Merhaba. Forumda tamamen yeniyim. buraya bu konuyu açmamın sebebi ; Bilgisayarımda 2+2 olarak 4gb ram bulunduğu ancak bilgisayarım tarafından toplamda 2gb olarak gösteriliyor ve sorun tek ramde deil ikiside tek başına çalışabiliyor . ve ikiside her slotta 1 gb olarak gözüküyor. Ben sorunumu sanırım anladım ve bir tahmin yürüttüm tahminim şudur : bende 2 tane DDR2 ram bulunuyor sorunsuz çalışıyorlar (bu sorun dışında) ozaman geriye kalan tek şey anakart ve anakartımı araştırdım her slotun alabileceği memory miktarının 1gb olabileceğini düşündüm ancak benim ana kartım kendi sitesinde toplamda 12.8gb taşıyabileceğini iddia ediyor ki buda her slota 3gb memory düştüğünü gösterir (4 slot bulunuyorda) . işte takıldığım noktada burası . birde format attım hem farklı sistemleride denedim sonuç aynı . şimdide benim sistem özelliklerim **[görünen]** : anakart ; gigabyte M56S-S3 | işlemci : AMD Athlon 64x2 Dual core purocessor 4800 + (2 CPUs), 2.5GHz | Ram : 2048MB | directx : 11 | ekran kartı : 1gb geriye kalan bilgileri yeni format attığımdan dolayı dxdiag dan göremedim (yani windows güncellemeleri yapılmadığı için ekran bölümünün görünmediğini varsayıyorum) .