Ram ve Harddisk

Kodla Büyü

nurertugay

Site Gezgini
Müdür bilgisayarının ram belleğini ve hardiskini değiştirmeyi düşünüyoruz. Hangi marka ve ne kadarlık tavsiye edersin. Bilgisayar vestel promega ve centrino işlemci, 1,33 mhz hangi büyüklükte ramı kaldırır? Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

ram miktarı anakartınızın max ne kadar desteklediğine bağlı boş slot varmı hangi rami kullanıyor bilmelisiniz. büyük ihtimalle ddr ram kullanıyordur. anakartınızın marka modeline göre internette aratıp üreticinin sitesinden bulabilirsiniz. eğer bilmiyorsanız ve kasayı da açmak istemiyorsanız CPU-Z adlı program ile bilgisayar sistemini açmadan anakart ve bellek hakkında bilgi alabilirsiniz. ama o modeller Intel 855pm Chipsetli bir anakart kullanıyor sanırım ben de netten baktım. ben CPU-Z yi bir ara kullanmıştım bu çeşit başka programlar da var tabi. ram da marka çok önemli değil bence hala bulunabiliyor mu ddr ramlar bakmak lazım. kingston alabilrsiniz mesela.

hdd ben western digital kullanıyorum kapasitesine ihtiyacınıza göre siz karar verin. maxtor ve seagate 2 diskim bozuldu bir sürü belgem uçtu. bu markaları pek sevmem o yüzden. harici diskim western bir sürü düştü kalktı hala sorun yok. :) öneririm

Geri