ram tam görünmüyor

Kodla Büyü

ErdemS

Üye
Merhaba. Forumda tamamen yeniyim. buraya bu konuyu açmamın sebebi ; Bilgisayarımda 2+2 olarak 4gb ram bulunduğu ancak bilgisayarım tarafından toplamda 2gb olarak gösteriliyor ve sorun tek ramde deil ikiside tek başına çalışabiliyor . ve ikiside her slotta 1 gb olarak gözüküyor. Ben sorunumu sanırım anladım ve bir tahmin yürüttüm tahminim şudur : bende 2 tane DDR2 ram bulunuyor sorunsuz çalışıyorlar (bu sorun dışında) ozaman geriye kalan tek şey anakart ve anakartımı araştırdım her slotun alabileceği memory miktarının 1gb olabileceğini düşündüm ancak benim ana kartım kendi sitesinde toplamda 12.8gb taşıyabileceğini iddia ediyor ki buda her slota 3gb memory düştüğünü gösterir (4 slot bulunuyorda) . işte takıldığım noktada burası . birde format attım hem farklı sistemleride denedim sonuç aynı . şimdide benim sistem özelliklerim **[görünen]** : anakart ; gigabyte M56S-S3 | işlemci : AMD Athlon 64x2 Dual core purocessor 4800 + (2 CPUs), 2.5GHz | Ram : 2048MB | directx : 11 | ekran kartı : 1gb geriye kalan bilgileri yeni format attığımdan dolayı dxdiag dan göremedim (yani windows güncellemeleri yapılmadığı için ekran bölümünün görünmediğini varsayıyorum) .

Anakartınız her bir RAM slotu 4 GB olmak üzere 16 GB RAM miktarını destekliyor. Dolayısıyla anakartınız ram miktarını desteklemeyle bir sorunu yok görünüyor.
Öncelikle elinizdeki ram'lerin 2'er gb olduğundan emin olun. Bunun için üzerindeki etikette yazan ifadeleri arama yaparak anlayabilirsiniz. Bazen satıcılar bilmeden böyle satabiliyorlar.
Tek bir ram'i tek bir slota taktığınızda 1 gb mi yoksa 2 gb mi görüyor?
CPU-z isimli programla bilgisayarınızın özelliklerine bakıp, ekran görüntüsünü eklerseniz, ram'lerinizin fotoğrafını eklerseniz daha fazla yardımcı olabiliriz.

ademola onu deneyecektim ancak şuan sadece forumda deil bilgisayarcılar ile birliktede uğraştığımız için vaktım olmadı ve yakuphan senin dediklerinide yapmaya çalışırım

sağolun en azından fark etmiş oldum üzerindeki etiketlerde 2gb yazınca bende bir hata ile karşılaştığımı düşündüm ancak demek sorun yokmuş ama hala etiketlerde 2gb yazmasına şaşıyorum acaba ikisi aynı anda alınıp birlikte mi satılıyorlardı . bizzat kendim almadığım için bilmiyorum . Yardımlarınız için teşekkürler.

Geri