Promosyon İadesi Çıktı :(

Kodla Büyü

subversaa

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bu yaz iller arası atamamız gerçekleşti.

Farklı bir bankadan maaş alıyoruz. Doğal olarak eski kullandığım hesabımda para bitmişti. Tesadüfen baktım ve "-655" bakiye gözüküyor. Az önce MH aradım banka bloke koymuş ancak şubeden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ne yazık ki Milli Eğitim Müdürlüğünün Bankayla imzalamış olduğu sözleşme metnine dikkat etmedim ve nerede bulacağımı da bilmiyorum. Mutemetlikte mi olur okulda mı yoksa bankadan mı ulaşabiliriz?

Promosyonu topluca aldık ama demek ki adamlar ayrılan personelden geri alınır diye madde koymuş. Yine de maddeyi görmek istiyorum. Ne dersiniz var mı bu işin bir çıkış yolu? Geri ödeme gözükmeden hesabı kapatsak mıydı acaba :(

Ne diyeyim alacağın olsun Halkbank :( :x

Yok geri alamazlar hocam. Gelene vermiyorlar, gidenden neden alıyorlar. Bi yanlışlık vardır o işte.

ek hesabın varsa yada kredi kartı asgarisini ödeyemediysen bloke koymuşlardır hocam, benim eski hesaba bağlı ek hesabı ödeyemediğim için bloke konmuştu

subversaa' Alıntı:

Farklı bir bankadan maaş alıyoruz. Doğal olarak eski kullandığım hesabımda para bitmişti. Tesadüfen baktım ve "-655" bakiye gözüküyor. Az önce MH aradım banka bloke koymuş ancak şubeden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ne yazık ki Milli Eğitim Müdürlüğünün Bankayla imzalamış olduğu sözleşme metnine dikkat etmedim ve nerede bulacağımı da bilmiyorum. Mutemetlikte mi olur okulda mı yoksa bankadan mı ulaşabiliriz?

Promosyonu topluca aldık ama demek ki adamlar ayrılan personelden geri alınır diye madde koymuş. Yine de maddeyi görmek istiyorum. Ne dersiniz var mı bu işin bir çıkış yolu? Geri ödeme gözükmeden hesabı kapatsak mıydı acaba :(

"Ne diyeyim alacağın olsun Halkbank :( " diye yazmışsınız, zaten bankanın 655 TL alacağı var.
Olması da gerekir, çok normal. Öğretmen ( Milli Eğitim) banka ile anlaşma yapıyor ve 2-3 yıl maaşım sizin bankaya yatacak diyor. Banka da bu taahhüde karşılık öğretmene promosyon ödemesi gerçekleştiriyor. 6 ay sonra öğretmenin tayini çıkıp gidiyor. 3 yıl maaşının bankaya yatacağı taahhüdünü gerçekleştirmiyor. Bankanın da buna karşılık 2,5 yılın promosyonunu geri istemesi hakkıdır. Giden öğretmen yerine gelen öğretmeni de mağdur etmiş ve hakkı olan parayı almış oluyor. O öğretmenin suçu ne, yıllarca promosyon alamayacak.
Bankalar bu promosyon ödemelerini aylara bölüp ödemeli. Ne giden haksız yere para almış olur ne de yeni gelen mağdur edilmemiş olur.

hemenyardim' Alıntı:
subversaa' Alıntı:

"Ne diyeyim alacağın olsun Halkbank :( " diye yazmışsınız, zaten bankanın 655 TL alacağı var.
Olması da gerekir, çok normal. Öğretmen ( Milli Eğitim) banka ile anlaşma yapıyor ve 2-3 yıl maaşım sizin bankaya yatacak diyor. Banka da bu taahhüde karşılık öğretmene promosyon ödemesi gerçekleştiriyor. 6 ay sonra öğretmenin tayini çıkıp gidiyor. 3 yıl maaşının bankaya yatacağı taahhüdünü gerçekleştirmiyor. Bankanın da buna karşılık 2,5 yılın promosyonunu geri istemesi hakkıdır. Giden öğretmen yerine gelen öğretmeni de mağdur etmiş ve hakkı olan parayı almış oluyor. O öğretmenin suçu ne, yıllarca promosyon alamayacak.
Bankalar bu promosyon ödemelerini aylara bölüp ödemeli. Ne giden haksız yere para almış olur ne de yeni gelen mağdur edilmemiş olur.
Bence de Halkbank'ın sizden alacağı olduğu kesin. Gelen öğretmen bizde hemen promosyonunu alıyor(Ankara). O yüzden giden öğretmenden de promosyon kesilmesi normal.

subversaa' Alıntı:

Aynen halkbank bendende aldı tokattaçalışıyordum, fazla fazla hesaplamışlar birde, Ağustos'ta ayrıldım tokattan en son haziranda maaş almışsınız diye hesaplama yapmışlar hesaba bloke koydular, anlaşma metninde açıkça iade alınacağı yazıyor hesapta para olmazsada icra yoluyla yine alırlar, işin kötü yanı yeni atandığımız yerde ise yeni gelene verilir diye bir madde yok, eksik kalsın ne yapalım

bizim okula yeni gelen öğretmenden geçen yıl daha önceki yerde çalıştığı banka parayı çatır çatır geri aldı.adam vermem dedi ama nafile :)

Halk bankası aylık olarak hesap işletim ücreti alıyor sizdeki de bu olabilir 6.55 TL civarında. Artık maaş müşterisi olmadığınızdan hesap işletim ücreti yansıtmışlardır.

Halkbank benden de geri aldı. Hatta ben şube müdürüne imzalatmadan evrakları önce halkbanka yaptığım geri ödemeyi gösteren dekontu istedi....

hocam benim tayinimde çıkınca iade etmiştim, gittiğim yerde alırım diye, onlarda herkese vermişler gelene verilmez diye imzalamışlar, ne giderken nede geldiğimde almadım, başvuru falanda hikaye dediğiniz gibi o yetkili sendikanın hangi içerikle imzaladığı ile sabitlenmiştir. yani bu promosyon işinden 5 kuruş alamamış nadir biriyim ben-beni müzeye kaldırmak lazım :puhaha:

Bugün bankamatikten hesaba yatırdım. Elbet para yatınca çekerler.

Tokat'tan ayrılıp da geri ödeme yapanlar kervanına bizi de ekleyin.

bizde iş bankası var.. ağustosta 2011 de anlaşma yapmış 3 yıl.. sonra gelene yokmuş.. biz de eylül 2011 de başladık.. 3. yılımız ve maaş çekmek için ilçeden ile gidiyoruz.. promosyon almadığımızı gibi para çekmek için 60 km gidiyoruz.. ilçede tek ziraat bankası var.. onla da promosyonda anlaşamamış ilçe mem.. keşke hiç promosyon olmasa da ilçemizden çekseydik diye hayıflanırım arada içimden hala... :o

daha önce görev yaptığım yerde de şubatta başlamıştım, oradan da almadık promosyon.. ama nedense o zaman hiç hayıflanmamıştım.. ama şimdiki görev yerimde hayıflanıyorum arada içimden.. insan eskidikçe her şeyi hesaba katmaya çalışıyor demek ki

olmayınca da arada hayıflanıyoruz demek ki..

BayTerapi' Alıntı:
bizde iş bankası var.. ağustosta 2011 de anlaşma yapmış 3 yıl.. sonra gelene yokmuş.. biz de eylül 2011 de başladık.. 3. yılımız ve maaş çekmek için ilçeden ile gidiyoruz.. promosyon almadığımızı gibi para çekmek için 60 km gidiyoruz.. ilçede tek ziraat bankası var.. onla da promosyonda anlaşamamış ilçe mem.. keşke hiç promosyon olmasa da ilçemizden çekseydik diye hayıflanırım arada içimden hala... :o
hocam ilçendeki ziraatten hesap açtır merkezdeki anlaşmalıyıda internet bankacılığına açtır ordan oraya havale et ilçeden çek. diğer arkadaşlar ile gitsin gelsinler boşvver :D

Geri