Projeksiyon ve monitöre aynı anda görüntü gitmiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan unsal61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

unsal61

Site Gezgini
Benim sorunum şöyle...
Kasada çoklayıcı mevcut...(Kablo)
Monitör ve projeksiyon aynı anda bağlıyken görüntü sadece monitöre gidiyor.
Monitörü çıkarınca projeksiyon düzgün çalışıyor...İkisi bağlayınca projesiyondan görüntü yine kayboluyor...

Yaptıklarım...
-Ekran kartı driverını kaldırıp yeniden kurdum...
-Format attım bilgisayarı yeniden kurdum...(Yarım saat çalışmış sonra yine eski haline dönmüş)
-Aynı kasa benim sınıfımda çoklayıcıyla sorunsuz çalışıyor(proj. ve mon. görüntü gidiyor.) öğretmenin sınıfında çalışmıyor.
-Öğretmen dizüstü bilgisayarına takınca projeksiyonu sorunsuz kullanabiliyor...
-Aynı kasadan yan sınıfta var ayarlar aynı orda sorun yok... Bu arada bilgisayar eski ekran kartı harici ama eski...
Rivayete göre geçen sene sorunsuz çalışıyormuş...

hocam ekran kartı ayarlarında clone diye bişey var onu bulabilirsen sıkıntı ortadan kalkar büyük ihtimalle

hocam dediğiniz anladım da bu ekran kartının öyle özel bi ayar yapma yeri yok...Olan bilgisayarlar var ama bu 99 da alınmış bilgisayar atinin ekran kartı var ama ayar yeri yok öyle...

hocam malesf yok...sağ tuş özellikler ayarlar gelişmiş... burdaki ayarlar da tamam başka bi yerden ayar yok ki...

saçma bi sorun ya...anlamadım gitti...Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için kolay gelsin

Hocam görüntüyü hem monitöre hem projeksiyona aktarmak için vga y kablo mu kullanıyorsunuz, yoksa adaptörlü bir vga splitter mı? vga y kablo ve projeksiyon kablosunu değiştirerek deneyin. Kablolardan başka şüpheli hiçbir şey kalmıyor. Diğer tüm seçenekleri denemişsiniz.

1- Hocam projeksiyon markaları yan sınıftakiyle aynımı
2- kablo markaları aynımı

Projeksiyonu bağladığınız elektrik kablosunun topraklamasını iptal edip öyle bi deneyin. Bizim sınıfların birinde böyle bi sorun olmuştu. Toraklamasını iptal edince sorun çözülmüştü.

Bi sorun olmadı. Şu anda çalışıyor. Bana topraklamayı iptal ettiğini söylemişti elektrikçi.

Benim aklımada elektrikle ilgili bir problem olduğu geliyor ama...Topraklama nasıl iptal edilir...

bayram840' Alıntı:
1- Hocam projeksiyon markaları yan sınıftakiyle aynımı
2- kablo markaları aynımı

Projeksiyon Acer hocam aynı...kablolar standart vga kablo...Çoklayıcıda bi tarafı tek diğer tarı çift olan vga kablo herhangi bi güce bağlı değil

atı ekran kartı ise atı kullanım programını yükle. orda klonlama var. Ben böyle yapmıştım...

Başka kablo ile deneyin. Projeksiyonu sökün lcd ekran kablosu ile bir deneyin, vga y kabloyu da çalışan bir tane ile deneyin.

hocam yapacağın iş sadece ekranı değiştirmek.. eski bir ekran kullanıyorsundur büyük ihtimalle.. başaka bir ekran bulabilirsen sıkıntı ortadan kalkacaktır. sanırım ekran kablosunda bi sıkıntı oluşmuş..

Y kabloda böyle problemler çıkıyor çözüm olarak
1.monitörün topraklaması sökülebilir
2.monitör değiştirilir
3.vga kablo değiştirilir
3 çözümden biri sonuç verir

hocam kablodandır muhtelemen. denemek lazım. arkadaşlar gerekeni söylemişler. Yazılımlık bir işin yok zaten tek çıkış kullanıyormuşsunuz.

unsal61' Alıntı:
Bilgisayarcıya yollamışlar bilgisayarı ekran kartı alacaksınız demiş... ?

Ya söversin sövdü derler. Bu m.l bilgisayarcıya sormamışlar mı sorun ekran kartında ise, ekrana nasıl görüntü geliyor, projeksiyonu tek bağlayınca nasıl görüntü geliyor diye. Ekran kartında iki çıkış olsa, ikisi aynı anda çalışmasa veya birisi çalışmasa derim ki ekran kartı, ama ekrandaki tek çıkışı kablo ile bölüyorum, ekran kartı nereden bilecek kabloyu böldüğümü, veriyi dağıttığımı, onun işi ona taktığım kabloya veriyi göndermek, ben bölmüşüm, bölmemişim ekran kartını enterese etmez ki...

Hocam siz de bir kablo değiştirip denemediniz mi yahu, hem y kabloyu, hem de projeksiyona giden kabloyu değiştirip bir deneseydin ya. Hatta ekranı da değiştirseydin.

Geri