Projeksiyonu temizlemek ömrünü uzatırmı??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan oznrcll
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

oznrcll

Aktif Üye
bu konuyla ilgili herhangi bir bilgim yok okula bilgisayarcı geldi projeksiyonların hepsini tozlardan arındırma nın cihazların çabuk ısınmasını engelleyerek arızalanmamasını sağlayacağını yararlı olacağını söyledi bana çokda mantıklı gelmedi para kazanmak için sölüyo gibi hissettim sizlere bir sorayım dedim gerçekten hatırı sayılır bir faydası olurmu

Oluyor Öznur Hocam .Lamba ömrünü değiştirmiyordur ama ısınma problemlerini çözüyor.Geçen sene benim labdaki projeksiyonda bir süre çalıştıktan sonra ekrana bir uyarı veriyordu.Kompresörle temizledi hizmetlimiz.Bu sene tıkır tıkır çalışıyor.

aysehos' Alıntı:
Oluyor Öznur Hocam .Lamba ömrünü değiştirmiyordur ama ısınma problemlerini çözüyor.Geçen sene benim labdaki projeksiyonda bir süre çalıştıktan sonra ekrana bir uyarı veriyordu.Kompresörle temizledi hizmetlimiz.Bu sene tıkır tıkır çalışıyor.

Hocam öyle hizmetliye bizim de ihtiyacımız var. Ben sınıfa kapı kolu aldım değişmesi gerekiyordu, haber gönderdim öğrenciyle, kendi geleceğine çocuğa pense ve tornavida verip göndermiş. :D

Merak ediyorum arkadaslar. Okuldaki butun projeksiyonlari sokup, temizleyip tekrar yerine takma isini siz mi yapiyorsunuz? Benim okulumda bu is benden bekleniyor genelde ama benim gorevim degil diye yapmiyorum ben ve ısınan projeksiyon ısındıgı ile kaliyor. Mudur Bey'e diyorum anlasalim birisiyle gelsin belli donemlerde bi bakimini yapsin diyorum. Tamam diyor ama icraat olmuyor. Öğretmenler de her sorunda hemen bana geliyor. Ben bikac kere denedim, takip sokme isini beceremiyorum. bizim hizmetli de yapmiyor. Sizin okullarinizda bu durum nasıl yuruyor?

Arkadaşlar bende başımdan geçen gerçek bir olayı yazayım yeri gelmişken.
Projeksiyon cihazımız lamba ömrü bitti uyarısı vererek ekrandaki görüntü kalitesini o kadar çok bozduku ne ışık veriyor nede yazılar rahat okunur vaziyette idi. Sonra cihazı karıştırırken lamba saati bölümünü gördüm ve oradaki kullanım saatini sıfırladım. Oda ne gözlerimize inanamadık inanmazsınız ilk günkü gibi görüntü netleşti uyarı gitti bu olay 2006 yılında gerçekleşmişti şimdi sene 2011 cihaz halen kullanılmaktadır.

aysehos yazdı:

Hocam öyle hizmetliye bizim de ihtiyacımız var. Ben sınıfa kapı kolu aldım değişmesi gerekiyordu, haber gönderdim öğrenciyle, kendi geleceğine çocuğa pense ve tornavida verip göndermiş. :D
Hocam bizim okulun en çalışkan personelinden birisidir hizmetlimiz.Sağolsun iyi de bir insandır.Müdürünüz disiplinli biri olunca bu dier personele de yansıyor haliyle :) Hep demişimdir idarecilik yetenek işidir herkes idareci olmasın diye ama :oops:

Geri