RAM ÇIKARDIM TAKTIM UZUN SÜREKLİ BİİİİP SESİ VE AÇILMIYOR

Kodla Büyü
Exper öğrenci bilgisayarına ram takıp çıkardım.
Sonra biip diye uzun ses çıkmaya başladı bilgisayar açılmıyor. Ekrana görüntü gelmiyor.
Ramları bayağı kez çıkartıp taktım oturttum yerine. Ama gene de bi değişiklik yok.
Rami başka bilgisayarda denedim çalışıyor. Başka ramleri onda denedim yine aynı oluyor.
ilginize şimdiden teşekkürler

Re: RAM TAKTIM ÇIKARDIM UZUN SÜREKLİ BİİİİP SESİ VE AÇILMIYOR

anakart da sorun galiba başka slotlarda dene ramleri

hocam bu uyarı tam oturmadığı anlamına geliyor diye biliyorum. slotlara toz kaçmış vs olabilir hava üfletin yada üfleyin:) sonra tekrar deneyin. ekran kartını da bir deneyin söküp takarak.

ekran kartı harici ise direk güç kaynağından güç alabilir dolayısıyla ekran kartının güç kablosu çıkmış olabilir
bi bakın

Hocam Ram i tekrar aynı yerine mi takıyorsunuz? aynı yere takmıyorsanız ve ramler farklı modeldeyse bu sıkıntı çıkabilir( Çalışma hızları nedeni ile ) Ram veya ramleri değişik sıralamalarla farklı slotlara takarak deneyin ve doğru taktığınıza da emin olun:) kolay gelsin

Aynısı benim lab. bugün başıma gelidi casper bilgisayarda... Setup ayarına bile giremiyorum.. En son öğrenci setup girdi gördüm tap müdale edecektim ne yaptıysa artık velet kapandı biligisayar ve bbiiiiii sesi geliyor. Neden olabilir. Ram ve işlemciyi takıp çıkardım bios pilini de çıkardım ama olmadı.... Yorum bekliyorum sizlerden...

hocam uzun bip sesi sorunu bende de var ama kapalı kasada bu problem bilgisayar hiç açılmıyor monitöre hiç sinyal gelmiyor ne yapmamız lazım??

Ben pili çıkarıp taktım ama olmadı ne kadar süreli çıkardınız hocam?

Hocam genel de RAM yuvalarından oluyor. Ram ler yuvalarına tam olurak oturmuyor.Ram i yuvaya tam olarak oturtmak için yuva da biraz hareket ettirin.

Hocam RAM daki pinler üzerinde kararmalar varsa yumuşak bir silgi ile fazla bastırmadan temizleyin.
Anakartaki RAM yuvalarının da tozunu alın. Toz ve oksitlenme temassızlık yapabiliyor

Hocam ramleri şöyle güzelce bir silin daha sonra yuvada biraz bastırarak sağ sol yapın ama fazla zorlamadan daha sonra olur büyük ihtimal. Benimde aynı şey başıma gelmişti, ramleri taktığınızda o incecik hassas dengeyi yakalayabilirseniz olur!... :mrgreen:

ram de sorun var.. yerine tam olarak oturmamış..bende de oolmuştu. başıma geldi. ordan biliyorum. dah kotusu anakartı catlatmıs olabilirsin

.

Ne olmadı hocam? Taktınız ve ses falan çıkmadı.Taktığınız Ram'i de Bilgisayar-Özellikler kısmında gördünüz öyle mi?
Eğer öyleyse ankartaki o slotlarda sorun var demektir ki Ram yerine anakart ile ilgilenmeniz gerekir.

.

Geri