Projeksiyondaki görüntü titriyor...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mclaren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mclaren

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Yeni kurulan lab'da öğretmen bilgisayarına projeksiyon bağladığımda görüntü titriyor, notebook a takdığımda ayna gibi, harici bir ekran kartı taktım öğretmen bilgisayarına sorun düzeldi ama ödünç ekran kartı geri vericem. Bu sorunu onboard ekran kartı ile nasıl çözerim, daha önce karşılaşan var mı ?

ilk defa duydum böyle bir sorunu. Dahili ekran kartının çıkışında bir problem olabilir. Sanırım bir harici ekran kartı almanız sorunu çözer...

Çoğaltıcı kullandığımda karşılaşmıştım ama direk bağlamada ilk defa duyuyorum titreme olduğunu. Ekranda herhangi bir sorun yok mu?

Hayır hocam, onboard da sıkıntı olsa monitörde titrer ama, monitör takınca yine cam gibi, projeksiyonda sorun oluyo

Onboard ekran kartının sürücüsünü güncelleyerek deneyebilirsiniz. XP nin standart sürücü olarak tanıdığı paylaşımsız ekran kartında karşılaşmıştım sürücüsünü yükleyince düzelmişti. Windowsun tanıdığı sürücüde görüntü ayarlarında frekans değeri değitirilemiyordu.

Sistemde yeterli RAM varsa BIOS tan ekran kartı belleği için ayrılan alanı artırmayı da deneyeblirsiniz.

Yazılım ayarları dışında Onboard kartın kalitesi ile ilgili de bir durum olduğu için titreme devam da edebilir. Normal monitörün kablosu kısa olduğu için sinyaldeki zayıflamayı hissetmeyebilirsiniz.

fluent' Alıntı:
Yeni kurulan lab'da öğretmen bilgisayarına projeksiyon bağladığımda görüntü titriyor, notebook a takdığımda ayna gibi, harici bir ekran kartı taktım öğretmen bilgisayarına sorun düzeldi ama ödünç ekran kartı geri vericem. Bu sorunu onboard ekran kartı ile nasıl çözerim, daha önce karşılaşan var mı ?

Hocam yeni kurulan derken. Nezaman kuruldu. Ben hala kurulmasını bekliyorum da. Bir bilgi verirmisiniz.

aynı sorunu bende yaşıyorum. ama benimki biraz farklı benimkinde projeksiyon aleti düzgün çalışıyor, monitör titreme yapıyor. benimkinde harici ekran kartı var. sorun çözüldüğünde yazarsan sevinirim.

Hocam bilgisayarın kendi ekran kartının Hertz ayarlarını değiştirmeyi denediniz mi? Denemedinizse eğer değiştirebiliyorsanız monitör ayarlarını bir kurcalayın ve 60 - 85 Hertz arası ayarları bir değiştirin bakın nasıl olacak.

Geri