Ram eklemek...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mavi85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mavi85

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
bt sınıfındaki pclerde 2 şer tane 256 mb ram var (266mhz) . 4er tane slot var, 2 şer tanesi boş. hepsine 1er gb (533 mhz) ram taksam olur mu? sistem 1,5'ı kullanır mı?

Hocam Anakartlarınızın slot başına ne kadar ram miktarı kapasitesinin olacağına bakın öncelikle. Birde, Yanlış bilgi vermek istemiyorum ancak; 3 ram slotlu anakartlar, aynı türe sahip oluyorlardı. 4 ram slotu olanlar ise 2 tanesi eski iki taneside yeni tip veri yolu türüne sahip oluyorlardı (2xSD - 2xDDR gibi). Bunlardan hangi türünü kullanacaksanız onu seçmeniz gerekiyordu. Yani aynı anda DDR ve SD ram türlerini kullanamıyordunuz. Ancak, tekrar belirtiyorum ki, ben bu tür geçiş anakartlarını pek fazla görmedim yaşım gereği ve 4 aynı türde slota sahip bir anakart da görmedim. Daha fazla teknik bilgiye sahip arkadaş son söylediklerimi düzenlerse daha faydalı olacak gibi.
Anakartınızın marka ve modelini verirseniz daha detay bilgi iletebilirim. Kolay gelsin.

Hocam anakartın tek slota takılabilecek maksimum ram miktarını ve tüm slotlara takılabilecek toplam ram miktarını anakartın kullanım kılavuzundan öğreneblirsiniz.

burhansenyuva' Alıntı:
Hocam Anakartlarınızın slot başına ne kadar ram miktarı kapasitesinin olacağına bakın öncelikle. Birde, Yanlış bilgi vermek istemiyorum ancak; 3 ram slotlu anakartlar, aynı türe sahip oluyorlardı. 4 ram slotu olanlar ise 2 tanesi eski iki taneside yeni tip veri yolu türüne sahip oluyorlardı (2xSD - 2xDDR gibi). Bunlardan hangi türünü kullanacaksanız onu seçmeniz gerekiyordu. Yani aynı anda DDR ve SD ram türlerini kullanamıyordunuz. Ancak, tekrar belirtiyorum ki, ben bu tür geçiş anakartlarını pek fazla görmedim yaşım gereği ve 4 aynı türde slota sahip bir anakart da görmedim. Daha fazla teknik bilgiye sahip arkadaş son söylediklerimi düzenlerse daha faydalı olacak gibi.
Anakartınızın marka ve modelini verirseniz daha detay bilgi iletebilirim. Kolay gelsin.
4ü de ddr2

1 tanesine taktım 1 gb, pc açıldı ve 1,49 GB olarak gördü. şimdi 512 mb mi kullanıyor aslında. bu konuyu irdeleyen kaynak, yazı var mı?

2 den sonrası sakat... birde dikkat ederseniz ram slotlarının renkleride farklı... çalışma mhz leride uyumlu olmalı...

bende 2 taneden fazlasının uygun olmadığını düşünüyorum hem renkler farklı hemde uyumsuz çalışıyor diye biliyorumm

evet renkler farklı . bu anlama geldiğini yeni öğrendim. yani her rengin frekansı farklı mı oluyor? bi de dualDDR bellek yuvası ne demek, bilen var mı?

dualDDR çift çekirdekli işlemci gibidir... yani veri akışını hızlandırmak için verileri bölme yoluna gider... yalnız ramları dual çalıştırabilmek için anakartın kitapçığını okuman gerekiyor... nasıl takarsan veya hangi hızda ram kullanırsan dual olur onu bilmen gerekiyor...

Geri