reboot and select proper boot device or insert boot media in

Kodla Büyü

fatiha35

Aktif Üye
bilgisayarım aniden kesildi.Ve bir yanık kokusuyla birlikte 'reboot and select proper boot device or insert boot media in select boot device and press a key' hatasını vermeye başladı.Daha sonra biostan açılışı kontrol ettim,harddisk yaptım.çalışmadı.harddiski başka pc de denedim çalışıyor.hatta bağlantı kablolarını da test ettim başka pc de onlarda çalışıyor.sorunun kaynağını bir türlü bulamadım.bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.Farklı bir çözüm önerisi olan var mı???

bende geçen hafta aynı uyarı ile karşılaştım. Üstelik öyle yanık kokusu falan yok o sabah açılmadı bu uyarıyı verdi. Harddisk başka bilgisayarda ikinci, disk olarak görünüyor ve çalışıyor. Format da atılmıyor, kekrar tekrar başa dönüyor. Çözüm önerisi yada bilgisi olan varsa paylaşalım lütfen

hocam harddisk sağlamsa yani başka bilgisayara taktığında içeriğini görebiliyosan sorun anakatdadır.

bendede böyle bir hata veren bilgisayar var, nasıl o hale gelmiş bilmiyorum, formatta atamıyorum çünkü first bootun içi tamamen boş ne cd sürücü ne hard disk ne de flopy disk var :? napacağımı şaşırdım...

arkdaşlar ben sorunumu hala çözemedm internette biraz araştırdım birkaç bişey denedim, devre dışı bırakıp tekrar aktif hale getirdim,
cmd ekranından IPCONFIG/ RELEASE, SONRA IPCONFIG/RENEW yaptım ama olmadı, bi fikir lütfen?

Geri