impetus23' Alıntı:kenara hizalayarak denedinmi?
yakuphan' Alıntı:Hocam netten 5 TL gibi bir fiyata ben 20 pinli'yi 24 pinliye çeviren ara kablo buldum. Kablonun bir ucuna 20 pinliyi takıyorsunuz, diğer ucu 24 pinli, onu da anakarta takıyorsunuz. Ekstra olan o 4 pin anakarta ekstra enerji için kullanılıyor.
Gittigidiyor ya da benzeri ıvır zıvır satan yerleri bir araştırın. 20 pin to 25 pin falan diye aratırsanız bir şeyler çıkacaktır. Bizde de 3-4 tane 20 pinlik güç kaynağı var, lazım olur diye almıştım.
sinaaat' Alıntı:20 yi takın- anakartta 4ü boş kalsın sorun olmaz
eğer 20 ye bitişik 4 varsa bu ekran kartı için değil anakarta extra güç sağlamak için ,ama standart anakartlarda 20 pin sorunsuz , idare ediyor.wertyu6' Alıntı:sinaaat' Alıntı:20 yi takın- anakartta 4ü boş kalsın sorun olmaz
dediğiniz gibi yaptım şu an sistem stabil sorun yok.
o ekstra 4 pin harici ekran kartı içinmiş sanırım, bende ob ekran kartı var.
sistemde çok fazla bileşen yok sadece temel bileşenler o yüzden sorun olacağını düşünmüyorum.
sinaaat' Alıntı:eğer 20 ye bitişik 4 varsa bu ekran kartı için değil anakarta extra güç sağlamak için ,ama standart anakartlarda 20 pin sorunsuz , idare ediyor.wertyu6' Alıntı:sinaaat' Alıntı:20 yi takın- anakartta 4ü boş kalsın sorun olmaz
dediğiniz gibi yaptım şu an sistem stabil sorun yok.
o ekstra 4 pin harici ekran kartı içinmiş sanırım, bende ob ekran kartı var.
sistemde çok fazla bileşen yok sadece temel bileşenler o yüzden sorun olacağını düşünmüyorum.
sizin bahsettiğiniz ekran kartı için olanlar 6 yada 8 pinli ve direk PSU dan çıkıyor veya molexten çevrilebiliyor yani 24 lü demete ait değil.