projeksiyonda renk sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Isegul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

Isegul

Üye
Arkadaşlar sınıflarımızın birinde kullandığımız projeksiyonumuzun görüntüsü sürekli renk değiştiriyor. Ne yapabiliriz. Yardımlarınız için teşekkürler.

hocam projeksiyona bağlıdığın vga kabloda kırıklık vardır. Benim de başıma daha önce geldi değiştirmek zorunda kaldım.
tam olarak projeksiyona bapladığın kafadan sonra başlayan yeri çevir bir bak düzelme oluyor mu?

ewt hocam benm de başıma gelmişti böyle birşey. kabloyu değiştirp halletmiştik

benim başıma farklı birşey geldi acer projeksiyonlar tozdan dolayı böyle sıkıntılar çıkartabiliyormuş acıp temizleyince düzeldi :idea:

evet hocam projeksiyonun kablosunda sorun benim de baıma gelmişti. kabloyu kontrol edince öğrencinin oynadığını anladım.:D

Hocalarım bizim sınıflarda da toshiba projeksiyonlar var. 2 tanesi bir süre çalıştıktan sonra renkler değişiyor ve titriyor. Ardından da kapanıyor ve lamp-temp ışıkları kırmızı yanıyor. Sorun kabloda değil. acaba tozdan yapar mı? Lambanın ömrü bitmiş olabilir mi?

tozdan yapma ihtimali yüksek içerisinde filtreler var onları temizlemek çare olabilir.

Alıntı[Hocalarım bizim sınıflarda da toshiba projeksiyonlar var. 2 tanesi bir süre çalıştıktan sonra renkler değişiyor ve titriyor. Ardından da kapanıyor ve lamp-temp ışıkları kırmızı yanıyor. Sorun kabloda değil. acaba tozdan yapar mı? Lambanın ömrü bitmiş olabilir mi?]

Tozlanmadan dolayı bunu yapıyor.Arka kısmında veya alt kısmında bir filtre olacak onu çıkarıp üflemeniz gerekir.Yalnız projeksiyonların iç kısmındaki yani mercek kısmındaki tozlanmalar ise bu işi yapan firmalara temizletilmesi gerekir.Okullara 35- 40 liraya temizliyorlar.Sene de bir temizletmekte fayda var.Ben ara dönemde 20 adet projeksiyonu temizlettimUyar:Kendiniz mercek temizliğini üfleyerek veya kompresör kullanarak sakın temizlemeye çalışmayın.

Geri