ram bellek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 6fatma8
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

6fatma8

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
“Bilgisayar performansı her zaman RAM kapasitesi ile doğru orantılıdır” denilebilir mi? neden
bi arkadaşla fikir ayrılığına düştük sizlerin fikirlerini bekliyorum

Tabi ki doğru değil. Ram yüksek olsun işlemci düşük olsun bakalım ram ne işe yarayacak. Ram yüksek olsun HDD 5400 rpm veya badsectorlü olsun bakalım ram ne işe yarıyor. :)

Her donanımı sınırlayan başka bir donanım vardır bu sebeple birinin yüksek olması performansı artırmaz performans sınırı düşük olana göre belirlenir.

Her zaman bilgisayar,en düşük donanım parçasının performansına göre şekillenir.İşlemci i7 olup ram 1GB yada işlemci core2 ram 6 GB performansları aynı olabilir.Ama tabi ki CELERON işlemciye 8GB Ram taksan performansı yine CELERONA göre olur bu mantığa binaen Doğru orantılı diyemeyiz daha doğrusu bi orantıdan bahsedemeyiz..

Gestalt kuramına göre; bütün, kendini oluşturan parçalardan daha fazlasıdır. Şimdi iyice karıştı mı ortalık :P
İki bilgisayarın donanımsal bütün özellikleri A dan Z ye aynı iken birinde 2 GB ram, diğerinde 4 GB ram var ise 4 GB ram olan makine daha performanslıdır. Eğer birden fazla donanımsal farklılık var ise kıyaslamayı ram e indirgemek doğru sonucu vermeyecektir.

Beni dinle .Kitap kaynak vs boşver.
İşin sırrı
ekran kartı işlemci çarpanı (pasif soğutuculu kullan ses yapar.)
Sonra ekran kartı ram kapasitesi
Sonra CPU işlemci hızı
Ram kapasite ve hızı ve bence soğutuculu ram olmalı.çok ısınınca sistem kasar.
ve anakart hızı

Bu konu için öğrencilere söylediğim söz vardır.

"Bir zincir en zayıf halkası kadar sağlamdır."

Bilgisayarın performansını etkileyen parçalar ne kadar iyi olursa olsun, düşük hızlı bir parça varsa o sistemi yavaşlatır.

ram hıza direkt etki eden bir bileşendir. takması sökmesi kolaydır. misal biri bilgisayarım yavaş dediği zaman ilk sorduğum soru ram'i ne kadar olurdu eskiden. tabi artık ramler uçtu gitti.

ram performansa bir noktaya kadar direkt etki eder ama bilgisayarın performansını tek başına tabiki belirleyemez.

bilisim55' Alıntı:

Bilgisayarın performansını etkileyen parçalar ne kadar iyi olursa olsun, düşük hızlı bir parça varsa o sistemi yavaşlatır.
tuttum hocam bu sözü... Ders anlatımlarıma ekliyorum. Teşekkürler...

bilisim55' Alıntı:

RAM, anakart, harddisk ve işlemci 4 arkadaş gibidir.. arkadaşlardan biri topalsa diğer arkadaşlar onu beklemek zorundadır.. :)

Geri