mı acaba bunu öğrenmek lazım:)

Hocam Fatih Projesi kapsamında akıllı tahta kurulan okulların projeksiyonlarını bizim il milli eğitim toplayıp diğer okullara verecek. Bence sizde bu durumu ilinizde bir soruşturun. Çok yakında projeksiyon çöplüğüne dönecek okullar.

efsekiz_8' Alıntı:
Hocam Fatih Projesi kapsamında akıllı tahta kurulan okulların projeksiyonlarını bizim il milli eğitim toplayıp diğer okullara verecek. Bence sizde bu durumu ilinizde bir soruşturun. Çok yakında projeksiyon çöplüğüne dönecek okullar.

Aynen biraz beklemenizde fayda var. Boşuna harcama yapmayın.

Geri