RAM NASIL YÜKSELTEBİLİRİM ?

Kodla Büyü
BİLGİSAYARIM LG MARKA 512MB DDR RAM Lİ NOTEBOOK.Bilgisayarıma Ram almak istiyorum fakat hangisini almalıyım hangisi uyar hangisi uymaz nasıl bilebilirim.Bilgisayarımda 2 adet 256MB 333MHZ Kingston Ram Takılı ben ram alıcam hangi ramlerden almam gerek bilgisayarıma uyması için ?

Anakart modelinize bakınız hocam. Anakartınızın desteklediği saat hızlarında ram alabilirsiniz.

hocam Ramlari sökün bakın seri numaraları vardır. onların yüksek boyutlusunu alabilirsiniz.
Tabiki Anakartın desteklediği boyutları aşmamak kaydıyla...

hocam öncelikle anakartınızın desteklediği saat frekansına ve maksimum bellek kapasitesine bakmanız lazım. sonrasında ise hangi soket türünü kullandığına bakarak buna göre almak istediğiniz ram'i belirlemelisiniz. eğer soket türü eskiyse bilgisayarcılardan bulmanız biraz zor olabilir. ama internet üzerinden veya ikinci el malzeme satan sitelerde bulmanız daha kolay olabilir.

muhtemelen dizüstü bilgisayarınız 4-5 sene önce öğretmenlerin aldığı toshibaların özellikleri gibidir, centrino 1,6-1,7 gibi.

333-400 frekanslı 1 gb ddr takabilmeniz lazım. içim rahat etsin derseniz elinde parçası olan herhangi bir bilgisayarcıda deneyerekte alabilirsiniz. ama tek parça 1 gb destekler. bilgisayarınız kitapçığı duruyorsa inceleyin garanti olsun.

bilgisayarım taş gibi LG =D 5senelik bilgisayar ama 5 sene önce 2.5milyara aldık ozamanlar bu bilgisayar dünyanın en iyi bilgisayarlarındandı ve herkezde yokdu :D süper bişiydi yani görenler süper flan diyodu şimdi PC ayvayı yedi özellikler berbat geliyor donuyor kasılıyor sinir oluyorum satmaya kalksam ucuza gider yeni PC almaya kalksam param yok en iyisi RAM alayım Dedim ama şimdi DDR 333MHZ 1gb ram almayı düşündüm ama 100TL pahalı geliyor yani DDR2 ramlar daha ucuz başka alternatifim yokmu?

kedikesenfare' Alıntı:
bilgisayarım taş gibi LG =D 5senelik bilgisayar ama 5 sene önce 2.5milyara aldık ozamanlar bu bilgisayar dünyanın en iyi bilgisayarlarındandı ve herkezde yokdu :D süper bişiydi yani görenler süper flan diyodu şimdi PC ayvayı yedi özellikler berbat geliyor donuyor kasılıyor sinir oluyorum satmaya kalksam ucuza gider yeni PC almaya kalksam param yok en iyisi RAM alayım Dedim ama şimdi DDR 333MHZ 1gb ram almayı düşündüm ama 100TL pahalı geliyor yani DDR2 ramlar daha ucuz başka alternatifim yokmu?

bilgisayarınızı değişecek durum yoksa hocam başka alternatifiniz yok. ram ilavesiyle bir müddet gideceksiniz. fiyatlarda yazdığınız gibi ddr ram larda yüksek. yapacak fazla birşey yok.

Geri