Biraz araştırdım türlü söylemler mevcut. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirlerse memnun olurum...
Teşekkürler hocam. Bende aldığım firma sitesine e-posta attığımda aynı cevabı aldım. Ama yinede gönlüm rahat etmedi birde dostlara sorayım onların dönütleri ne olacak diye merak ettim.yakuphan' Alıntı:Notebook bilgisayar için soruyorsanız bozmaz.
Ben vatan'dan aldığım netbook'uma yine vatan'dan RAM alıp, orada taktırdım. "Garantide bir sorun olur mu" diye sordum, olmaz dedi. "Peki kendim taksaydım olur muydu" diye sordum. Olmazdı dedi.
Teşekkürler hocam. Aldığım notebook freedos olduğu için sorun oluşturmayacaktır söylediğiniz durum. Dreamspark'tan indirdiğim 2 yıllık win 8.1 i kuracağım muhtemelen...HAB' Alıntı:Garantiyi bozacağını zannetmem ancak ben Asus notebook a ram takviyesi yapıp notebook u fabrika ayarlarına (recovery) döndürmek istediğimde notebook fabrika ayalarına döndürülemiyordu hata veriyordu. Ne zaman ki ilave ram i söktüm o zaman fabrika ayalarına geri döndürebildim. Araştırmalar sonucu öğrendim ki oem windows donanım kontrolü yapıyormuş donanımda herhangi bir değişiklik olunca çalışmıyormuş ki gayet mantıklı bir durum. Sorunu çözmek için notebooku orijinal donanımı ile fabrika ayalarına döndürüp ardınan ilave ram i takıp acronis ile imaj alarak halletmiştim. Lazım olunca acronisle geri dönüyordum.
Yani ram takviyesinden sonra sizinde bu durum başınıza gelebilir diye yazdım...
O zaman sıkıntı yok hocam.zulfikar1985' Alıntı:Teşekkürler hocam. Aldığım notebook freedos olduğu için sorun oluşturmayacaktır söylediğiniz durum. Dreamspark'tan indirdiğim 2 yıllık win 8.1 i kuracağım muhtemelen...HAB' Alıntı:Garantiyi bozacağını zannetmem ancak ben Asus notebook a ram takviyesi yapıp notebook u fabrika ayarlarına (recovery) döndürmek istediğimde notebook fabrika ayalarına döndürülemiyordu hata veriyordu. Ne zaman ki ilave ram i söktüm o zaman fabrika ayalarına geri döndürebildim. Araştırmalar sonucu öğrendim ki oem windows donanım kontrolü yapıyormuş donanımda herhangi bir değişiklik olunca çalışmıyormuş ki gayet mantıklı bir durum. Sorunu çözmek için notebooku orijinal donanımı ile fabrika ayalarına döndürüp ardınan ilave ram i takıp acronis ile imaj alarak halletmiştim. Lazım olunca acronisle geri dönüyordum.
Yani ram takviyesinden sonra sizinde bu durum başınıza gelebilir diye yazdım...
Şaka gibi... Asus'un resmi sitesini açıyorum kesinlikle garanti kapsam dışına çıkacağına dair böyle bir ibare yok. Ama türkiye servisinden gelen cevap...Cihazın orijinal konfigürasyonunun dışına çıkılması ve SSD/RAM takılması cihazı garanti dışına çıkarmaktadır. Servisimiz bu işlem için destek vermemektedir.
Bilgilerinize,
Saygılarımızla,
ASUS Müşteri Hizmetleri
asus.com/tr/support
Tel: 0216 524 3000
Fax: 0216 481 8380
Adres: Alemdağ Cad. Masaldan İş Merkezi C-Blok D.1, 34692 Kısıklı/Üsküdar/İstanbul
Aynen hocam zırvalıyorlar ama yasal dayanağa ulaşmadanda bir şey yapmak istemiyorum açıkçası...HAB' Alıntı:Servis zırvalamis. Yani siz simdi ram taktiniz bilgisayarda donanimsal bir ariza oldu ne yani simdi kabahatli sizmi olacaksiniz. Ben buna ancak im.
Ben yukaridaki anlattigim hatayi yasadigimda servisede durumu anlatmistim isin icinden cikamamislardi. Bildikleri teksey var bilgisayari bize gonderin icine ...lim.
zulfikar1985' Alıntı:Aynen hocam zırvalıyorlar ama yasal dayanağa ulaşmadanda bir şey yapmak istemiyorum açıkçası...HAB' Alıntı:Servis zırvalamis. Yani siz simdi ram taktiniz bilgisayarda donanimsal bir ariza oldu ne yani simdi kabahatli sizmi olacaksiniz. Ben buna ancak im.
Ben yukaridaki anlattigim hatayi yasadigimda servisede durumu anlatmistim isin icinden cikamamislardi. Bildikleri teksey var bilgisayari bize gonderin icine ...lim.
Teşekkürler hocam. Çok daha iyisi sizlere inş.HAB' Alıntı:Guzel alet hocam gule gule kullanin.
Bu tehdit gibi mesaj... Aşağıdakide benim cevabımdan sonra gelen son mesaj... Şaka gibi...Cihaz seri numarasını tarafımızla paylaşmanızı rica ederiz.
Bilgilerinize sunar , iyi günler dileriz.
Saygılarımızla,
ASUS Müşteri Hizmetleri
Ben mimlendiğim için artık bi süre değiştirmeyeceğim belki başka arkadaşların resmi cevap olarak işlerine yarayacaktır.Servisimizde RAM yükseltme işlemi yapılmamaktadır.
X550JK model cihazlarımızın alt kasası sökülebilir olduğundan bu işlemi kendiniz yapabilirsiniz. Ancak bu işlem sırasında cihaza ya da slota zarar gelmesi durumunda cihaz garanti dışı kalacaktır.
Cihaz servisi sonradan takılan parçadan kaynaklı ya da bu parçaya bağlı farklı bir arıza ile gelirse garanti dışı değerlendirilecektir.
Bilgilerinize sunar , iyi günler dileriz.
Saygılarımızla,
ASUS Müşteri Hizmetleri