Psu Eski-Yeni Tip

Kodla Büyü

wertyu6

Süper Üye
Süper Üye
elimde bir tane bozuk bi tane de sağlam psu var,

sağlam olanın anakarta takılan soketi küçük, bozuk olanın kablolarından faydalanıp diğerini uyarlayabilirmiym arkadaşlar?

impetus23' Alıntı:
kenara hizalayarak denedinmi?

neyi hizaladımmı hocam anlamadım?

bozuk olanın anakarta takılan soketi 24lü sağlam olanın 20 li. bana 24 lü lazım.
bu arada ekran kartı onboard, işlemci, 1 hdd 1 ram var sadece bilgibayarda.

tamam hocam 20 liyi de kullanabiliyorsunuz en sola doğru hizalayın (en sagmıydı acep:)) neyse diğer tarafa geçmez zaten

Hocam netten 5 TL gibi bir fiyata ben 20 pinli'yi 24 pinliye çeviren ara kablo buldum. Kablonun bir ucuna 20 pinliyi takıyorsunuz, diğer ucu 24 pinli, onu da anakarta takıyorsunuz. Ekstra olan o 4 pin anakarta ekstra enerji için kullanılıyor.
Gittigidiyor ya da benzeri ıvır zıvır satan yerleri bir araştırın. 20 pin to 25 pin falan diye aratırsanız bir şeyler çıkacaktır. Bizde de 3-4 tane 20 pinlik güç kaynağı var, lazım olur diye almıştım.

yakuphan' Alıntı:
Hocam netten 5 TL gibi bir fiyata ben 20 pinli'yi 24 pinliye çeviren ara kablo buldum. Kablonun bir ucuna 20 pinliyi takıyorsunuz, diğer ucu 24 pinli, onu da anakarta takıyorsunuz. Ekstra olan o 4 pin anakarta ekstra enerji için kullanılıyor.
Gittigidiyor ya da benzeri ıvır zıvır satan yerleri bir araştırın. 20 pin to 25 pin falan diye aratırsanız bir şeyler çıkacaktır. Bizde de 3-4 tane 20 pinlik güç kaynağı var, lazım olur diye almıştım.

yaptığım araştırmalar sonucunda dediğiniz çeviricinin bi işe yaramadığı sonucuna ulaştım.
sonuçta gelen enerji aynı olduğu sürece 20 pin de olsa 200 pin de olsa değişmez diye düşünüyorum bende.

sinaaat' Alıntı:
20 yi takın- anakartta 4ü boş kalsın sorun olmaz

dediğiniz gibi yaptım şu an sistem stabil sorun yok.
o ekstra 4 pin harici ekran kartı içinmiş sanırım, bende ob ekran kartı var.
sistemde çok fazla bileşen yok sadece temel bileşenler o yüzden sorun olacağını düşünmüyorum.

wertyu6' Alıntı:
sinaaat' Alıntı:

sistemde çok fazla bileşen yok sadece temel bileşenler o yüzden sorun olacağını düşünmüyorum.
eğer 20 ye bitişik 4 varsa bu ekran kartı için değil anakarta extra güç sağlamak için ,ama standart anakartlarda 20 pin sorunsuz , idare ediyor.
sizin bahsettiğiniz ekran kartı için olanlar 6 yada 8 pinli ve direk PSU dan çıkıyor veya molexten çevrilebiliyor yani 24 lü demete ait değil.

sinaaat' Alıntı:
wertyu6' Alıntı:
sinaaat' Alıntı:

eğer 20 ye bitişik 4 varsa bu ekran kartı için değil anakarta extra güç sağlamak için ,ama standart anakartlarda 20 pin sorunsuz , idare ediyor.
sizin bahsettiğiniz ekran kartı için olanlar 6 yada 8 pinli ve direk PSU dan çıkıyor veya molexten çevrilebiliyor yani 24 lü demete ait değil.

forumlardan birinde rastlamıştım bu bilgiye.
dediğiniz gibi direk ekran kartına takılan kablolar da var, olmayanlar için anakart üzerinden ekstra güç sağlaması için olabilir belki.
neyse sorun yok şu an.

Geri