mnv
Aktif Üye
mnv' Alıntı:Benim anlayamadığım nokta şu:
Dersler bittikten sonra okulda kalıp kafecilik yapmanın neresi eğitim teknologluğu?
Projeksiyon cihazını açmayı bilmeyen ve ısrarla öğrenmeyen insanın projeksiyon cihazını açıvermek eğitim teknologluğu mu?
Bilgisayar formatlamak, laboratuvar temizlemek eğitim teknologluğu mu?
Eğitim teknologlarının merkezi bir yerde(RAM gibi) bulunup, yazılım geliştirmek/incelemek ve öğretmenlere sık sık "bilgisayar destekli eğitim" hakkında seminerler vermek gibi görevlerinin olması mantıklı olan değil midir?
Okullarda BT öğretmenlerinin ne halde oldukları bellidir. Kimse kimseyi kandırıp ütopik görev tanımlamalarında bulunmasın. Ya üstteki gibi bir kurum olur ve bu şekilde hizmet ederiz. Ya da ortalıkta dolaşır dururuz...
Arkadaşlar bir başka başlığa cevap yazarken geldi aklıma.
Madem bizler eğitim teknoloğuyuz, eğitim teknoloğu hizmeti verelim. Her ile ve büyük ilçelere RAM(Rehberlik Araştırma Merkezi)ler gibi BTAM(Bilişim Teknolojileri Araştırma Merkezi)lar kurulsun, Bu kurumlarda görevli BT öğretmenlerimiz de şu görevlerden sorumlu olsunlar:
Okullarda kullanılacak olan yazılımların müfredata/ortama/öğrenciye uygunluğunu denetleme ve geliştiricilere geribildirim verme,
Öğretmenlere BT ve kullanılacak yazılımlar hakkında seminerler verme,
Okullarda BT ve yazılımların amacına uygun kullanımını denetleme...
Madem gerçekten "Eğitim Teknoloğu" olarak yararlanmak istiyorlar bizlerden, buyursunlar efendim...