Projeksiyona görüntü,windows yüklendikten sonra gelmiyor !

Kodla Büyü

Tarik_Turan

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar...
Benim sorunum ; Sınıflardaki pc lerden bir tanesi bozuldu ve labda fazla duran bir pc'yi (iki çıkış var ekran kartı harici) o sınıfa götürdüm geçici olarak.Ekran kartı Matrox diye bir marka ve bu pcyi projeksiyona labda takınca görüntü geldi.Ama sınıftaki projeksiyona takınca windows yükleniyor yazısından sonra oturum ekranı da dahil masaüstüne geçişte görüntü birden gidiyor.Yani pc açılırken görüntü geliyor ekranda görüntü var ama projeksiyonda yok...Bu sorunun nedeni ne olabilir ? Benzer problemle karşılaşan arkadaşlar var mı ? Kestane kebap acele cevap efenim...

Eğer mümkünse çözünürlüğü düşürüp öyle projeksiyona bağla.
Projeksiyonun üzerinde input düğmesi varsa buna tıkla görüntü araması yaptır.
Monitöre bağlıyken grafik ayarlarından ikili görüntüyü seç.

Arkadaşlar ya niye böyle çözünürlüğü düşüyünce oluyor anlamıyorum. Çözünürlüğü değiştiğim an görüntü ayarlarında değişiklik oluyor :( Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.

salihasuat' Alıntı:
Arkadaşlar ya niye böyle çözünürlüğü düşüyünce oluyor anlamıyorum. Çözünürlüğü değiştiğim an görüntü ayarlarında değişiklik oluyor :( Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.
Nasıl bir değişiklik yani hocam. Sorununuz nedir biraz daha açıklayabilirmisiniz.

Hocam şunu demek istemek istedim hocam çözünürlüğü yükseltince projeksiyon cihazına görüntü gelmiyor nedeni ne olabilir çözünürlüğü düşürünce görüntü geldi , yüksek çözünürlükte bilgisayara görüntüyü nasıl getirebilirim diye soracaktım hasari hocam.

salihasuat' Alıntı:
Hocam şunu demek istemek istedim hocam çözünürlüğü yükseltince projeksiyon cihazına görüntü gelmiyor nedeni ne olabilir çözünürlüğü düşürünce görüntü geldi , yüksek çözünürlükte bilgisayara görüntüyü nasıl getirebilirim diye soracaktım hasari hocam.
Hocam onun nedeni kablo mesafesi artıkça veri kaybınında artıyor olmasıdır. Projeksiyonda iyi bir görüntü alınmak isteniyorsa 800x600 yada 1024x768 değerleri kullanılmadır. Daha yüksek çözünürlüklerde görüntüde bulanıklıklar yaşanabilir.

Arkadaşlar ben bilgisayara format atıp yeniden kurmadan önce çoklayıcı ile beraber projeksiyonu kullanıyordum. Şimdi ise projeksiyondan görüntü alamıyorum. Bir de şöyle bir şey var. diyelim ki bilgisayarı açtım. monitorun kablosunu taktım ama görüntü gene yok. Bilgisayarı resetlemem gerekiyor.

turkuazalacam' Alıntı:
Arkadaşlar ben bilgisayara format atıp yeniden kurmadan önce çoklayıcı ile beraber projeksiyonu kullanıyordum. Şimdi ise projeksiyondan görüntü alamıyorum. Bir de şöyle bir şey var. diyelim ki bilgisayarı açtım. monitorun kablosunu taktım ama görüntü gene yok. Bilgisayarı resetlemem gerekiyor.
Ekrankartı sürücüsünün yüklemediyseniz ekrankartı sürücünü yükleyin. Daha sonra masaüstüne sağ tıklayıp grafik ayarlarına (Atı,Nvidia) gelin burdaki monitör yada çıkış seçeneklerini kurcalayın.

Hasari hocam cevap verdiğiniz için sağolun. Hocam görüntü bulanıklığı değil de 1024x768 de hiç görüntü gelmiyor. 800x600 yaptığım zaman geliyor görüntü hocam.

salihasuat' Alıntı:
Hasari hocam cevap verdiğiniz için sağolun. Hocam görüntü bulanıklığı değil de 1024x768 de hiç görüntü gelmiyor. 800x600 yaptığım zaman geliyor görüntü hocam.
projeksiyonunuz yüksek çözünürlüğü desteklemiyor olabilir.

Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim.
Kısaca problemi tekrar anlatayım. Ben böyle bir şey görmedim. 3 gündür uğraşıyorum çözemedim. Ben projeksiyonu çoklayıcı ile kullanıyordum format atmdan önce. Şimdi format attım. Projeksiyonu görmüyor. Görmediği gibi mesela projeksiyon kablosunu çıkarıyorum monitorü takıyorum monitörü de tanımıyor reset istiyor reset derken tekrar başlatmadan görüntü gelmiyor. Bana bu konuda acil çözüm lazım. ekran kartını kaldırıp tekrar kurdum o da olmadı.

Ama eskiden destekliyordu. Kabloyu değiştirdik ondan sonra da yüksek çözünürlükte görüntü geldi. Kabloyu taktıktan bir hafta sonra yüksek çözünürlükte görüntü gelmiyor. Nedeni ne olabilir diye düşünüyorum bulamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

turkuazalacam' Alıntı:
Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim.
Kısaca problemi tekrar anlatayım. Ben böyle bir şey görmedim. 3 gündür uğraşıyorum çözemedim. Ben projeksiyonu çoklayıcı ile kullanıyordum format atmdan önce. Şimdi format attım. Projeksiyonu görmüyor. Görmediği gibi mesela projeksiyon kablosunu çıkarıyorum monitorü takıyorum monitörü de tanımıyor reset istiyor reset derken tekrar başlatmadan görüntü gelmiyor. Bana bu konuda acil çözüm lazım. ekran kartını kaldırıp tekrar kurdum o da olmadı.
Hocam bu kabloları çoklayıcıya mı takıyorsunuz yoksa direk kasayı mı takıyorsunuz?
Çoklayıcılar ısınınca görüntü vermeyebiliyor. Çoklayıcının fişini çekip tekrar takın sorun hallolacaktır.

salihasuat' Alıntı:
Ama eskiden destekliyordu. Kabloyu değiştirdik ondan sonra da yüksek çözünürlükte görüntü geldi. Kabloyu taktıktan bir hafta sonra yüksek çözünürlükte görüntü gelmiyor. Nedeni ne olabilir diye düşünüyorum bulamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.
Hocam almış olduğunuz kabloda sorun vardır. kalitesiz bir kablo olabilir. Mümkünse kabloyu değiştirip öyle deneyin.

Hitachi projeksiyonu denedim sorun olmadı. En sonunda ben de problemin kabloda olduğuna kanaat getirdim. Hitachi projeksiyonu kendi kısa kablosu ile denedim çalıoştı problem olmadı.

ben de vin xp kurulu iken dizüstünden projeksiyona görüntü aktarabiliyordum ama vin7 kurduktan sonra ekran kartı sürücüsünü kurmama rağmen projeksiyona görüntü aktaramıyorum

arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum

Geri