Raporlu Gün Ek Ders Kesintisi Koordinatörlükten Yapılır Mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan garip41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

garip41

Üye
Arkadaşlar benim raporlu gün ve ek ders kesintisi konusunda müşkül bir durumum var. Öncelikle başıma gelen durumu ve haftalık
ders programımı izah edeyim:

Öncelikle ben Atölye Şefiyim ve Haftalık ders programım da şöyle:
Pazartesi: 4 Saat Ders + 1 Saat Fahri Rehberlik! + 3 Saat PBO (Plan Bakım Onarım Görevi) + 2 Saat Ders
Salı: 8 Saat Ders
Çarşamba: 10 Saat Ders
Perşembe: 4 Saat İşletme + 2 Saat Ders + 3 Saat PBO
Cuma: 8 Saat İşletme

Ben bu hafta ciddi rahatsızlandım ve doktor Pazaertesi Salı Çarşamba üç gün rapor verdi. Bu gün görevime devam ettim ve okulda ek ders çizlegesiyle karşılaştım. Bir de ne göreyim bu son haftanın tüm ek dersleri kesilmişti. Başmüdür Yardımcımız durumu haftalık ek ders havuzu kavramıyla açıklamaya çalıştı ama benim bildiğim bilgiler bu yönde değildi. Ona göre durum şöyleymiş: İlk üç gün ben 28 saat görev ifa edememişim ve benim toplam ek dersim zaten 26 saat miş dolayısıyla tüm ek derslerimin kesilmesi normalmiş.

Burada şu kavramlar çok önem arz ediyor. Maaş Karşılığı zorunlu Ders - Ek ders - Yüz Yüze Eğitim - Koordinatörlük görevi ve PBO görevleri...
Benim bildiğim Koordinatörlük ve PBO yüzyüze eğitim kapsamına girmeyen ama ek dersle ücretlendirilen ve ders kavramından farklı görevler.
Peki, Raporlu günlerde girilmeyen tüm derslerin ek dersten kesilmesi olayı nasıl işletilecektir. Burada yönetmelik ve genelgelerin uygulama biçimleri nelerdir... Çok ama çok açık kapı var ve araştırmalarımda somut bir bilgiye ulaşamadım.

Benim durumumda ben ilk üç gün 24 saat Ders (yüz yüze eğitim) aksatmışım. Maaş karşılığım 20 saat yüz yüze eğitim olduğundan yeni yönetmeliklerdeki amaç maaş karşılığını dolduruncaya kadar ek ders vermemek olduğuna göre raporları da bu yüzden direkt ek dersten kesmektedirler.
Ama burada en önemli sorun KOORDİNATÖRLÜK ve PBO görevlerine ait ücretlerin maaş karşılığı yüz yüze yapılması gereken ders gibi değerlendirilip değerlendirilemeyeceği hususudur. Yine benim bildiğim kadarıyla Koordinatörlük ve PBO görevleri ve ücretleri Maaş Karşılığı olarak sayılmamaktadır. Delili de şudur: Örneğin bir teknik öğretmen Maaş karşılı ders görevini dolduramasa dahi ihtiyaç halinde ona koordinatörlük görevi verildiğinde bu Koordinatörlük saatleri adedince Ek dersini kesinlikle almasıdır.

Tecrübeli arkadaşlar bu noktada bildiklerinizi mevzuattaki delilleriyle paylaşabilirseniz çok sevineceğim. Çünkü bu durumu uygulama örnekleriyle Başmüdür Yardımıcımıza sunmam gerekiyor. Yoksa ben ve benim gibi durumda olan arkadaşlarımızın ek dersleri hep kesilecek. :(
Yardımlarınızı bekliyorum...

Hocam perşembe ve cuma günü olan planlama bakım onarım ve koordinatörlükleri alman lazım 8+4+3=15 saat ama yönetmeliğini bilmiyorum senin bahsettiğin durumla çok karşılaştım hep ödendi çünkü onlar maaş karşılığına sayılamazlar

İdarecileriniz muhtemel teknik öğretmen değildir. olsa bilirlerdi...Ek dersinizi vermeleri gerek. Atölye şefi + koordinatörlük + pbo bunları direk ekders olarak alırsınız...

Öncelikle iyi günler.Ben de aynı durumdayım şöyleki:
Pazartesi: 8 Saat Ders + 1 Saat Rehberlik
Salı: 8 Saat Ders
Çarşamba: 8 Saat İşletme
Perşembe: 4 Saat İşletme
Cuma: 4 Saat Ders
Pazartesi Salı günleri raporluydum ama diğer günler çalıştım.
Okul idaresi önce maaş karşılığını doldurmaya çalıştığı için bu haftaya hiç ek ders ödemiyor.
Ödenmesine dair benim ulaştığım belgeler şunlar:
1-Personel genel müdürlüğünün genelgesi 2007/19 şöyle diyor:İşletmelerde meslek eğitimi “yüz yüze eğitim” dışında tutulduğundan, bu kapsamdaki görevler
aylık karşılığı ders görevinin doldurulmuş olup olmadığına bakılmaksızın ek ders ücreti karşılığında değerlendirilecektir.

2-Personel genel müdürlüğünün görüşü 28/01/2010 şöyle diyor:.....sınıf/şube öğretmenlerinin bu görevlerine bağlı olarak haftanın bütün çalışma günlerinde okulda bulunmaları gerektiği gibi ayrıca bir koşul da getirilmediğinden,hafta içinde belirli bir süre bulunmaları halinde o hafta için 2 saat ek ders ücretinden yararlandırılmaları gerekmektedir.
Buna göre maaş karşılığını tamamlamak için koordinatörlüğe dokunulamaz,2.yazdığım belgeye göre de rehberlik ücreti ödenmeli dolayısıyla bu hafta için TOPLAM:14 saat ek ders ücreti ödenmelidir.Çünkü başka bir okulda 4 saat fiili derse giren bir Meslek öğretmeni 16 saat koordinatörlük 10 saat de PBO alabilirken maaş karşılığı düşünülmüyor da rapor alınca mı önce maaş karşılığını tamamlamak akla geliyor?
Bunlara göre görüşünüz nedir?Özellikle resmi bir görüş daha bulmamız gerekiyor galiba idareyi ikna etmek için.

jolly' Alıntı:
.
bir üst mesajda özkanhocam durumu gayet güzel açıklamış
..
Maaş karşılığını doldurup doldurmadığıan bakılmaksızın aşağıdaki kalemler ödenir.
..
1. İşletmede Beceri Eğitimi
2. Planlama Bakım Onarım (varsa)
3. Rehberlik (varsa)
..

Geri