Projeksiyonda Görüntü Gidip Geliyor ?

Kodla Büyü

hunter

Site Gezgini
Arkadaşlar, okulda bir öğretmen sınıfına yeni bir projeksiyon ve laptop almış, bağlantısını yaptığımızda görüntü 10 sn geliyor, sonra gidiyor ve ara ara 2-3 saniye gözüküp kayboluyor. Projeksiyonu başka laptopla aynı düzenekte denedim, sorun yok. Laptobu başka projeksiyonda denedim yine sorun yok. Kablolardan kaynaklanıyor desem o zaman hiç görüntü vermezdi. Çözünürlüğü 800-600 yaptım düzelmedi. Bunun çözümü nedir bilen var mı?

Hocam pc'nin ve/veya projeksiyonun ekran tazeleme hızıyla oyna, değişik değerler dene. Benim de başıma geliyor, bu şekilde çözüm buluyorum... :)

Teşekkür ederim apo.ege hocam yanıtınız için, dediğiniz gibi ekran yenileme hızını değiştirmeye çalıştım ancak tek seçenek var, değiştirilemiyor

İlginç bir sorun. Ayrı yerlerde - hem projeksiyon hem lap-top görüntü veriyormuş . Ekran kartı ile ilgili birşey mi acaba , en güncel driver ları yükleyip deneyiniz. Görüntü gidip geliyor deyince aklıma vga pinlerinden birisi mi kırıldı - diye gelmişti. Öğrenciler - öğretmenler sağolsunlar Vga yı ters bağlayıp - 2 günde bir 1 diş i kırıyorlar.

Hocam bizim de konferans salondaki projeksiyonun görüntüsü durup dururken gidiyordu. Masaüstü pc olduğu vga spliter ile bağlıyordum. Splitersız direk bağladığımda dahi bazen görüntü alamıyordum. Ama çoğu zaman da görüntü vardı.

Yani bir gidip bir geliyorsa kablo değildir demeyin hemen. Ben kabloyu değiştirdim, artık görüntü hiç gitmiyor. Meğer kablodanmış. Siz de denemediğiniz bu ihtmali hemen göz ardı etmeyin. Çünkü bu kablolar çok kandırıkçı oluyorlar. :lol:

apo.ege' Alıntı:
Hocam pc'nin ve/veya projeksiyonun ekran tazeleme hızıyla oyna, değişik değerler dene. Benim de başıma geliyor, bu şekilde çözüm buluyorum... :)
Hunter hocam, bir de şöyle birşey geldi başıma: Ekran tazeleme hızını değiştirdiğim ve/veya çözünürlüğü değiştirdiğim halde yine görüntü gidip geliyordu. Deneme yanılma ile görüntüyü önce sadece projeksiyona sonra projeksiyon+ekrana verince düzeldi. Yöntemi öğretmen arkadaşa öğrettim, artık o da bu şekilde kullanıyor... :|

Bizim konferans salonu oldukça büyük, ilçe-ilden kullanmak için geliyorlar. Buradaki projeksiyon normal çalışıyor ama elektrik anahtarından ışıkları kapatınca yada açınca görüntü gidip 5 saniye sonra geliyor. Projeksiyonun elektriği gitmiyor ama görüntü 4-5 saniyeliğine gidip geliyor. Elektrik anahtarları elektrik panosunda darbe akım anahtarı ile çalışıyor. Yani bu elektrik anahtarlarının kapatıp açılması projeksiyon görüntüsüne neden etki ediyor bir türlü çözemedim :) başına böyle ilginç durum gelen vardır belki diye bir sorayım dedim :)

Geri