Ram tak çıkar yapmadan çalışmayan PC?

Kodla Büyü

DotCom

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Günaydın ,

Öğretmenler odasındaki bilgisayarda şöyle bir sorunumuz var : Her sabah bilgisayar açılmıyor. Ram'i çıkartıp tekrar taktıktan sonra düzeliyor. İlk açmaya denediğimizde ekran görüntüsü vermiyor , CD rom çalışıyor görünüyor.

Her gün ram tak çıkar yapmaktan bıktım artık. Kalıcı bir çözüm bulabilir miyiz?

anakarta takılan kalın elektrik kablosu değil de işlemcinin arka kısmında genellikle usb paralel port ses portlarının olduğu kısımda yine elektrik giriş kablosu var (ince) bu kabloyu sökün, tekrar çalıştırın bilgisayarı, sonra fişi çekin kabloyu tekrar takın, fişi de takın :) çalıştırın...umarım faydası olur (olursa da olmazsa da buraya yazın)

Ramlerin slotlarının tozlu olmadığına ve Ram'lerin iletken yerlerinin küf, toz vs. temiz olduğuna da emin olun.

Bir de anakartta çatlaklık olabilir, tecrübelerimden biri de bu. Siz Ram'ı söküp takarken bu çatlak kısım temas ediyor bilgisayar da o sebeple çalışıyor olabilir.

Hocam benim başıma bir benzeri gelmişti. bazen ekrana görüntü geliyor bazen gelmiyordu. anakartaki büyük elektirik kablosunu tak çıkart çalışıyodu. Sonra bir elektronik öğretmeni arkadaş sayesinde kasadaki elektirik kaçağından anakarta kısa devre gibi birşey olduğunu öğrendik.

powersubliyi kasadan röngen filimleri ile yalıttık. düzelmşti.

Ram slotları ve , ram modülünde herhangi bir toz , kir veya kalıntı yok.

Elektrik kaçağı ya da anakart üzerindeki çatlak konusunu inceleyeceğim.

Önerileriniz için teşekkürler

DotCom' Alıntı:
Ram slotları ve , ram modülünde herhangi bir toz , kir veya kalıntı yok.

Elektrik kaçağı ya da anakart üzerindeki çatlak konusunu inceleyeceğim.

Önerileriniz için teşekkürler

Hocam çatlak gözle görülmeyen çatlaklar, lehim çatlakları şeklinde olabiliyor. Kartı ram takarken ve çıkartırkenki gibi esnetip deneyin. Benim bir iki kez başıma gelmişti.

Umarım sorun hallolur.

Geri