projeksiyonda görüntü çizgili

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan invem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

invem

Seçkin Üye
Seçkin Üye
projeksiyonda görüntü çizgili neden olabilir acaba?
bilgisayar ekranında da görüntü var. nasıl düzeltebilirim.

bilgisayar ekranı çizgili değil iki taraftan da görüntü alınıyor demek istedim sadece projeksiyonun yansıttığı yer çizgili
ekran kartı olsa ekran da çizgili olur

görüntü çoklayıcı kabloda ya da pinlerde sorun olabilir. kabloyu değiştirerek deneyin hocam.

ekran kartından olmaz o zaman doğru, tek projeksiyonu tak dene hocam Y kabloda belki bi sorun vardır...

evet haklısınız kabloda sorun olabilir çok uzun çünkü ama kabloyu değiştirmem çok zor projeksiyonu başka kablayla deneyecem sonucu yazacağım bakalım inş olur.

laptopla denedim standart uzunlukta bir kablo ile yine aynı. bağlantısız sadece projeksiyonu açıp denedim yine aynı arada düzeliyor sonra tekrarlıyor tamamen projeksiyonla ilgili bir sorun. Ne yapılabilinir ki?

projeksiyonu hiç bekletmeden servise gönderin. ben geçen ay aldığım benq da aynı sorun nedeniyle gönderdim değişim yapıldı sorun tamir edilemeyecek kadar büyükmüş

hımm ama garantisi devam ediyor mu bilmiyorum. okulumuza açık olkul projesi ile 19 projeksiyon daha gelmişti. 1 tanesi de sürekli kendiliğinden kapanıyor. 2 tane daha var bu şekilde yarın onları kontrol edeceğim 4 tane olacak. arzalı bu nasıl iş anlamadım çok fazla değil mi yaa :?:

Aynı sorun bizdede vardı. eşit aralıklı düşey çizgiler vardı görüntüde hatta sonra çizgilerin sıkığı arttı. garantisi dolmuş olan acer marka projeksiyonu servise yolladık. kısa bir süre içinde geri geldi. tüm testlerden geçmiş ve bir sorun tespit edilememiş. geldi, taktık sorunsuz çalışıyor :) sistem aynı sistem kablo aynı kablo... anlayacağınız projeksiyonu gezintiye çıkası varmış :D

kabloyu yenileyin düzelir aynı sorun bizde de vardı kablonun içten bir kaç teli kırılmıştı.

kabloyu değiştirdim bilgisayarı değiştierdim. Projeksiyonu yalnız çalıştırdım aynı hocam değişmedi. bazen düzeliyor 2dk sonra gene çizgili oluyor.

Projeksiyonun lambasını sökebilirseniz sökün.Projeksiyonu hava kompresörü(hava üfleyici) ile temizleyin.
Kullandığımız bir projeksiyonun problemi bu şekilde giderildi.Denerseniz sonucu yazın. Kolay gele...

hocam tekrar yazıyorum ama aynen dediğiniz gibi makine ısınınca mesela 2-3 dakka sonra çizgiler azalıyor sonra yeniden geliyordu. servise gönderdim derdi neymiş diye gelen cevapta yanlış hatırlamıyorsam board( yada mainboard) sorunu değişim gerekir diyordu. eğer ürün hala garanti kapsamındaysa hiç yormayın kendiniz değiştirsinler. projeksiyonun anakart tarzı bir parçasında sorun var olabilir. eğer cihaz lamba ömrünü tamamlamak üzere ise temizlik bir süre idare ediyor :)

teşekkürler alimurat hocam garanti kapsamındaysa yollayacam değilse idare edeceğiz lamba ömrü bitene kadar

arkadaşlar bu şekilde bi çizgili projeksiyonda bana geldi. ne yapmalıyım. yapabileceğimiz bişey varmı? toz alınmış?

arkadaşlar kablo sağlam ekran kartından değil başka projeksiyonlarda sıkıntı yok. sadece bunda dikey çizgiler mevcut..ekte gönderiyorum yapabileceğimiz bişeyler varmı. okulun parasını üç beş çapulcu bilgisayar tamircisine vermeyelim başına gelen varmı teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• 20131204_095937.jpg
    20131204_095937.jpg
    111.2 KB · Görüntüleme: 970
Geri