RAM sıkıntısı

Kodla Büyü

darkprog

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Hocalarım bir türlü çözüm üretemedim.
okuldaki bir Pc nin anakartı sıkıntı idi. Okul e5400 işlemciye uyumlu quadro marka sıfır bir anakart aldı.
Bu anakarta, İşlemciyi ve sıfır bir 2gb/800mhz ddr2 ram taktım. Bilgisayar açılmadı.
Tamam dedim başka bir sıfır ram takttım gene çalışmadı. 4 adet Sıfır ram taktım bilgisayar açılmadı.
Marka bir çalışan bir bilgisayardan ram söktüm taktım Gene çalışmadı.
Artık tek düşüncem işlemcide bozulmuş dedim çalışan işlemci taktım yine çalışmadı.
Anakart üretimsel olarak sıkıntılıdır diye düşündüm. 1 saat sonra aklıma takıldı, labdan rastgele bir PCnin RAm söktüm (2gb/800 mhz) anakartta taktım. Bilgisayar çalıştı.Şaşırdım...
Sonra gittim sıfır RAM bellekleri 4 farklı bilgisayara taktım 2 tanesinde PC açılışı gerçekleşti 2 tanesinde PC açılmadı.(2 farklı anakartlara sahip PCler)

Hocalarım Bu sıkıntı nedendir? Bir türlü sebebini bulamadım.

(Anakartlarının katologlarında DDR2/800 mhz desteği var)

markalı/markasız dandik RAM lerin ortak sıkıntısıdır bu hele birde bu duruma adı sanı duyulmamış bir anakart eklenirse bak sen eğlenceye.
Dandik ram bir anakartta çalışırken ,aynı dandik ram ,aynı marka bi başka anakartta çalışmayabilir.ve ya tam tersi.Hatta 1. slotta çalışır 2. slotta çalışmaz..vs
Ama bu gibi durumları Asus -Gigabyte anakart ve Kingston-OCZ Ram kullanılan sistemlerde kesinlikle yaşanmazsınız.öncelikle Anakartı -Rami değiştirmenizi öneririm.
değiştiremiyorsanız tek tek deneyip hangi ramler hangi anakartlarda çalışıyorsa orda kullanmaktan başka çözüm yok

ddr2 800 mhz desteğinin var olması o özelliklerde tüm ramlarla uyumlu olduğunu göstermez. anakartın sitesine girip hangi marka ve modellerle uyumlu olduğuna bakmalısınız. mesela 4 gb 1600 ddr3 ocz marka ramın açtığı bir pc yi aynı özelliklerde hı level marka ram açmayabilir. hatta ocz nin aynı özelliklerde başka serisi bile açmayabilir. açarsada bu bir şanstır.
o yüzden anakartın uyumluluk listesine baktığınızda sadece sadece 800 mhz ddr2 diye genelleme yapmayıp, ramların marka model seri v.s yazdığını ve direk uyumlu rama işaret ettiğini görürsünüz.

hocalarım sağolun ama quadro marka anakartın sadece kutu içi kitapcıgı mevcut internetten katolog bilgisi bulamadım. Taktıgım Ramler KINGSTON idi. dandik bir marka ram açılış veriyor. Sıfır Kıngston açılış vermiyor.

Geri