Ram değiştirme

Kodla Büyü

aybr

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İyi günler arkadaşlar. Bilgisayarımda takılı olan ram aşağıdaki şekildedir. (Hynix HMA81GS6JJR8N-VK) .Ram arttırmak istiyorum. Artı 8gb veya 16 gb. İkincisi HMA81GS6JJR8N-VK ile aynı özellikte mi olmalı veya farklı 2 tane mi takmalıyım? Ram önerileriniz varsa alabilirim.

1724944652321.png
1724944710145.png

Rami çıkarın üzerinde frekansı yazar muhtemelen aynı frekansta bir ddr4 ram alacaksınız.( Marka farklılığı sorun olmaz)

Buradaki bilgiye göre tek ram slotunuz var. Yani bir ram anakarta entegre görünüyor (8 GB olan) Frekans olarak aynı olduğu sürece sorun olmayacaktır. Tabi anakartın max desteklediği ram kapasitesini geçmeden...

Hocam 4 lük olan büyük ihtimalle lehimli. Diğer dlot da 8 gb a kadar destekliyor tahminimce. X509fb yi direk bulamadım ama x509 serisi genel olarak 4gb lehimli diğer slot 4 ya da 8gb destekli olarak geliyormuş.
Raminiz de 8gb ddr2666 cl10 bir ram olabilir.

Son düzenleme:
Anakartınızın ne kadar RAm desteklediğini öğrenin ona göre arttırın yapın.
Dizüstü bilgisayarlarda uyumsuzluk sorunu çok fazla oluyor. Özellikle çalışma voltajı, Bant genişliği ve tipi önemli ancak yine de aldığınız yer ile uyum konusunda fikir alışverişinde bulunun.

Hocam laptopun tam modelini verirseniz daha iyi olur. X509fb den sonrası da lazım. Bu arada bu seri tek slotta 16gb desteklemiyormuş. Asus web sitesinde x509fb ler 4 ya da 8 destekliyor diye geçiyor bilgi.

merhaba hocam yerinizde olsam elimdeki rami çıkartır satardım ve tekli 16gb ram alırdım tek farkı mhz hızı 2666 yerine 3200mhz olurdu farkı olurdu
https://www.epey.com/bellek-ram/kingston-valueram-kvr32s22d8-16.html internete baktım 1300tl civarı.

bu sitede 32 takmışlar

birde kaç mhz destekliyor onu da bilmek lazım aşağıdaki videoda atmışlar,

ben olsam hocam alır denerdim hız önemli eski bilgisayara desteklemediğini bildiğim halde ssd takmıştım hızlandı idi ssd hızında gitmesede kendi son hızında çalışmıştı.

tabi tecrübeli hocalarım deneyenlerin görüşleri daha önemli benimki bir öneri sadece

asus x509fb-brXXXX gibi bir model numarası olması lazım laptop altındaki etikette.

Geri