Reboot and Select Proper Boot Device Or insert media in ....

Kodla Büyü

deryanur

Site Gezgini
merabalar , lab da bir bilgisayarda "Reboot and Select Proper Boot Device Or insert media in Selected boot Deviceand Press a key " hatası verdi dün,ne yapıcamı şaşırdım ilk defa karşılaştım çünkü, biraz problemliydi zati sürekli kendiliğinden resetleniyordu. ben de en iisi bi format atim dedim , attım ama sonra içinde cd olmadan başlattığım da gene aynı hata mesajını verir oldu, neyse geçici olarak cd takıp açtım, driverları yüklücem, cd yi taktım "setup" butonu aktif değil ,dedim bari etherneti internetten indirip yüklemeye çalıştım gene olmuyo , bi türlü tanıtamadım etherneti , biraz acemiyim :( ne yazıkki , yardımcı olabilecek bi hocam varmıdır acaba

bios ayarlarındaki açılışını hdd yada CD-rom yapacaksın...genelde bu problemi çözer ama çözmüyorsa bios ayarlarını default yapmanı öneririm...yani başlangıç ayarlarına geri döndür...bunuda bios pilini çıkarıp bi kaç dakika bekledikten sonra tekrar takarsan bios kendi ayarına döner...pili taktıktan sonra biosu del tuşuyla değilde F? kaç ile açılıyorsa onunla aç ve first device ı CD-Rom seç..yani CD-rom dan başlat yeni sistem kuracaksan..ama sistemimde sorun yok diyorsan (ki bence deme :lol: ) HDD yapabilirsin boot ayarını..

hocam sorun biostan.bootu harddisk olarak yaparsan sorun kalmaz.benim de bugün geldi başıma aynısı.hatice hocamın dediği yollardan bios sorununu halledebilirsin

Geri