rehber öğretmen alıyorlar

Kodla Büyü

unforgiven55

Seçkin Üye
Seçkin Üye
felsefe sosyoloji gibi bölümleri birenleri rehber öğretmen olarak alacaklarmış keşke bizide bu kapsamda değerlendirselerdi ben geçerdim en azından kadromuz belli olurdu açık öğretimden felsefe okuyorum ama daha 1.sınıfım baklım ozamana kaadr yer kalırmı:)

unforgiven55' Alıntı:
felsefe sosyoloji gibi bölümleri birenleri rehber öğretmen olarak alacaklarmış keşke bizide bu kapsamda değerlendirselerdi ben geçerdim en azından kadromuz belli olurdu açık öğretimden felsefe okuyorum ama daha 1.sınıfım baklım ozamana kaadr yer kalırmı:)

Yazıyı doğru okumak lazım. Özel kurumlardaki ihtiyacı karşılamak üzere; felsefe bölüm mezunlarının yanı sıra eğitim bilimlerinde bir bölümü bitirenlerden (ölçme-değerlendirme; yönetim teftiş vs) sadece özel kurumlarda çalışmak üzere. Bizim gibi ırgat takımını bulmuşlar, kıyımızdan köşemizden bizi başka branşa kaçıracak bir yol açarlar mı??

phantosos' Alıntı:
unforgiven55' Alıntı:

Yazıyı doğru okumak lazım. Özel kurumlardaki ihtiyacı karşılamak üzere; felsefe bölüm mezunlarının yanı sıra eğitim bilimlerinde bir bölümü bitirenlerden (ölçme-değerlendirme; yönetim teftiş vs) sadece özel kurumlarda çalışmak üzere. Bizim gibi ırgat takımını bulmuşlar, kıyımızdan köşemizden bizi başka branşa kaçıracak bir yol açarlar mı??
özel kurumda olsa fark etmez hocam yeterki ne yaptıgım belli olsun yeter:)

6 yıl rehber öğretmenlik yapmış ve 3 yıldır da yöneticilik yapmakta olan biri olarak sakın rehber öğretmen olmayın derim;
Çünkü: a)rehber öğretmen bilgisayarı, özel odası olan çay kahve içen messengerde çetleşen (Messenger kapandı şimdi de facebookta çetleşiyor denmekte)yan gelip yatan bir öğretmendir.
b) sbs ve lys başarısızlıklarında günah keçisidir.
c) okul müdürleri rehber öğretmenin ne iş yaptığını bilmez ya da yönetmeliğini okusa anlamaz, ancak rehber öğretmen çalışma ilkesi olarak odadan çıkarttım ve ya odasını kitledim. odasına girmediği için benim rehber öğretmen çalışıyor diyen bir zihniyet anlayışı var.
d) müdürler toplantısını en önemli gündem maddeleri rehber öğretmenler üzerine kuruludur.

.....vs.....vs..
şimdiden "yalan mı?" diye cevap yazacak arkadaşlardan büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim.

halomid' Alıntı:
6 yıl rehber öğretmenlik yapmış ve 3 yıldır da yöneticilik yapmakta olan biri olarak sakın rehber öğretmen olmayın derim;
Çünkü: a)rehber öğretmen bilgisayarı, özel odası olan çay kahve içen messengerde çetleşen (Messenger kapandı şimdi de facebookta çetleşiyor denmekte)yan gelip yatan bir öğretmendir.
c) okul müdürleri rehber öğretmenin ne iş yaptığını bilmez ya da yönetmeliğini okusa anlamaz, ancak rehber öğretmen çalışma ilkesi olarak odadan çıkarttım ve ya odasını kitledim. odasına girmediği için benim rehber öğretmen çalışıyor diyen bir zihniyet anlayışı var.
d) müdürler toplantısını en önemli gündem maddeleri rehber öğretmenler üzerine kuruludur.

.....vs.....vs..
şimdiden "yalan mı?" diye cevap yazacak arkadaşlardan büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim.
Sorumluluk az, iş yükü az, sosyal haklar tavan, gelecek ve kadro-norm problemi yok, merkezi ve mahalli eğitimler... daha ne olsun.
gelecekte bize hak verirlerse; ben geçer miyim bilmem, ama en azından bi düşünürüm.

halomid' Alıntı:

.....vs.....vs..

Şu dünyada işin den memnun olan hiç mi kimse yokk ya anlamıyorum. Çocuklarım için dua ediyordum (artık kendimden geçtim) sevdikleri işi yapsınlar diye galiba onlarda bizden farksız olacak. Bir yerde problem var ama nerde çıkaramıyorum.

Söylemim size karşı değil hocam yanlış anlamayın genel olarak konuştum. En yakın arkadaşımdan(Kendisi PDR) bizzat biliyorum haklı olduğunuzu...

halomid' Alıntı:

.....vs.....vs..
rehber öğretmenlik çok zor hocam o dediklerinizin hepsini bizde yapıyoruz aynı sorunlar bizde de var ama sizin bir normnuz var bir yeriniz var bizim hepsi sıkıntılı

Ya arkadaşlar neye göre alınacak yani başvuru şartı ne (bölüm dışında) ve nereye başvuru yapılması gerekiyormuş?

sadece norm için yazılabilir.(duygusal yaklaşıyor olabilirim)

norm meselesini norm sorunu olmayanlar bilmez.

Ne gerek vardı meb..bikaç saatlik kurs açsaydın atanan öğretmenlere dersten artan zamanlarda o işi yürütürlerdi.Hiç yakıştı mı sana

rehber öğretmenliği bilişim öğretmenliğine tercih edilecek bir branş değil... bilişimci kalmak daha iyi. ehberde okuldaki günah keçiliği bitmez velilerle de çok sıkıntılar yaşayabilirsiniz....

Geri