PS/2 Girişi USB'ye Çevirmek

Kodla Büyü

mehmettutgun

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba. Okuldaki bazı klavyelerin ve farelerin PS/2 girişleri bozulduğu için kırık uçları kesip, USB'ye çevirmek istedim. Bunun için aşağıdaki şemayı kullanarak USB bağlantısı yaptım fakat USB'den bilgisayara bağladığımda tüm lambaları yanıyor, 1 saniye sonra geri sönüyor ve klavyeyi bilgisayar tanımıyor. Yani olumlu sonuç alamadım. Nerde yanlış yapıyorum, daha önce bu PS/2 girişini USB'ye çeviren var mı ? Veya kırık PS/2 girişleri için farklı bir fikri olan ?

ie6VH.jpg

İlginç bi deneme olmuş hocam, ben klasik yöntem uçlu kalemle eğilmiş olan uçları düzeltiyorum :s

Çalışmaz
PS/2 nin sinyal işleme yolu ile usb farklı. Yani şöye söyleyeyim hocam elma ile armutu birleştiriyorsun, çalışmayacaktır.
Klavyenin veya farenin içindeki çip ps/2 den gelen sinyalleri yorumlayaca şekilde programlanmıştır, siz oraya usb den sinyal yolluyorsunuz. Dediğim gibi mesela ps/2 den Türkçe alfabe düzeninde sinyal gidiyor olsun, usb den giden çince alfabe olacaktır içerideki çip için. Anlamlandıramayacağı için çalışmayacaktır.
Ancak şöyle bir ürün ile bu iş hallolur, aradaki kalın kutucukta çevirici devre var.
84875356_389689028.jpg

unknownrealmman' Alıntı:
Çalışmaz
PS/2 nin sinyal işleme yolu ile usb farklı. Yani şöye söyleyeyim hocam elma ile armutu birleştiriyorsun, çalışmayacaktır.
Klavyenin veya farenin içindeki çip ps/2 den gelen sinyalleri yorumlayaca şekilde programlanmıştır, siz oraya usb den sinyal yolluyorsunuz. Dediğim gibi mesela ps/2 den Türkçe alfabe düzeninde sinyal gidiyor olsun, usb den giden çince alfabe olacaktır içerideki çip için. Anlamlandıramayacağı için çalışmayacaktır.
Ancak şöyle bir ürün ile bu iş hallolur, aradaki kalın kutucukta çevirici devre var.
84875356_389689028.jpg
PS/2 girişlerimiz tornavida v.b. ile düzeltilmeyecek şekilde. Düzelmeyecek olunca da bahsettiğiniz ürünü kullanmam imkansız hale geliyor. PS/2 ucunu yankeski ile tamamen kestikten sonra yapabileceğim bir işlem arıyorum.

hocam klavye 10 lira.
çektiğiniz eziyet buna değer mi?
okulun hiç mi durumu yok.

bidene' Alıntı:
hocam klavye 10 lira.
çektiğiniz eziyet buna değer mi?
okulun hiç mi durumu yok.

bir hocamızın sınıfında 10'a yakın ps/2 ucu kırılmış klavye varmış hocam. bunları değerlendirelim diye yapabilir miyiz dedik. yoksa dediğiniz gibi klavye ucuz. o klavyeleri çöpe atmak yerine tamir edelim istedim.

kopan yerlere toplu iğne çakılabilse. vga kablolarını o şekilde düzeltirdim ama bunların çalışma alanı çok dar.

Sayın Hocam,

Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler fakat benim linkini verdiğim ürünün fiyatı daha uygun değil mi ?

http://www.ekokablo.com/urun/81547/Assm ... 020-E.html --> 8,11 TL
www.ekokablo.com/urun/74544/Assmann_-_A ... 2C15M.html --> 3,71 TL
http://www.netsiparis.com/ak-530-0-15m- ... din6-erkek --> 2,93 TL
http://www.ebay.com/itm/5PCS-Mini-6-Pin ... 1707869987 --> 0,82 $ = 2,46 TL

Benim verdiğim linkteki ürünün ise 50 tanesi 16,16 $. Yani tanesi 0,32 $ = 1 TL

Yanlış mı anladım acaba ?

size 10 tane lazım :) 40 ı na boşa para vermiş olacaksınız + 1 2 ay bekleyeceksiniz gelirse diye ümit edeceksiniz :)

:) Hocam, satıcıda 10'lu, 20'li, 25'li ve 50'li şekilde satılıyordu. 50'li hariç diğerleri pahalıya denk geliyordu, o yüzden 50'li düşündüm. Daha çok 10 tane klavyemiz olur gibi görünüyor. :) O yüzden fazladan düşündüm. Acelesi de yok zaten, kenarda duran klavyeler hepsi de. Yapınca değerlendiririz bir şekilde. Desteğiniz için çok teşekkür ediyorum.

Geri