RAM bellek tercihi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xapex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

xapex

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar laptopumda 2+1 ddr2 667 mhz ram bellek var. Elimde de 2+2 gb 533 mhz ram var. Sizce hangisini taksam daha hızlı olur. Veri yolu mu önemlidir yoksa ram kapasitesi mi?
3 gb 667 mhz mi yoksa
4 gb 533 mhz mi?

Re: RAM bellek tercihi?

4 GB Olması daha performanslı olur bence ( Tahminim )

Bende öyle düşündüm ama veriyolu hızı düşeceği için tam da emin olamadım açıkçası.

Eğer 32 bit bir işletim sistemi kuracaksanız 3 GB, 64 bit işletim sistemi kuracaksanız 4 GB daha uygun olur. Veriyolu hızı sizin RAM'ler için performans yönünden fazla farketmeyecektir.

@ yakuphan hocam ram kendisinden belli bi alanı ekran artına ayırdığı için işletim sistemi 32 bit bile olsa 4 gb ram daha iyi olmaz mı? Özellikle de ekran kartı tümleşik ise.

Tümleşik ekran kartlarının da işletim sisteminden dolayı fazla olan kısmı açıkçası kullanabileceğini düşünmüyorum. Problemin kaynağı 32 bitlik işletim sisteminin 3 GB'den fazla RAM'i adresleyememesi. Ekran kartının da işletim sistemini kullanarak belleğe ulaştığını ya da en azından 32 bitlik sürücüler kullandığını varsayarak onun da 3 GB'den fazla olan kısmı kullanamayacağı sonucunu çıkarıyorum ama tabi ekran kartlarının yeteneklerini bilmiyorum.
Anlamanın iyi yolu, eğer mümkünse ekran kartının kullandığı bellek miktarını BIOS'tan artırıp, Windows içerisinden kontrol etmek olacaktır. Ne yazık ki elimde şu an böyle bir bilgisayar olmadığından deneyemiyorum. Deneyen biri olursa yeni bir şey öğrenmiş oluruz.

hocam hepsi elinin altında değil mi, değiştir testini yap sonucu da buraya yaz,

benim tahminimi soracaksan performans için veri yolu hızlı olanları (2+1) tercih etmelisin
ama aynı anda daha fazla program kullanacaksan (o zaman biraz daha yavaş olabilir) kapasitesi yüksek olanları (2+2) tercih et.

İşletim sistemim 4 gb rami kullanabilmek için tabiki ve mecburen 64 bit olacak.
İşletim sistemi kurmadan hiren's cd ile test yaptım ve sonuç az bir farkla okuma ve yazma hizinda 4 gb 533 mhz'nin, 3 gb 667 mhz ye oranla daha iyi olduğunu ortaya koydu. Ram miktarının daha fazla olması nedeniyle 4 gb lık olanı kullanmaya karar verdim.

Geri