projeksiyon temizliği

Kodla Büyü

aakcakaza

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaslar bnm lab.da ki projeksiyonum da goruntu var ama

renkler cok soluk, bu lambadan mı kaynaklanıyor?

ben atanmadan once bu haldeymis projeksiyon, ben kullanmıyorum gerci ama yine de belki halledilebilir.

lamba haric herhangi bir temizliği felan oluyor mu acaba? yoksa lambadan mı yapıyordur hic bulamasam mı?

Projeksiyonun içinde küçük küçük birkaç ayna var.İnce tornivdayla dikkatlice sökmek gerekiyor.Aynaları ucu pamuklu çubakla sildiler.Ben yapmadım ama teknik servise götürünce bakmıştım.Biraz değişiklik oldu ama hala net görüntü yok.

Bende de aynı sorun var.Bende birgün açıp temizlemeye çalışacam,bu arada biraz tecrübe kaznırım onun sayesinde.

hocam bizde de iki tane var o şekilde projeksiyon. yeni olanlar aynı ortamda net gösteriyor. lambasının ömrü bitenler soluk ve sanki hiç görüntü yokmuş gibi gösteriyordu. bu soluk gösteren projeksiyonları "siyah perdesi olan bir sınıfa" koyduğumuzda, perdeler kapalı iken net gösterir iken perdeler açık iken ışıktan dolayı çok silik ve soluk gösteriyordu. hiçbir görüntü görünmediği için ders falan işlenmiyor halde. yani perde ile karartma o sınıfın sorununu çözdü. aynı soluk cihazın ikincisini ise perde olmayan bir sınıfa koyduk ve karartma işini camlara "siyah film çekerek" (arabalara yapılanlardan) ortamın karartılmasını sağladık. 4 cam vardı. 10 TL olan bir bir paketten 2 paket yetti. 20 tl ye perde sorununu da bir diğer sınıfta çözdük. yalnız dikkat edin bu filmlerin açık orta koyu gibi tonları var. koyu olursa sınıf güneş almıyor gibi oluyor. sadece florasan lamba ile ışıtıyorsunuz ortamı. ama ders işlerken lambaları kapattığınızda çok net bir projeksiyon görüntüsü oluyor. biz bu LAMBASI BİTTİ diye KULLANILMAYAN projeksiyonları bu şekilde 1 senedir kullanıyoruz. belki sizinkisi teknik bir arıza yada tozlanmadır onu bilemem ama bu bizim yöntemimizdi. belki birilerinin işine yarar diye yazayım dedim..

tesekkurler arkadaslar bilgiler için.

hocam bnm projeksiyon lab a ait oldugu için karartma işini yapamam, yine de tesekkurler.

arkadaşlar benim projeksiyonun görüntüsü berbat tamamen karanlık ortamda bile net değil çok göz yoruyor bu projeksiyon 5-6 yıllık sizce lambasının eskimesinden midir?
eğer sorun lambadaysa okulda yedek lamba varmış sizce ben değiştirebilir miyim daha önce hiç böyle bişey denemedim?

sekerozi' Alıntı:
aynı soluk cihazın ikincisini ise perde olmayan bir sınıfa koyduk ve karartma işini camlara "siyah film çekerek" (arabalara yapılanlardan) ortamın karartılmasını sağladık. 4 cam vardı. 10 TL olan bir bir paketten 2 paket yetti.
hocam o sınıflar hep karanlık olmuyor mu film çekince.

Projeksiyonlarda görüntü sorunu yaşadığınız zaman Data kablosunu (VGA) kontrol etmeyi unutmayın. Çok başıma geldi bunuda göz ardı etmeyin.

Geri